Lansarea oficiala a Restograf-ului
(Mar 2011)
   8.175 vizite  3 comentarii   

Ieri, 17 martie, Hotelul Marshal a gazduit lansarea Restograf.ro. Invitatii au sosit in numar mare, printre ei numarandu-se Mircea Dinescu, Sandra Pralong, Misu Negritoiu, Varujan Vosganian, Alex Stefanescu, Andrei Dimitriu, Gabriel Biris, Sorina Placinta, George Ivascu, Oreste Teodorescu si multi...

............................................citeste tot

Restaurantul Casa Elisabeta si-a schimbat numele in Satyricon
(Mar 2011)
   8.103 vizite  2 comentarii   

La inceputul anilor '90 se amenaja intr-o cladire veche de pe strada Ion Neculce restaurantul Casa Elisabeta. Aceeasi incinta a mai gazduit localuri in perioada 1930-1950. De-a lungul timpului, interiorul a devenit o adevarata expozitie de obiecte de arta colectionate  de catre proprietari. In ...

............................................citeste tot

Un nou executive chef la Athenee Palace Hilton
(Mar 2011)
   5.950 vizite  1 comentarii   

Gabriele Savini este, incepand cu 9 martie, noul executive chef pentru restaurantele si serviciile de banqueting ale hotelului Athene Palace Hilton. Primul proiect al sau este redeschiderea Restaurantului Roberto’s, aflat in prezent in renovare. Gabriele Savni s-a nascut in Senigallia, Italia...

............................................citeste tot

Prima editie Grill Champions Tour
(Mar 2011)
   4.697 vizite  0 comentarii   

Pe 25 martie va avea loc in Bucuresti primul eveniment profesionist din Romania dedicat artei gatitului in stil american, Grill Champions Tour. Organizatorul evenimentului, GrillSociety.ro, îşi propune să aducă periodic în România specialişti de calibru mondial ai domeniului. Anul acesta, ...

............................................citeste tot

Curs de nutritie cu degustare la Serendipity
(Mar 2011)
   11.520 vizite  0 comentarii   

Incepand cu 10 martie, ceainaria Serendipity organizeaza un curs format din doua module intitulat "Sanatatea vine...mancand!". Evenimentul este dedicat celor care au devenit constienti de importanta hranei, simt intutiv ca e timpul sa adopte noi obiceiuri alimentare dar nu au informatii concrete ...

............................................citeste tot

Radacini Group deschide inca sase centre Domino Pizza
(Mar 2011)
   6.392 vizite  0 comentarii   

In vara anului trecut, se deschidea in Bucuresti primul centru Domino Pizza. Intr-un interval de sase luni au urmat inca alte doua iar anul acesta urmeaza o extindere solida constand in sase noi unitati si o linie de productie, anunta revista "Food & Bar". Reprezentantii masterfrancizei Domino...

............................................citeste tot

S-a deschis Paris 17 Bistro
(Mar 2011)
   6.428 vizite  1 comentarii   

Saptamana trecuta s-a deschis un nou bistrou in apropierea sediului Guvernului, pe strada Paris - si de aici ii vine si numele. Paris 17 Bistro; apartine lui Sorin Dumea si e situat la subsolul unei vile, cu intrarea direct din strada. E foarte frumoas amenajat, intr-un spatiu redus, destul de intim...

............................................citeste tot

Campionatul International de Gatit in Aer Liber 2011
(Feb 2011)
   6.990 vizite  2 comentarii   

Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ organizeaza anul acesta o noua editie a Campionatului International de Gatit in Aer Liber. Evenimentul se va desfasura in Iasi, Bucuresti, Pitesti, Timisoara si Cluj. Cupa Bucurestiului va avea loc intre 27 si 29 mai. Competitia culinara se adreseaza atat ...

............................................citeste tot

"La Mama" se extinde
(Feb 2011)
   5.940 vizite  0 comentarii   

Odata cu implinirea a 12 ani de la inaugurarea brandului "La Mama", Catalin Mahu, proprietarul retelei, anunta deschiderea a inca trei restaurante in acest an. Intr-un interviu acordat revistei "Food&Bar", Catalin Mahu spune: "Traversam aceasta perioada in care ne luptam cu criza, dar consider ...

............................................citeste tot

Scandia Sibiu, un nou lant de restaurante
(Feb 2011)
   8.324 vizite  1 comentarii   

Sub sloganul "Bucatarie cu dichis", Scandia Food lanseaza un lant de restaurante cu servire rapida axat pe produse din bucataria traditionala romaneasca. Baneasa Shopping Center este locatia aleasa pentru primul restaurant Scandia Sibiu. Robert Redeleanu, CEO Scandia Food, declara ca extinderea ...

............................................citeste tot

Wienerwald deschide restaurante in Romania
(Feb 2011)
   5.446 vizite  0 comentarii   

Friedrich Jahn inaugura in anul 1955 primul restaurant Wienerwald in Munchen. De atunci afacerea s-a dezvoltat rapid, astfel incat in 1978 existau deja 1600 de restaurante in Europa. Meniul este, in mare parte, alcatuit din produse pe baza de pui. Franciza Wienerwald este adusa in anul acesta in ...

............................................citeste tot

Inaugurarea Centrului Cultural Basarabean “Vatra Neamului”
(Feb 2011)
   7.282 vizite  0 comentarii   

Uniunea Culturala a Romanilor Basarabeni, in parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova  au organizat vineri, 11 februarie, inaugurarea Centrului Cultural al Uniunii in cadrul Restaurantului-Muzeu "Vatra Neamului". Asa cum a subliniat presedintele Uniunii, compozitorul Nicolae Caragia, acesta ...

............................................citeste tot

Restaurantele Subway intra pe piata romaneasca
(Feb 2011)
   5.701 vizite  0 comentarii   

Subway, lantul american de restaurante tip fast-food, va avea, incepand cu anul acesta, 34.000 de francize in 95 de tari, printre care si Romania. Astfel, Subway poate deveni cea mai mare retea fast-food la nivel mondial. Primele restaurante ale retelei vor fi deschise in Romania, cel mai probabil, ...

............................................citeste tot

Lansarea oficiala a restaurantului Istria
(Feb 2011)
   5.913 vizite  0 comentarii   

Joi, 3 februarie, a avut loc lansarea restaurantului cu specific pescaresc, Istria. Locatia se afla in Calea Victoriei 163, in acelasi loc in care se afla si restaurantul Marul de Aur, devenit acum salon de evenimente. Petrecerea de inaugurare a adunat oameni de afaceri si vedete, care au fost ...

............................................citeste tot

David Contant si-a deschis propriul restaurant
(Dec 2010)
   13.201 vizite  3 comentarii   

David Contant si-a deschis propriul restaurant marti, 7 decembrie, in Str. Mihai Eminescu 80, unde a preluat micul restaurant care a functionat pana de curand sub numele Escoffier. David Contant este fostul chef al Heritege, adus in Romania dupa ce a lucrat in mai multe restaurante cotate ...

............................................citeste tot

Semifinala concursului de gastronomie
(Nov 2010)
   9.068 vizite  0 comentarii   

Semifinala concursului de gastronomie "Bucatarul de Aur al Bucurestiului", desfasurata ieri la Centrul Aroma, a adus la start 6 chefi de la restaurante si hoteluri din Capitala, care si-au demonstrat maiestria si talentul in fata unui juriu de profesionisti. Ashlie Dias Tomas si Dorel Saru (Crowne ...

............................................citeste tot

  23 
Afiseaza

Vineri incepe Festivalul gastronomic eco-cultural D’ale Gurii Dunarii



(Jun 2012)
5.398 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

Festivalul gastronomic eco-cultural D’ale Gurii Dunarii, editia a IV-a, se va deschide vineri, 29 iunie, in Bucuresti. Evenimentul este organizat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta cu ocazia Zilei Dunarii – este prima editie pe care o organizam in Bucuresti si prima deschisa publicului. D’ale Gurii Dunarii isi propune sa promoveze traditiile si obiceiurile zonei Delta Dunarii si sa sprijine dezvoltarea proiectelor comunitare de turism cultural si gastronomic ca alternativa la turimul agresiv, de masa;

Ziua Dunarii este sarbatorita anual, pe 29 iunie (data ce marcheza semnarea la Sofia a Conventiei privind cooperarea pentru protectia si utilizarea durabila a fluviului Dunarea, in anul 1994), la propunerea tarilor dunarene si sub auspiciile Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR).

In acest an, aproape 81 de milioane de persoane din tarile danubiene sunt invitate ia parte din cea de-a noua aniversare a Zilei Dunarii. Aflat in continua expansiune, aceasta a devenit cel mai mare festival al raurilor din lume. Obiectivul principal al zilei din acest an este de a implica oamenii si de a accentua legaturile dintre state, precum și interesele locuitorilor pentru ocrotirea apei.

Competitia gastronomica va pune in valoare traditiile din noua localitati din Delta Dunarii. Echipe de bucatari locali se vor intrece la patru categorii: antreu, bors de peste, felul II si desert.

Programul:

Vineri, 29 iunie

18:00- Conferinta de presa

19:30- Deschiderea festivalului; Masa/Cocktail

20:00- 21: 00- Ansambluri folclorice

21:00- 22:00- Romano Boutique

Sambata, 30 iunie

9:00- Sosirea, pregatirea si instruirea participantilor

9:30- 14 :00- Desfasurarea concursului de gatit

12:00-12:30- Ansamblu Sarichioi

12: 30- 13:00- Ansamblu Mahmudia

13: 00- 13: 30- Ansamblu Jurilovca

13:30- 14:00- Ansamblu Mila 23

14:00- 15:00- Jurizarea

15:00- 16:00- Workshop ateliere de impletit si tesaturi

16: 00-17:00- Festivitatea de premiere

17:30- 18:00- Ansamblu de la Peceneaga

18:00- 18:30- Dj Vasile& Ansamblu de la Peceneaga

18:30- 19:00- Ansamblu Sarichioi

19:00- 19:30- Dj Matze& Ansamblu Jurilovca

19:30- 20: 00- Ansamblu Mila 23

20:00- 20:30- Norzeatic& Ansamblu Mahmudia

20:30- 21:00- Ansamblu de la Peceneaga

Mai multe detalii pe “Festival Gastronomic și Eco-Cultural cu ocazia Zilei Dunarii 2012

(comunicat de presa Asociatia Salvati Dunarea și Delta)



E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


one + 2 =