Restaurant Yaya

Vizualizari 6.711 Vizualizari 
Comentarii 4 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Italiana
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Oct-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 6 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Casalinga este sinonimul italian pentru romanescul "ca la mama acasa".

Pe scurt77181

Un restaurant sicilian bun, cu chelneri care isi opresc singuri restul

Yaya e un restaurant nou deschis in Piata Floreasca, in toamna lui 2015, unde era pana de curand La Farine. Arata cam la fel inauntru, cred ca au facut doar schimbari minore. Afara au pus mai multe plante si flori, arata foarte bine cu cateva zile inainte, insa acum, ca a venit toamna, nu le mai foloseste prea mult. La fel ca inainte, au intr-o parte un mic magazinas cu cateva produse de bacanie, mezeluri, branzeturi, paste, conserve.

Spun ca au adus un bucatar din Italia, care face o bucatarie traditional siciliana. Pare sa fie un om invatat, pentru ca meniul e foarte lung, sper sa stie sa le faca bine pe toate. Mancarea a fost destul de buna, desi cu un gust neobisnuit in unele locuri. Sigur, bucatarul italian va spune intotdeauna ca asa e acolo, la ei, in Sicilia, si cu greu poti sa-l contrazici. Spaghetti carbonara erau cu slanina, nu cu sunca, asa cum e la Bucuresti, si slanina (sau oul?) avea un gust ciudat, dar a fost buna pana la urma. Scoicile aveau miros puternic de otet, dar in meniu chiar scria ca sunt cu otet. Supa de linte si risotto cu fructe de mare au fost bune. Vinuri romanesti la pahar nu au.

Serviciul la masa a fost foarte bun, un chelner inimos si plin de energie, mi-a placut de el, pacat ca s-a servit singur cu restul meu, probabil ca s-a gandit ca nu i-l las si nu a vrut sa riste. In spate, personalul striga in gura mare, m-au pus la curent cu toate problemele lor - in special o duduie era foarte vorbareata si cu o voce care le acoperea pe toate celelalte. Probabil ca ar fi trebuit sa le scad cu mai mult nota la servicii pentru asta.

Ceva clienti erau, nu prea multi, insa destui pentru un restaurant nou deschis. Preturile sunt normale.

Va trebui sa mai merg de cateva ori la Yaya ca sa ma lamuresc ce e cu gusturile acelea neobisnuite, o sa iau si un italian cu mine, sa vad ce spune si el. Oricum, pana atunci scriu despre ei ca sunt un resturant bun si serios. (GB - octombrie 2015)

Localizare Restaurant Yaya

Calea Floreasca 91 - 111, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?
Isi fac reclama cu Ioan Becali care a fost fotografiat la ei. Sa manance puscariasii acolo.

Reply

Miroase a fum de tigara. Scoicile au mult otet. Nu voi reveni.

Reply

Am încălcat regula de a nu intra intr-un restaurant gol. Prima impresie proastă : exact la intrarea în restaurant, la o masă mare, o doamnă cu multe acte intinse pe masă, chema la raport, pe rând, personalul. Părea a fi contabila sau doamne ferește, patroana. A fost foarte deranjat să participăm la spectacol. Mâncarea foarte proastă. Bucătarul cred că are un fetiș pentru oțet pe care îl folosește inclusiv la paste. Pâinea veche, nu veche de o zi, care chiar ne place, ci clar cea mai veche pâine care ne-a fost vreodată servită intr-un restaurant. Salata ofilita, oxidata, plină de apă și de multa sare mare. Imposibil de mâncat. Nu am îndrăznit să cerem desert. Am plecat repede.

Reply

Scump si prost ! Tot ce-am comandat era facut in ulei ars. Doar cannoli aminteau de Sicilia.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


nine + = 18