Toate articolele (759 articole)

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   4.751 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   200 vizite  0 comentarii   2 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   199 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   180 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   128 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   421 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   994 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   1.780 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.503 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   240 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.068 vizite  0 comentarii   1 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.204 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   289 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   387 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   627 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   271 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   287 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.868 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   715 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.216 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   363 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   2.021 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   816 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   2.239 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.416 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Vinexpert se reprofileaza pe vanzarea de ciorbe, nu mai e interesat de vinuri



George Butunoiu  (Sep 2015)
2.494 Vizualizarivizualizari
4 Comentariicomentarii
2 placut 
14 displacut 

 

Bistroul vinoteca Vinexpert de la Piata Victoriei

The Wine Bistro e vinoteca (wine shop) cu bistrou a celor de la Vinexpert, din Piata Victoriei. Se pare ca acela e un loc in care se testeaza niste noi si misterioase teorii de marketing, nefacute inca publice.

Au un spatiu destul de mare la parterul unui bloc mare din rond, pe latura cu Calea Victoriei. E destul de bine amenajat, cu rafturi pline cu vinuri pe doi pereti, cu un bar in spate si cu mese de bistrou in tot spatiul, mai ales spre ferestrele mari catre bulevard. Am vazut ca amenajeaza si o terasa pe trotuar, probabil va apuca sa mai fie deschisa o perioada pana vine frigul.

Meniul e redus, destul de simplu, bucatarie urbana, de internet, fara pretentii. Au si un meniu al zilei, si sunt surprinsi deca nu il ceri pe acela, ba chiar fac presiuni ca sa te multumesti cu el, e gata facut, nu mai faci deranj in bucatarie cu alte cereri.

Conceptul acesta de magazin de vinuri in care poti sa iei ceva de mancare la repezeala, ca sa nu mai pierzi timpul asteptand cine stie pe unde, e foarte raspandit in Occident, acolo aproape orice vinoteca iti da si cateva branzeturi si niste mezeluri, alaturi de un pahar, doua, de vin, ca sa iti astamperi foamea, sau, pur si simplu, sa nu bei paharul de vin chiar pe stomacul gol. Noi am incurajat cat am putut acest concept si in Romania, si vad ca prinde, ceea ce e de apreciat.

La The Wine Bistro e mai mult decat atat, deci, e mancare in toata regula, inclusiv mancare calda, deci e un mic restaurant, se poate spune. Cu meniul lor fix, la pranz pare sa fie mai mult o cantina pentru nenumaratele firme din blocurile cu birouri din zona, ceea ce e, iarasi, un lucru bun.

Mancarea a fost obisnuita, nimic special, din niciun punct de vedere, insa nici nu te duci intr-un astfel de loc cu asteptari prea mari. Preturile nu sunt mici, dar nici exagerate, o masa completa te costa pe la 100 de lei, poate chiar mai bine, daca iei un vin mai bun. Care vinuri mi s-au parut cam scumpe la masa, cu preturi intre 15 si 30 de lei pe un (singur) pahar. Ceea ce inseamna ca ei nu se pozitioneaza ca un wine-shop cu ceva de mancare, ci invers, ca un bistrou in toata regula cu vinurile de pe pereti ca decor, mai degraba. Te-ai gandi ca interesul lor ar fi sa tin preturile cat mai jos la vinurile servite la masa incat oamenii sa guste cat mai mult si din cat mai multe, pentru ca apoi sa plece cu o sticla in geanta, daca i-a placut foarte mult, si mai ales din sutele de vinuri din care nu a mai gustat vreodata pana atunci, sau despre care nici nu a auzit, poate. Insa nu, cei de la Vinexpert tin sa-si vanda paharul cu vin cu adaosul celor de la oricare alt restaurant, se pare.

Si ca sa nu mai vorbesc de serviciu… Ne asteptam ca chelnerul, sau cine o fi fost cel care s-a ocupat de noi, sa ne recomande cateva vinuri, sa ne spuna cate ceva despre ele, sa ne faca sa gustam ceva ce nu am mai baut pana atunci, sa arate ca sunt chiar un magazin de vinuri si ca au si stiu mult mai multe decat un chelner de pizzerie. Aiurea, nici vorba, nici macar nu ne-a intrebat ce vin vrem, noi l-am tras de limba. Si nu avea niciun chef de vorba, am inteles ca au doar vreo doua sau trei vinuri la pahar si pana la urma am luat un vin pe care il mai bausem de zeci de ori in alta parte. Se vedea pe noi ca ne-am enervat, dar sunt convins ca habar nu avea de ce. S-a enervat si el, si asa am dus-o intr-o tensiune continua, pana la sfarsitul mesei, fiecare, si noi si ei, adica, asteptand sa terminam cat mai repede de mancat si sa iesim din localul lor. Nota de la servicii nu reflecta deloc frustrarea noastra de la Vinexpert, altfel ar fi trebuit sa fie semnificativ mai mica.

Sunt (multi) oameni care merg la astfel de localuri (wine shops cu ceva mancare) doar pentru zilnicul pahar cu vin, mancarea fiind putin relevanta, doar sa fie ceva acolo. Merg si gusta de fiecare data alt vin, mai afla cate ceva nou, descopera, le povesteste si altora, apoi. Si patronii acestor localuri stiu asta, si au in fiecare zi cate “un vin al zilei” (sau doua, trei, ca sa nu ramana cu nu stiu cate sticle desfacute), cu o poveste langa el, cu o oferta speciala, lucruri din acestea. Probabil ca putini, foarte putini merg la vinoteca lui Vinexpert de la Piata Victoriei pentru acest pahar cu vin, mai toti se duc la cantina, de fapt. Tare curios as fi sa stiu, cati dintre ei cer si un pahar cu vin? Si, in primul rand, daca meniul acela al zilei include si un pahar cu vin, mai ales…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







sincer să fiu, nu mă aşteptam să decadă în aşa hal! i-am călcat şi eu pragul acu’ 2 ani jum’ate, când de, puteai să cumperi şi-un cigarillo bun şi să pufăi fumul aromat fără să se strofoace nimeni. mi s-a oferit un excelent cote du rhone, alături de un platou cu brânzeturi şi mezeluri fine şi-un coq au vin după care şi-acum îmi mai plouă-n gură, iar la cafea am băut un pă’ărel de calvados, brandy de mere pentru necunoscători, şi, evident, trabucul care face azi ob’ectul unor amenzi astronomice! deh, consecinţele legii antifumat, ce-aţi cerut, aia aveţi: adio loc de relaxare, cu băutură şi mâncare fină, alături de-un “tiutiun” de calitate, acu’ găsiţi doar un duce-tava fără tavă, bun numa’ pentru amploaiaţii firmelor de proxomitate, care-ndoapă la repezeală şi porceşte orice li se bagă dinainte!

Reply

Serviciul e groaznic, chelnerii nu au nici cele mai de baza cunostiinte despre vinuri in general, sau despre cele 3-4 pe care le au disponibile din meniu, sunt intr-o bezna totala. Este total inacceptabil ca intr-un asemenea loc sa ti se toarne doua vinuri diferite in acelasi pahar. Atunci cand ceri 15-25 de lei pe pahar, ar trebui sa tii cont de astfel de detalii.

Reply

    Total de acord! Cand am fost eu cu iubita mea, mi-a dat doar mie sa degust vinul. Amandoi suntem amatori de vin. Nu am inteles nici in ziua de astazi de ce pe mine m-a lasat sa-l gust si ei i-a turnat buluc in pahar. Cand am cerut al 2-lea pahar m-a lasat iar sa degust. Dar a dat cu mucii in fasole grav cand mi-a pus peste ce aveam in pahar. Ce dracu sa mai gust ? Mi-a facut carcalete-cupaj

    Reply

Tie oricum iti place la cantina ! Te ajuta aspectul !

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


one + 1 =