10 scuze pe care le folosesc romanii care nu lasa bacsis

14 iulie 2015 | Noutati

Exista oameni carora chiar nu li se pare normal sa lase bacsis, nici la frizer, nici la taximetrist si in niciun caz la restaurant. Nu este vorba de germani, ci de o categorie mult mai mare, care, ca sa fim corecti, ii include si pe germani.

Mai sunt si cei care spun ca ar fi normal ca bacsisul sa fie inclus in nota de plata, sa nu mai fie lasat la latitudinea si generozitatea clientilor. Asta pentru a nu reflecta cat de zgarciti sunt cu adevarat, dar si ca sa se stie de la bun inceput care este suma pe care o vor cheltui pe masa respectiva, ceea ce nu este neaparat gresit.

Insa, fiecare loc isi are cutumele sale, iar bacsisul nu va disparea prea curand de la noi, indiferent prin ce argumente ar sustine unii ca bacsisul nu este justificat.

Dar mai bine haideti sa vedem care sunt scuzele peste care am dat noi cel mai des atunci cand nota de plata era achitata „corect”, fara vreun banut in plus:

bacsis
sursa foto: memegenerator.com

1. Eu am un job de birou si nimeni nu-mi da nimeni bacsis pentru ca-mi fac zilnic jobul si mi-l fac bine. Eu de ce as da bacsis altcuiva?

2. Chelnerii au salarii mici? Nu e vina mea. Sa ceara o marire.

3. Daca nu le convine cat castiga, de ce s-au facut chelneri. De ce ar trebui sa le platesc eu salariul si nu angajatorul?

4. Nu las niciodata bacsis pentru ca de fiecare data ma aflu intr-una din aceste doua situatii: 1. serviciile sunt proaste; 2. chelnerii se poarta frumos si sunt lingusitori doar ca sa se asigure ca vor primi un bacsis generos. Mie nu-mi plac nici serviciile proaste, nici oamenii lingusitori.

5. Nu las bacsis, pentru ca asta inseamna o bautura sau un desert in minus pentru mine.

bacsis2
sursa foto: quickmeme.com

6. Bacsisul este evaziune fiscala, iar eu sunt un cetatean corect.

7. Nu las bacsis, pentru ca nici salariul meu nu este mai mare decat cel al unui chelner.

8. In loc de bacsis las ceva mult mai valoros: un sfat. Pe nota de plata scriu asa: „invata o meserie adevarata si schimba-ti job-ul”.

9. Nu las bacsis, pentru ca nu am niciodata bani cash. Salariul meu intra pe card si platesc cu cardul absolut tot.

10. Nu las bacsis pentru ca e jignitor pentru chelner. E ca si cand m-as lauda ca am un job, un salariu si, in general, o viata mai buna ca el.