Zahana 33 (Palatul Odeon)

Vizualizari 54.917 Vizualizari 
Comentarii 130 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Feb-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 2564 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Zahana 33 este restaurantul unde se poate experimenta ospitalitatea timpurilor Micului Paris, redescoperind valorile Bucurestiului interbelic. Meniul include bucate romanesti, influentele interbelice regasindu-se in preparatele frantuzesti populare acelei perioade. Zahanaua, acum 100 de ani, era o carciuma de pe langa abatoare, unde gaseai anumite mancaruri specifice – oasele de maduva, fuduliile erau delicatese ale boierilor gurmanzi. La Zahana 33 va veti simti ca intr-un film al vechiului Bucuresti unde in fundal se aude glasul duios al Mariei Tanase si alti artisti consacrati din perioada interbelica.

Pe scurt70759

Unul dintre cele doua mari restaurante cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti

Am revenit la Zahana 33 de la Palatul Odeon dupa o luna, curios fiind sa vad daca mancarea va fi mai buna, asa cum au sustinut ei cu multa convingere. Intr-adevar, se vede diferenta, si-au intrat in mana si au mai si umblat la furnizori. Acum Zahana 33 e unul dintre cele doua restaurante cu bucatarie romaneasca din Bucuresti carora le-am dat nota maxima la mancare, amandoua cu bucatarie romaneasca boiereasca. (GB - februarie 2015)

Pe larg

O noua zahana in Bucuresti, care-i sufla direct in ceafa lui Zexe

In primavara lui 2012 a fost deschis restaurantul Odeon, departe, la Abator pe Splaiul Unirii, aproape de intersectia cu Mihai Bravu, dupa indelungate si scumpe renovari si restauranri, facute cu multa cheltuiala si cu tot ce e mai bun. Proprietarul de atunci avea afaceri mari in constructii, asa ca si-a permis un lux greu accesibil altora. Tot ansamblul de la Odeon era atunci, de fapt, un foarte mare restaurant, pe doua niveluri, cu numeroase sali, care mai eleganta si mai spectaculoasa decat cealalta. Ca chef la Odeon l-au adus pe Martin White, englezul care a condus multi ani bucataria de la Athenee Palace Hilton, un foarte bun specialist pe bucataria de banchete, in special. De altfel, la deschiderea oficiala a Odeonului a si aratat ce poate, a fost o demonstratie de forte absolut convingatoare. Intre timp, fostul patron, Marian Dumitru, are alte preocupari, si Odeon a ajuns, in decembrie 2014, pe mana unor oameni mai realisti si cu simtul masurii. Acestia au luat prima sala din stanga, la parter, si i-au spus Zahana 33, adica un restaurant distinct, sala de jos din dreapta e o cafenea, Florian Cafe, iar restul salilor sunt doar pentru evenimente, de la unele mai mici pana la nunti, baluri si ceremonii grandioase. Au si o terasa mare in spate, presupun ca va fi tot Zahana 33. Numarul din numele Zahana 33 se pare ca are ceva trimiteri discrete masonice. Demult... citeste tot
Localizare Zahana 33 (Palatul Odeon)

Splaiul Unirii 162 (Palatul Odeon), BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Am fost ieri pe la ora 19. Totul gol. O doamna mi-a spus ca s-a Zahana 33 s-a inchis si ca vor deschide un “romanesc deosebit”.

Reply

Am facut o rezervare si am mers impreuna cu 3 colegi la acest restaurant care te intampina cu un miros greu de mancare si vechi(mai frumos mirosea la baie),cu ospatari aroganti care nu cunosteau meniul,bauturi trecute in meniu si atat dar cel mai importan cu mancare veche si probabil stricata care ne-a provocat la toti indigestii,arsuri si balonari.In concluzie nu recomand decat pe proprie raspundere.

Reply

Mâncarea buna. Ospătarul ne-a cerut tips in cel mai grotesc mod de cel putin 5 ori. Cu fiecare drum spre masa noastră nu uita sa ne amintească. Ne-a cerut sa plătim Cash deserturile si băuturile spunându-ne din gura cat face. Am cerut sa plătim toata nota cu cardul. Nu a uitat sa ne reamintească sa ii lăsam tips. La o nota de 300 de lei i-am lăsat 30 RON si a deschis nota in fata noastră, ne-a întrebat daca am plătit si ceaiul. Păcat de mâncare, reputație, etc- atitudinea ospătarului oribila, i am fi lăsat de cel putin 3 ori mai mult daca nu insista atat de mult.

Reply

Mancare buna, atmosfera placuta de septembrie, o terasa care merita exploatata mai mult !

Reply

Abia astept concertul Bere Gratis de vineri 3 Iunie!!!

Reply

Vineri, 3 iunie, ora 20:00, se redeschide seria concertelor la gradina de vara a Palatului Odeon.
Va asteptam cu noi preparate!

Reply

Dezamagitor): platou de afumaturi cu sunca de la supermarket salata de vinete amara…. Pe scurt dupa atata reclama ma asteptam la mancare mai buna decat poti face acasa cand ai o zi proasta

Reply

Super, vrem si noi la terasa!!!
Vara trecuta am fost la toate concertele pe care le-au organizat!

Reply

Am fost we acesta la terasa la Zahana 33 – Palatul Odeon. S-a deschis!!!
Toara vara vom fi acolo :)

Reply
Adrian Vasilica April 2, 2016 at 2:31 am

Am facut o rezervare pentru o miercuri seara, m-au sunat imediat inapoi sa confirme, totul a mers struna. Am ajuns, am luat masa in primire si l-am si trimis pe ospatar s-aduca o sticla de Feteasca Neagra. Meniul: momite, pizdulice, mici si diafragma de vitel, toate de la gratarul de carbuni. Langa farfurie, cosuletul cu delicioasa paine a casei. Orgia gastronomica a fost rotunjita de un tuci macelaresc in sos de vin alb si mamaliga. Deci, n-am venit sa ma joc.

Preparatele la jar au fost fragede si suculente, carbunele folosit de ei le dadusera o aroma si un gust extraordinar. Tuciul macelaresc a fost un delir absolut; sosul de vin alb acompania armonios si echilibrat maruntaiele si carnea de porc. Mamaliga se combina cel mai bine cu aceasta creatie. Am trecut pe-acolo intr-o luni la pranz si-am comandat tuciul din nou. Amabilul ospatar mi-a oferit si un mujdei de usturoi, dar atentie: la mancarurile cu sos de vin nu merge mujdeiul! N-am mai vazut tuciul pe noul meniu; ce s-a intamplat, nu s-a vandut bine oare?

Voi reveni cat de curand!

Reply

o sa va recomand
multumesc

Reply

Am fost sambata trecuta la Zahana 33, am vazut ca au deschis un nou restaurant select de Fine Dining – Florian Gourmet..interesant.
O sa facem si noi o programare. Nici pretul nu mi s-a parut mare.

Reply

Am fost joi la seara de muzica lăutărească,interesant,muzica veche ( am descoperit un lăutar foarte bun din Buzau,Ionel Tudorache),mancare buna,servicii relativ bune( mai pot progresa aici…!), cred ca am sa mai vin la o astfel de seara !

Reply

O seara placuta.
Atmosfera OK.
Revin

Reply

Am revenit cu placere.
Multumesc.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


five + = 10



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,