Toate articolele (760 articole)

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   161 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   6.887 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   401 vizite  0 comentarii   5 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   289 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   252 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   153 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   467 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.023 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   1.933 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.639 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   284 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.144 vizite  0 comentarii   1 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.347 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   326 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   432 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   692 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   296 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   314 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.982 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   857 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.265 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   396 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   2.148 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   934 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   2.323 vizite  0 comentarii   -2 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Va vine sa credeti?



George Butunoiu  (Sep 2015)
2.932 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
6 placut 
16 displacut 

 

Sharkia - restaurant pe Luterana la Hotelul Radisson - Bucuresti -S-a redeschis Sharkia, restaurantul hotelului Radisson din complexul din spate, de langa Biserica Luterana. A fost multa vreme inchis pentru renovare, si mi-e greu sa inteleg de ce, pentru ca era nou, arata foarte bine si inainte, si nu am vazut acum schimbari atat de mari incat sa fie nevoie de atata timp. Insa, cine stie…

Interiorul arata foarte bine, am incercat sa surprind cate ceva in pozele facute acolo. Nu au terasa pe Luterana, nu stiu daca o vor face, si nu stiu nici daca exista vreo terasa in curtea interioara, probabil ca nu. Nu le-am pus nota maxima la ambianta pentru ca era gol.

Nici conceptul culinar si meniul nu par sa fie prea schimbate la Sharkia dupa redeschidere. E tot preponderent libanez si arabesc, in general, cu diverse insertii din bucataria internationala. Meniul e lung, si asta da de gandit. Noi am luat doar mancare libaneza, care a fost foarte buna, cu ceva arome si gusturi in plus fata de cea pe care o gasim peste tot in Bucuresti, si cu o prezentare diferita, e asemenea.

Maslinele au fost excelente, humusul cu carne si muguri de pin la fel, supa de linte cu multe legume si painea de asemenea. Supa de rosii a fost buna si ea, si kafta (kofta) la fel, adusa sub forma unei chiftele mari, nu lunguiata, ca de obicei. A fost cam uscata, mie imi place cea imbibata cu seu, insa stiu bine ca la oras nu se mai poate asa ceva, trebuie sa tina si ei pasul cu vremurile. Toate sunt condimentate destul de consistent, ceea ce multora le va placea, mai degraba, insa cei care au o problema cu condimentele ar trebui sa stie. Salata nu a fost la inaltimea celorlalte, insa le-am dat nota maxima la mancare, totusi, daca e sa comparam cu celelalte restaurante libaneze din oras. Si asta pentru ca l-am incadrat la bucatarie libaneza, probabil ca nu ar fi ramas la fel daca era la bucatarie internationala.

Serviciul a fost foarte bun, ne-a placut chelnerita in mod deosebit, care ne-a zambit chiar si cand a trebuit sa anuleze bonul si sa-l refaca pentru ca nu mai aveam bani pe card. Nu ne-a sictirit, nu ne-a apostrofat, nu s-a uitat piezis la noi, nu s-a strambat, nu ne-a ironizat ca aveam cardul gol, nu a oftat, nu si-a dat ochii peste cap, nu ne-a intrebat ca de ce nu ne verificam cardul inainte de a merge la restaurant cu el, nu ne-a zis sa avem grija ca data viitoare sa nu se mai intample asa ceva, nu ne-a aruncat teatral a doua nota pe masa, nu a soptit printre dinti, nu am citit in ochii ei “sper ca macar cash aveti!”… adica asa cum merita clientul unui restaurant bucurestean si cum sunt sfatuiti toti chelnerii sa faca. Nu! Doamnelor si domnilor, fata asta a zis “Sigur ca da, o refac imediat!”, si apoi ne-a zambit! Da! Da, doamnelor si domnilor, dupa toate astea ne-a zambit! Va vine sa credeti?

Preturile sunt marisoare la Sharkia, asa cum ne si asteptam, nicio surpriza pe partea aceasta. Nu sunt exagerate, mai ales ca restaurantul face eforturi sa se diferentieze, si reuseste, intr-o oarecare masura.

Si inca ceva, inainte de a incheia: au o casa de marcat care, atunci cand incepe sa calculeze, si apoi sa puna pe hartie concluzia la care a ajuns, o face tacanind intr-un asemenea fel incat toti clientii din restaurant (cand vor fi) se vor opri din mancat si se vor uita speriati sa vada ce se intampla. Sper ca seara sa nu deranjeze concertele de la Sala Palatului, de la Festivalul Enescu…

Sharkia e un restaurant bun si serios al Bucurestiului, poate chiar prea serios. Nu stiu cum vor reusi ei sa umple un restaurant atat de mare si intr-o zona putin circulata cu un astfel de concept gastronomic si cu preturi mari. Sper sa reuseasca.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Eu sunt fratele patronului ´´atentionez pe toti clientii care vor servi masa la acest restaurant ca isi pun viata lor in pericol ,,in primul rand patronul este un om incult si nu poseda cunostinte asupra alimentatiei si igiena ei ,el ´´isi spala banii de pe urma acestui restaurant ´´nu plateste nici o taxa catre stat de ani buni sau poate 1 la suta ´´personalul restaurantului este slugarit si munceste cate 15 ore pe zi fara carti de munca din 15 persoana si a declarat doar o singura persoana la ITB
Trecem la alimente ,carnea in primul rand si foarte multe alimente sunt contaminate la modul sigur ,,doar el afirma prieteniilor la masa ca a scapat de carne si derivate ( pastrama sau alt specific de preparate libaneze ) dupa ce a stat 5 ani in congelator
,banii rezultand din aceste castiguri fraudoroase sunt trimisi in Liban cu ajutorul unor cetateni libanezi prin metoda ,,telefonul ,,un cetatean sta la banca in liban si unul sta liga el preda sumele de bani individului de linga el si celalt individ ii baga suma in cont ,,totul este confirmat telefonic de directorul sucursalei din Liban totul se face contra la un comision ,,asa a trimis milioane si milioane de euro ,,la 2 banci din Liban una este Audi Bank sucursala bent jebeil si celalta este Bank Liban si almahajar care are sucursala in Bucuresti ,,,in acest sens daca intrati pe google la sc Chami intenational la liste de firme sau alte situri veti soca de grafica firmei lui ,,care indica cifre enorme de rulaj fara nici un fel de profit ,,,chiar in ultimii ani in pierdere ,,la modul barbar ,,,si socant ,,chiar cei mai fraudorosi printre fraudorosii au incercat ceva mai inteligent ,,pur si simplu este un jaf total datorita lacomiei lui ,,
cele mai ieftina materie prime Posibil expirate cumparate la un pret mic isi le stropeste cu conservanti sau condimente care si schimba gustul si elimina mirosul putred sau de mucega
nu stiu daca l calca controalele ,,stiam ca in trecut se acoperea cu Bica isi acum cu unii care inchid ochii le da sa manance gratis propabil
,,,,´´eu l voi reclama la DNA cat se poate de repede pt spalari de bani si la mediu si la OPC pt alimente incerte posibil contaminate si infectate datorita ca unele provin din resturi consumate de alti clienti sau depozitate necoreponzator ,fierte ,stropite cu condimente pt a atenua riscul toxiinfectiei alimentare ,,,´´este un analfabet are fix 3 clase se baga si el in bucatarie sa si adune din gunoi resturi de mancare dupa ce pleaca angajatii ca sa fie servita a doua zi la clienti va rog ´´sa nu credeti ca am concurenta cu el ,eu s medic care vede ce s intimpla ´´si chiar pe pielea mea ,,,de cate ori am fost invitat la el mi a servit mancaruri alterate norocul meu ca am fost sesizat de seful de sala ´´ca tot ce am servit era de aruncat ´´ii era rusine de mine dar ´´daca cu fratele lui face aceste porcarii va dati seama ce face cu restul clientiilor , ´´´a prostit pe toti aia de la Antene si protv ´ ´´,,rog sa salvati acest material si sa l postati sau sa l dati la prietenii care servesc masa acolo ,,este fratele meu ,,este si un srl ´´´´´´´va rog sa fiti extrem de prudenti Cu mult drag dr karol chami

Reply

Vai de mine, iti dai seama ! Ce descoperire mare ai facut ! Sti care e treaba, ceva mai mare ca tine si cu mot, n-am vazut ! Si cu R mare !! :))

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


nine − = 4