Toate articolele (733 articole)

Noua bancnota de 5 lire a infuriat restaurantele vegane
 (Dec 2016)
   93 vizite  0 comentarii   0 like

In Marea Britanie s-a lansat o noua banconta de 5 lire sterline si milioane de englezi vegetarieni sau vegani sunt furiosi. De ce? Ce treaba are o bancnota cu o dieta din care este exclusa carnea sau alte tipuri de produse de origine animala? Ei bine, se pare ca aceasta noua bancnota face ca ...

............................................citeste tot

Cel mai mare parc gastronomic din lume se deschide in Bologna
 (Dec 2016)
   203 vizite  0 comentarii   0 like

Bologna este capitala culinara a Italiei. Daca vrei sa mananci cea mai buna mancare italieneasca, este clar ca trebuie sa vizitezi aceasta regiune. Un motiv in plus este si faptul ca, din septembrie 2017, in Bologna se va deschide cel mai mare parc gastronomic din lume. Multi s-au grabit deja sa-...

............................................citeste tot

Un roman a platit 100 de euro pentru a incerca burgerul cu Nutella
 (Nov 2016)
   374 vizite  0 comentarii   1 like

Gabriel Iosa este un blogger din Lugoj pasionat de calatorii si, se pare, si de preparate culinare mai putin obisnuite. Acesta a zburat din Timisoara pana in Milano pentru a incerca noul burger cu ciocolata Nutella, lansat de McDonald's doar in Italia, pe 14 noiembrie. E adevarat, etuziasmul a...

............................................citeste tot

9 locuri unde poti sa bei vin fiert in Bucuresti
Restograf (Nov 2016)
   2.459 vizite  0 comentarii   2 like

Iarna bate la usa, iar noua ni s-a facut deja pofta de un vin fiert care sa ne incalzeasca asa cum se cuvine. De asemenea, au inceput sa curga si intrebarile despre localurile unde poti savura o cana de vin fiert, pentru ca nu gasesti aceasta bautura chiar peste tot, asa cum ne-am dat si noi ...

............................................citeste tot

Leonardo DiCaprio a luat masa la un restaurant care ajuta persoanele fara adapost
 (Nov 2016)
   146 vizite  0 comentarii   1 like

Leonardo DiCaprio se afla intr-un turneu european de promovare a documentarului sau Before the Flood, ce abordeaza problema incalzirii globale. Acesta este disponibil gratuit online pe canalul de YouTube al National Geographic. De asemenea, celebrul actor a ajuns si in Scotia, pentru a tine un ...

............................................citeste tot

Un restaurant de lux se va deschide pe muntele Everest
 (Nov 2016)
   216 vizite  0 comentarii   0 like

James Sharman, fost chef la celebrul restaurant Noma, va deschide un restaurant pe muntele Everest. Isi propune sa faca acest lucru in plina iarna, in luna decembrie. Acest proiect face parte din misiunea sa de a lansa 20 de astfel de restaurante pop up, in 20 de tari, in 20 de luni. James ...

............................................citeste tot

Preparate vedeta de la restaurantele din Bucuresti - care sunt specialitatile anumitor locuri din oras
Restograf (Nov 2016)
   2.420 vizite  0 comentarii   1 like

Fiecare restaurant are un preparat vedeta, o specialitate a casei, un "ceva" pe care doar acolo il puteti gasi in acea forma si cu acel gust. Si fix asta am vrut si noi sa aflam: care e preparatul unic de la cateva dintre restaurantele bucurestene, care e specialitatea anumitor restaurante si ce ...

............................................citeste tot

Cel mai bun serial documentar despre cei mai interesanti bucatari din lume
 (Nov 2016)
   768 vizite  0 comentarii   1 like

Pentru toti cei pasionati de arta culinara sau care vor sa descopere care sunt cei mai interesanti bucatari din lume, exista un serial Netflix perfect: Chef's Table. Nu este vorba despre o fictiune, ci despre un serial documentar. Se afla deja la cel de-al 3 sezon, iar fiecare episod din acest ...

............................................citeste tot

S-a deschis localul in care poti intra doar daca esti teribil de mahmur
 (Nov 2016)
   1.459 vizite  0 comentarii   0 like

S-a deschis un local care pare un adevarat paradis pentru petrecaretii care se lupta dimineata cu mahmurelile. S-a intamplat in Amsterdam, se numeste The Hangover Bar si promite sa vindece chiar si cele mai grave si dureroase mahmureli. Bineinteles, este obligatoriu sa fii mahmur pentru a putea ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti, editia toamna 2016
Restograf (Nov 2016)
   28.255 vizite  0 comentarii   2 like

In urma cu ceva vreme intocmeam o trilogie cu cele mai frumoase restaurante din Bucuresti [partea I, partea a II-a, partea a III-a]. Intre timp au mai aparut destul de multe restaurante frumoase in peisajul bucurestean, asa ca ne-am gandit ca n-ar strica sa reluam periodic acest tip de lista. ...

............................................citeste tot

Doua restaurante din Bucuresti nu respecta legea anti-fumat
Restograf (Nov 2016)
   4.185 vizite  1 comentarii   0 like

Exista in Bucuresti cel putin 2 restaurante in care legea anti-fumat nu este respectata. Este vorba despre La Tiganci si The Great Trafalgar pub & restaurant. In timp ce unul se lauda pe Facebook cu aceasta chestie, celalalt o face pe furis. Mai exact, La Tiganci scrie urmatoarele pe ...

............................................citeste tot

Un restaurant celebru, obligat sa plateasca despagubiri de 1,3 milioane de dolari unui client
 (Nov 2016)
   1.162 vizite  0 comentarii   0 like

Chef Daniel Boulud are doua stele Michelin si detine doua restaurante in New York, precum si alte 20 de restaurante in alte tari. Cel mai renumit restaurant din NY este Bistro Moderne, iar pentru o intamplare care a avut loc in acest restaurant, Chef Boulud va trebui sa plateasca daune de 1,3 ...

............................................citeste tot

Un restaurant angajeaza bunici din toata lumea pe posturi de bucatari
Restograf (Nov 2016)
   428 vizite  0 comentarii   0 like

Exista o vorba care spune ca cea mai buna mancare e ca "ca la mama acasa" sau "asa cum o facea bunica". Un anteprenor din Statele Unite a facut un business de succes din aceasta idee, aplicand-o la propriu. Restaurantul se numeste Enoteca Maria, e deschis de ani buni de zile in New York si, ...

............................................citeste tot

Un restaurant de fine dining din Bucuresti, printre cele mai bune 25 din Europa
 (Oct 2016)
   2.514 vizite  0 comentarii   0 like

Ca si anul trecut, restaurantul The Artist a reusit sa se numere din nou printre cele mai bune 25 de restaurante de fine dining din Europa. Cei de la Tripadvisor au publicat topul pe anul 2016, iar restaurantul din Bucuresti s-a clasat pe locul 17, urcand astfel doua locuri fata de anul trecut, ...

............................................citeste tot

Cum arata clasamentul celor mai bune baruri din lume in anul 2016
Restograf (Oct 2016)
   714 vizite  0 comentarii   0 like

Anual, The World's Best 50 Bars lanseaza clasamentul celor mai bune baruri din lume. Este vorba despre un top realizat de un grup format din 476 de barmani, istorici si degustatori, care analizeaza intre 500 si 700 de localuri. In 2016 au fost analizate 652 de localuri. La o prima vedere, ...

............................................citeste tot

CONCURS: castigati 2 locuri la Seara Turceasca din cadrul Tea&Coffee Festival 2016
Restograf (Oct 2016)
   195 vizite  0 comentarii   0 like

Tea&Coffee Festival a deschis portile unui nou eveniment la care puteti degusta cafele de toate tipurile, ceaiuri aromate, dar puteti sa si descoperiti farmecul anumitor culturi. Tea&Coffee festival a pregatit in program si niste seri tematice: seara armeneasca, seara braziliana, seara ...

............................................citeste tot

Mancarea preferata a bucatarilor pentru zilele reci
Restograf (Oct 2016)
   2.154 vizite  0 comentarii   0 like

Cand zilele reci dau navala peste noi, si alegerile noastre culinare se schimba. Atunci cand ploua si e mohorat sau bate vantul si abia ne urnim sa iesim afara, o masa buna poate fi singurul argument care sa ne scoata afara din casa. De aceea, ne-am gandit sa intrebam cativa dintre bucatarii ...

............................................citeste tot

Restaurantele din Romania, obligate sa anunte daca produsele sunt obtinute din alimente congelate
 (Oct 2016)
   1.092 vizite  0 comentarii   0 like

Incepand cu data de 20 octombrie, restaurantele, dar si brutariile, covrigariile, patiseriile, cafenele si magazinele sunt obligate prin lege sa-si informeze clientii daca produsele pe care le comercializeaza sunt obtinute din alimente congelate. Noua lege este cunoscuta si ca "legea ...

............................................citeste tot

[INCHEIAT] CONCURS: castigati un cupon de cumparaturi de la Brutaresti Artizanal + o surpriza speciala
Restograf (Oct 2016)
   658 vizite  0 comentarii   2 like

Castigatoarea este:  Janeta Ivan (comentariul cu numarul 7). Felicitari!  Te rugam sa ne dai un mail la redactia@restograf.ro ca sa-ti spunem cum intri in posesia premiului.  *extragerea live a castigatorului poate fi vazuta mai jos.  Brutaresti Artizanal este visul implinit a 2 ...

............................................citeste tot

Gustul Chefs, o experienta culinara unica
Restograf (Oct 2016)
   1.334 vizite  0 comentarii   0 like

Inca de la inceput, Chefs Experience a fost ca un restaurant al experientelor. Experiente descoperite si oferite in timp, deoarece nu le-a fost usor sa reuseasca, insa dupa indelungi discutii, cercetari, calatorii in jurul lumii si intalniri cu specialisti, chefi bucatari, furnizori  si chiar cu ...

............................................citeste tot

Festivalul preparatelor din animale calcate de masini - un altfel de street food
 (Oct 2016)
   412 vizite  0 comentarii   0 like

Bineinteles, acest festival culinar ciudat are loc in Statele Unite, in oraselul Marlinton, situat printre dealurile din West Virginia. Chiar daca are doar in jur de o mie de locuitori, la sfarsitul lunii septembrie aici se organizeaza unul dintre cele mai ciudate evenimente gastronomice anuale ...

............................................citeste tot

Adrian Hadean si teapa de la actualul Minister al Economiei
 (Oct 2016)
   3.337 vizite  0 comentarii   2 like

Cunoscutul bucatar Adrian Hadean, fost jurat la MasterChef si cel care spunea despre actualul sef al Guvernului ca e genul sau de persoana si ca sunt "cumva la fel", a fost pus intr-o situatie extrem de neplacuta chiar de Guvern. Prezent la Salonul International de Alimentatie (SIAL) de la Paris...

............................................citeste tot

Cooking Ground: cand copiii si parintii se joaca in acelasi loc de-a bucataritul
Restograf (Oct 2016)
   730 vizite  0 comentarii   0 like

De curand ne-a atras atentia un nou concept din lumea culinara, unul in care copiii si parintii sunt elevi la acelasi curs, si anume unul de gatit. The Cooking Ground e un program de invatare pentru toti cei interesati de un stil de viata sanatos si cu gust bun. Proiectul a luat nastere la ...

............................................citeste tot

8 lucruri pe care doar bucatarii le observa in restaurante
 (Oct 2016)
   1.608 vizite  0 comentarii   0 like

Este clar ca bucatarii, atunci cand iau masa in oras, sunt atenti la multe alte detalii care omului obisnuit ii scapa atunci cand se afla intr-un restaurant. Probabil e un defect profesional, dar bucatarii nu sunt interesati doar de meniu si de mancare, ci si de lucruri marunte, cum ar fi ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase poze vii cu mancare - inspiratie pentru restaurante
Restograf (Oct 2016)
   388 vizite  0 comentarii   0 like

Cinemagraphs sunt aceste imagini vii in care obiectul principal din fotografie e nemiscat, dar in jurul lui exista diverse actiuni care creeaza impresia ca poza prinde viata. Asa cum era de asteptat, imaginile vii cu mancare sunt superbe, apetisante si starnesc reactia aceea de: "vreau sa mananc ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Va vine sa credeti?



George Butunoiu  (Sep 2015)
2.746 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
6 placut 
16 displacut 

 

Sharkia - restaurant pe Luterana la Hotelul Radisson - Bucuresti -S-a redeschis Sharkia, restaurantul hotelului Radisson din complexul din spate, de langa Biserica Luterana. A fost multa vreme inchis pentru renovare, si mi-e greu sa inteleg de ce, pentru ca era nou, arata foarte bine si inainte, si nu am vazut acum schimbari atat de mari incat sa fie nevoie de atata timp. Insa, cine stie…

Interiorul arata foarte bine, am incercat sa surprind cate ceva in pozele facute acolo. Nu au terasa pe Luterana, nu stiu daca o vor face, si nu stiu nici daca exista vreo terasa in curtea interioara, probabil ca nu. Nu le-am pus nota maxima la ambianta pentru ca era gol.

Nici conceptul culinar si meniul nu par sa fie prea schimbate la Sharkia dupa redeschidere. E tot preponderent libanez si arabesc, in general, cu diverse insertii din bucataria internationala. Meniul e lung, si asta da de gandit. Noi am luat doar mancare libaneza, care a fost foarte buna, cu ceva arome si gusturi in plus fata de cea pe care o gasim peste tot in Bucuresti, si cu o prezentare diferita, e asemenea.

Maslinele au fost excelente, humusul cu carne si muguri de pin la fel, supa de linte cu multe legume si painea de asemenea. Supa de rosii a fost buna si ea, si kafta (kofta) la fel, adusa sub forma unei chiftele mari, nu lunguiata, ca de obicei. A fost cam uscata, mie imi place cea imbibata cu seu, insa stiu bine ca la oras nu se mai poate asa ceva, trebuie sa tina si ei pasul cu vremurile. Toate sunt condimentate destul de consistent, ceea ce multora le va placea, mai degraba, insa cei care au o problema cu condimentele ar trebui sa stie. Salata nu a fost la inaltimea celorlalte, insa le-am dat nota maxima la mancare, totusi, daca e sa comparam cu celelalte restaurante libaneze din oras. Si asta pentru ca l-am incadrat la bucatarie libaneza, probabil ca nu ar fi ramas la fel daca era la bucatarie internationala.

Serviciul a fost foarte bun, ne-a placut chelnerita in mod deosebit, care ne-a zambit chiar si cand a trebuit sa anuleze bonul si sa-l refaca pentru ca nu mai aveam bani pe card. Nu ne-a sictirit, nu ne-a apostrofat, nu s-a uitat piezis la noi, nu s-a strambat, nu ne-a ironizat ca aveam cardul gol, nu a oftat, nu si-a dat ochii peste cap, nu ne-a intrebat ca de ce nu ne verificam cardul inainte de a merge la restaurant cu el, nu ne-a zis sa avem grija ca data viitoare sa nu se mai intample asa ceva, nu ne-a aruncat teatral a doua nota pe masa, nu a soptit printre dinti, nu am citit in ochii ei “sper ca macar cash aveti!”… adica asa cum merita clientul unui restaurant bucurestean si cum sunt sfatuiti toti chelnerii sa faca. Nu! Doamnelor si domnilor, fata asta a zis “Sigur ca da, o refac imediat!”, si apoi ne-a zambit! Da! Da, doamnelor si domnilor, dupa toate astea ne-a zambit! Va vine sa credeti?

Preturile sunt marisoare la Sharkia, asa cum ne si asteptam, nicio surpriza pe partea aceasta. Nu sunt exagerate, mai ales ca restaurantul face eforturi sa se diferentieze, si reuseste, intr-o oarecare masura.

Si inca ceva, inainte de a incheia: au o casa de marcat care, atunci cand incepe sa calculeze, si apoi sa puna pe hartie concluzia la care a ajuns, o face tacanind intr-un asemenea fel incat toti clientii din restaurant (cand vor fi) se vor opri din mancat si se vor uita speriati sa vada ce se intampla. Sper ca seara sa nu deranjeze concertele de la Sala Palatului, de la Festivalul Enescu…

Sharkia e un restaurant bun si serios al Bucurestiului, poate chiar prea serios. Nu stiu cum vor reusi ei sa umple un restaurant atat de mare si intr-o zona putin circulata cu un astfel de concept gastronomic si cu preturi mari. Sper sa reuseasca.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Eu sunt fratele patronului ´´atentionez pe toti clientii care vor servi masa la acest restaurant ca isi pun viata lor in pericol ,,in primul rand patronul este un om incult si nu poseda cunostinte asupra alimentatiei si igiena ei ,el ´´isi spala banii de pe urma acestui restaurant ´´nu plateste nici o taxa catre stat de ani buni sau poate 1 la suta ´´personalul restaurantului este slugarit si munceste cate 15 ore pe zi fara carti de munca din 15 persoana si a declarat doar o singura persoana la ITB
Trecem la alimente ,carnea in primul rand si foarte multe alimente sunt contaminate la modul sigur ,,doar el afirma prieteniilor la masa ca a scapat de carne si derivate ( pastrama sau alt specific de preparate libaneze ) dupa ce a stat 5 ani in congelator
,banii rezultand din aceste castiguri fraudoroase sunt trimisi in Liban cu ajutorul unor cetateni libanezi prin metoda ,,telefonul ,,un cetatean sta la banca in liban si unul sta liga el preda sumele de bani individului de linga el si celalt individ ii baga suma in cont ,,totul este confirmat telefonic de directorul sucursalei din Liban totul se face contra la un comision ,,asa a trimis milioane si milioane de euro ,,la 2 banci din Liban una este Audi Bank sucursala bent jebeil si celalta este Bank Liban si almahajar care are sucursala in Bucuresti ,,,in acest sens daca intrati pe google la sc Chami intenational la liste de firme sau alte situri veti soca de grafica firmei lui ,,care indica cifre enorme de rulaj fara nici un fel de profit ,,,chiar in ultimii ani in pierdere ,,la modul barbar ,,,si socant ,,chiar cei mai fraudorosi printre fraudorosii au incercat ceva mai inteligent ,,pur si simplu este un jaf total datorita lacomiei lui ,,
cele mai ieftina materie prime Posibil expirate cumparate la un pret mic isi le stropeste cu conservanti sau condimente care si schimba gustul si elimina mirosul putred sau de mucega
nu stiu daca l calca controalele ,,stiam ca in trecut se acoperea cu Bica isi acum cu unii care inchid ochii le da sa manance gratis propabil
,,,,´´eu l voi reclama la DNA cat se poate de repede pt spalari de bani si la mediu si la OPC pt alimente incerte posibil contaminate si infectate datorita ca unele provin din resturi consumate de alti clienti sau depozitate necoreponzator ,fierte ,stropite cu condimente pt a atenua riscul toxiinfectiei alimentare ,,,´´este un analfabet are fix 3 clase se baga si el in bucatarie sa si adune din gunoi resturi de mancare dupa ce pleaca angajatii ca sa fie servita a doua zi la clienti va rog ´´sa nu credeti ca am concurenta cu el ,eu s medic care vede ce s intimpla ´´si chiar pe pielea mea ,,,de cate ori am fost invitat la el mi a servit mancaruri alterate norocul meu ca am fost sesizat de seful de sala ´´ca tot ce am servit era de aruncat ´´ii era rusine de mine dar ´´daca cu fratele lui face aceste porcarii va dati seama ce face cu restul clientiilor , ´´´a prostit pe toti aia de la Antene si protv ´ ´´,,rog sa salvati acest material si sa l postati sau sa l dati la prietenii care servesc masa acolo ,,este fratele meu ,,este si un srl ´´´´´´´va rog sa fiti extrem de prudenti Cu mult drag dr karol chami

Reply

Vai de mine, iti dai seama ! Ce descoperire mare ai facut ! Sti care e treaba, ceva mai mare ca tine si cu mot, n-am vazut ! Si cu R mare !! :))

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− four = 5