Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   167 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   181 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   542 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   670 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   309 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   294 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   399 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   976 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   556 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.360 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   285 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.633 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   683 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   457 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   356 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   226 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   577 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.109 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.346 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.005 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   422 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.386 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.030 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   458 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   573 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Va vine sa credeti?



George Butunoiu  (Sep 2015)
3.023 Vizualizarivizualizari
3 Comentariicomentarii
6 placut 
16 displacut 

 

Sharkia - restaurant pe Luterana la Hotelul Radisson - Bucuresti -S-a redeschis Sharkia, restaurantul hotelului Radisson din complexul din spate, de langa Biserica Luterana. A fost multa vreme inchis pentru renovare, si mi-e greu sa inteleg de ce, pentru ca era nou, arata foarte bine si inainte, si nu am vazut acum schimbari atat de mari incat sa fie nevoie de atata timp. Insa, cine stie…

Interiorul arata foarte bine, am incercat sa surprind cate ceva in pozele facute acolo. Nu au terasa pe Luterana, nu stiu daca o vor face, si nu stiu nici daca exista vreo terasa in curtea interioara, probabil ca nu. Nu le-am pus nota maxima la ambianta pentru ca era gol.

Nici conceptul culinar si meniul nu par sa fie prea schimbate la Sharkia dupa redeschidere. E tot preponderent libanez si arabesc, in general, cu diverse insertii din bucataria internationala. Meniul e lung, si asta da de gandit. Noi am luat doar mancare libaneza, care a fost foarte buna, cu ceva arome si gusturi in plus fata de cea pe care o gasim peste tot in Bucuresti, si cu o prezentare diferita, e asemenea.

Maslinele au fost excelente, humusul cu carne si muguri de pin la fel, supa de linte cu multe legume si painea de asemenea. Supa de rosii a fost buna si ea, si kafta (kofta) la fel, adusa sub forma unei chiftele mari, nu lunguiata, ca de obicei. A fost cam uscata, mie imi place cea imbibata cu seu, insa stiu bine ca la oras nu se mai poate asa ceva, trebuie sa tina si ei pasul cu vremurile. Toate sunt condimentate destul de consistent, ceea ce multora le va placea, mai degraba, insa cei care au o problema cu condimentele ar trebui sa stie. Salata nu a fost la inaltimea celorlalte, insa le-am dat nota maxima la mancare, totusi, daca e sa comparam cu celelalte restaurante libaneze din oras. Si asta pentru ca l-am incadrat la bucatarie libaneza, probabil ca nu ar fi ramas la fel daca era la bucatarie internationala.

Serviciul a fost foarte bun, ne-a placut chelnerita in mod deosebit, care ne-a zambit chiar si cand a trebuit sa anuleze bonul si sa-l refaca pentru ca nu mai aveam bani pe card. Nu ne-a sictirit, nu ne-a apostrofat, nu s-a uitat piezis la noi, nu s-a strambat, nu ne-a ironizat ca aveam cardul gol, nu a oftat, nu si-a dat ochii peste cap, nu ne-a intrebat ca de ce nu ne verificam cardul inainte de a merge la restaurant cu el, nu ne-a zis sa avem grija ca data viitoare sa nu se mai intample asa ceva, nu ne-a aruncat teatral a doua nota pe masa, nu a soptit printre dinti, nu am citit in ochii ei “sper ca macar cash aveti!”… adica asa cum merita clientul unui restaurant bucurestean si cum sunt sfatuiti toti chelnerii sa faca. Nu! Doamnelor si domnilor, fata asta a zis “Sigur ca da, o refac imediat!”, si apoi ne-a zambit! Da! Da, doamnelor si domnilor, dupa toate astea ne-a zambit! Va vine sa credeti?

Preturile sunt marisoare la Sharkia, asa cum ne si asteptam, nicio surpriza pe partea aceasta. Nu sunt exagerate, mai ales ca restaurantul face eforturi sa se diferentieze, si reuseste, intr-o oarecare masura.

Si inca ceva, inainte de a incheia: au o casa de marcat care, atunci cand incepe sa calculeze, si apoi sa puna pe hartie concluzia la care a ajuns, o face tacanind intr-un asemenea fel incat toti clientii din restaurant (cand vor fi) se vor opri din mancat si se vor uita speriati sa vada ce se intampla. Sper ca seara sa nu deranjeze concertele de la Sala Palatului, de la Festivalul Enescu…

Sharkia e un restaurant bun si serios al Bucurestiului, poate chiar prea serios. Nu stiu cum vor reusi ei sa umple un restaurant atat de mare si intr-o zona putin circulata cu un astfel de concept gastronomic si cu preturi mari. Sper sa reuseasca.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Ticmenov Darius May 3, 2017 at 4:29 pm

Niste aberatii care nu isi au rostul…

Reply

Eu sunt fratele patronului ´´atentionez pe toti clientii care vor servi masa la acest restaurant ca isi pun viata lor in pericol ,,in primul rand patronul este un om incult si nu poseda cunostinte asupra alimentatiei si igiena ei ,el ´´isi spala banii de pe urma acestui restaurant ´´nu plateste nici o taxa catre stat de ani buni sau poate 1 la suta ´´personalul restaurantului este slugarit si munceste cate 15 ore pe zi fara carti de munca din 15 persoana si a declarat doar o singura persoana la ITB
Trecem la alimente ,carnea in primul rand si foarte multe alimente sunt contaminate la modul sigur ,,doar el afirma prieteniilor la masa ca a scapat de carne si derivate ( pastrama sau alt specific de preparate libaneze ) dupa ce a stat 5 ani in congelator
,banii rezultand din aceste castiguri fraudoroase sunt trimisi in Liban cu ajutorul unor cetateni libanezi prin metoda ,,telefonul ,,un cetatean sta la banca in liban si unul sta liga el preda sumele de bani individului de linga el si celalt individ ii baga suma in cont ,,totul este confirmat telefonic de directorul sucursalei din Liban totul se face contra la un comision ,,asa a trimis milioane si milioane de euro ,,la 2 banci din Liban una este Audi Bank sucursala bent jebeil si celalta este Bank Liban si almahajar care are sucursala in Bucuresti ,,,in acest sens daca intrati pe google la sc Chami intenational la liste de firme sau alte situri veti soca de grafica firmei lui ,,care indica cifre enorme de rulaj fara nici un fel de profit ,,,chiar in ultimii ani in pierdere ,,la modul barbar ,,,si socant ,,chiar cei mai fraudorosi printre fraudorosii au incercat ceva mai inteligent ,,pur si simplu este un jaf total datorita lacomiei lui ,,
cele mai ieftina materie prime Posibil expirate cumparate la un pret mic isi le stropeste cu conservanti sau condimente care si schimba gustul si elimina mirosul putred sau de mucega
nu stiu daca l calca controalele ,,stiam ca in trecut se acoperea cu Bica isi acum cu unii care inchid ochii le da sa manance gratis propabil
,,,,´´eu l voi reclama la DNA cat se poate de repede pt spalari de bani si la mediu si la OPC pt alimente incerte posibil contaminate si infectate datorita ca unele provin din resturi consumate de alti clienti sau depozitate necoreponzator ,fierte ,stropite cu condimente pt a atenua riscul toxiinfectiei alimentare ,,,´´este un analfabet are fix 3 clase se baga si el in bucatarie sa si adune din gunoi resturi de mancare dupa ce pleaca angajatii ca sa fie servita a doua zi la clienti va rog ´´sa nu credeti ca am concurenta cu el ,eu s medic care vede ce s intimpla ´´si chiar pe pielea mea ,,,de cate ori am fost invitat la el mi a servit mancaruri alterate norocul meu ca am fost sesizat de seful de sala ´´ca tot ce am servit era de aruncat ´´ii era rusine de mine dar ´´daca cu fratele lui face aceste porcarii va dati seama ce face cu restul clientiilor , ´´´a prostit pe toti aia de la Antene si protv ´ ´´,,rog sa salvati acest material si sa l postati sau sa l dati la prietenii care servesc masa acolo ,,este fratele meu ,,este si un srl ´´´´´´´va rog sa fiti extrem de prudenti Cu mult drag dr karol chami

Reply

Vai de mine, iti dai seama ! Ce descoperire mare ai facut ! Sti care e treaba, ceva mai mare ca tine si cu mot, n-am vazut ! Si cu R mare !! :))

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


3 + = five