Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   460 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   322 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   727 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   987 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   394 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   383 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   456 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.145 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   633 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.665 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   332 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.986 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   785 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   517 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   402 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   265 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   619 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.162 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.480 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.210 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   521 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.496 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.676 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   530 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   653 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Vinexpert se reprofileaza pe vanzarea de ciorbe, nu mai e interesat de vinuri



George Butunoiu  (Sep 2015)
2.798 Vizualizarivizualizari
4 Comentariicomentarii
2 placut 
14 displacut 

 

Bistroul vinoteca Vinexpert de la Piata Victoriei

The Wine Bistro e vinoteca (wine shop) cu bistrou a celor de la Vinexpert, din Piata Victoriei. Se pare ca acela e un loc in care se testeaza niste noi si misterioase teorii de marketing, nefacute inca publice.

Au un spatiu destul de mare la parterul unui bloc mare din rond, pe latura cu Calea Victoriei. E destul de bine amenajat, cu rafturi pline cu vinuri pe doi pereti, cu un bar in spate si cu mese de bistrou in tot spatiul, mai ales spre ferestrele mari catre bulevard. Am vazut ca amenajeaza si o terasa pe trotuar, probabil va apuca sa mai fie deschisa o perioada pana vine frigul.

Meniul e redus, destul de simplu, bucatarie urbana, de internet, fara pretentii. Au si un meniu al zilei, si sunt surprinsi deca nu il ceri pe acela, ba chiar fac presiuni ca sa te multumesti cu el, e gata facut, nu mai faci deranj in bucatarie cu alte cereri.

Conceptul acesta de magazin de vinuri in care poti sa iei ceva de mancare la repezeala, ca sa nu mai pierzi timpul asteptand cine stie pe unde, e foarte raspandit in Occident, acolo aproape orice vinoteca iti da si cateva branzeturi si niste mezeluri, alaturi de un pahar, doua, de vin, ca sa iti astamperi foamea, sau, pur si simplu, sa nu bei paharul de vin chiar pe stomacul gol. Noi am incurajat cat am putut acest concept si in Romania, si vad ca prinde, ceea ce e de apreciat.

La The Wine Bistro e mai mult decat atat, deci, e mancare in toata regula, inclusiv mancare calda, deci e un mic restaurant, se poate spune. Cu meniul lor fix, la pranz pare sa fie mai mult o cantina pentru nenumaratele firme din blocurile cu birouri din zona, ceea ce e, iarasi, un lucru bun.

Mancarea a fost obisnuita, nimic special, din niciun punct de vedere, insa nici nu te duci intr-un astfel de loc cu asteptari prea mari. Preturile nu sunt mici, dar nici exagerate, o masa completa te costa pe la 100 de lei, poate chiar mai bine, daca iei un vin mai bun. Care vinuri mi s-au parut cam scumpe la masa, cu preturi intre 15 si 30 de lei pe un (singur) pahar. Ceea ce inseamna ca ei nu se pozitioneaza ca un wine-shop cu ceva de mancare, ci invers, ca un bistrou in toata regula cu vinurile de pe pereti ca decor, mai degraba. Te-ai gandi ca interesul lor ar fi sa tin preturile cat mai jos la vinurile servite la masa incat oamenii sa guste cat mai mult si din cat mai multe, pentru ca apoi sa plece cu o sticla in geanta, daca i-a placut foarte mult, si mai ales din sutele de vinuri din care nu a mai gustat vreodata pana atunci, sau despre care nici nu a auzit, poate. Insa nu, cei de la Vinexpert tin sa-si vanda paharul cu vin cu adaosul celor de la oricare alt restaurant, se pare.

Si ca sa nu mai vorbesc de serviciu… Ne asteptam ca chelnerul, sau cine o fi fost cel care s-a ocupat de noi, sa ne recomande cateva vinuri, sa ne spuna cate ceva despre ele, sa ne faca sa gustam ceva ce nu am mai baut pana atunci, sa arate ca sunt chiar un magazin de vinuri si ca au si stiu mult mai multe decat un chelner de pizzerie. Aiurea, nici vorba, nici macar nu ne-a intrebat ce vin vrem, noi l-am tras de limba. Si nu avea niciun chef de vorba, am inteles ca au doar vreo doua sau trei vinuri la pahar si pana la urma am luat un vin pe care il mai bausem de zeci de ori in alta parte. Se vedea pe noi ca ne-am enervat, dar sunt convins ca habar nu avea de ce. S-a enervat si el, si asa am dus-o intr-o tensiune continua, pana la sfarsitul mesei, fiecare, si noi si ei, adica, asteptand sa terminam cat mai repede de mancat si sa iesim din localul lor. Nota de la servicii nu reflecta deloc frustrarea noastra de la Vinexpert, altfel ar fi trebuit sa fie semnificativ mai mica.

Sunt (multi) oameni care merg la astfel de localuri (wine shops cu ceva mancare) doar pentru zilnicul pahar cu vin, mancarea fiind putin relevanta, doar sa fie ceva acolo. Merg si gusta de fiecare data alt vin, mai afla cate ceva nou, descopera, le povesteste si altora, apoi. Si patronii acestor localuri stiu asta, si au in fiecare zi cate “un vin al zilei” (sau doua, trei, ca sa nu ramana cu nu stiu cate sticle desfacute), cu o poveste langa el, cu o oferta speciala, lucruri din acestea. Probabil ca putini, foarte putini merg la vinoteca lui Vinexpert de la Piata Victoriei pentru acest pahar cu vin, mai toti se duc la cantina, de fapt. Tare curios as fi sa stiu, cati dintre ei cer si un pahar cu vin? Si, in primul rand, daca meniul acela al zilei include si un pahar cu vin, mai ales…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







sincer să fiu, nu mă aşteptam să decadă în aşa hal! i-am călcat şi eu pragul acu’ 2 ani jum’ate, când de, puteai să cumperi şi-un cigarillo bun şi să pufăi fumul aromat fără să se strofoace nimeni. mi s-a oferit un excelent cote du rhone, alături de un platou cu brânzeturi şi mezeluri fine şi-un coq au vin după care şi-acum îmi mai plouă-n gură, iar la cafea am băut un pă’ărel de calvados, brandy de mere pentru necunoscători, şi, evident, trabucul care face azi ob’ectul unor amenzi astronomice! deh, consecinţele legii antifumat, ce-aţi cerut, aia aveţi: adio loc de relaxare, cu băutură şi mâncare fină, alături de-un “tiutiun” de calitate, acu’ găsiţi doar un duce-tava fără tavă, bun numa’ pentru amploaiaţii firmelor de proxomitate, care-ndoapă la repezeală şi porceşte orice li se bagă dinainte!

Reply

Serviciul e groaznic, chelnerii nu au nici cele mai de baza cunostiinte despre vinuri in general, sau despre cele 3-4 pe care le au disponibile din meniu, sunt intr-o bezna totala. Este total inacceptabil ca intr-un asemenea loc sa ti se toarne doua vinuri diferite in acelasi pahar. Atunci cand ceri 15-25 de lei pe pahar, ar trebui sa tii cont de astfel de detalii.

Reply

    Total de acord! Cand am fost eu cu iubita mea, mi-a dat doar mie sa degust vinul. Amandoi suntem amatori de vin. Nu am inteles nici in ziua de astazi de ce pe mine m-a lasat sa-l gust si ei i-a turnat buluc in pahar. Cand am cerut al 2-lea pahar m-a lasat iar sa degust. Dar a dat cu mucii in fasole grav cand mi-a pus peste ce aveam in pahar. Ce dracu sa mai gust ? Mi-a facut carcalete-cupaj

    Reply

Tie oricum iti place la cantina ! Te ajuta aspectul !

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


9 + eight =