„3 Fete Negre” seria 001- noul vin de colectie semnat de Aurelia Visinescu

12 decembrie 2012 | Noutati

Bucuresti, 12 decembrie 2012: Aurelia Visinescu lanseaza vinul “3 Fete Negre” seria 001, rezultatul celor mai buni struguri din soiul Feteasca Neagra, din anii de recolta 2008, 2009 si 2011.

ANIMA “3 Fete Negre” seria 001 este un vin rafinat, cu buchet intens de cirese negre bine coapte, coacaz negru, ciocolata amaruie si iz vanilic provenit de la maturarea in butoaie din stejar romanesc. Gustul este bogat, generos, cu nuante de pruna, marmelada, cafea si tabac, cu final catifelat si persistent. Aportul diferit adus de fiecare an de recolta face ca acest cupaj sa fie inedit, reflectand caracterul terroirului din Fintesti, Dealu Mare, al soiului romanesc Feteasca Neagra, dar si inspiratia si priceperea oenologului Aurelia Visinescu.

“Piata continua sa reflecte o creștere in sectorul vinului premium, iar acest lucru ne obliga sa experimentam, sa evoluam și ne bucuram atunci cand oferim clienților noștri vinuri cu suflet de la Domeniile Sahateni. Sarbatorim un 2012 plin de provocari și reușite și credem ca acest vin special, nascut din tot ce au avut mai bun anii de rod 2008, 2009 si 2011, vine in intampinarea tuturor celor care continua sa puna calitatea mai presus de toate. Ne propunem si mai multe surprize pentru anul 2013.” – a declarat Aurelia Visinescu.

Cel mai nou vin de la Domeniile Sahateni, “3 Fete Negre” seria 001 face parte din gama ANIMA, colectia privata semnata de Aurelia Visinescu, fiind disponibil in 4996 sticle numerotate. Astfel, distributia este exclusivista, vinul fiind prezent intr-o selecție de magazine specializate și restaurante, din București, cat și in cateva orașe importante din țara.

Domeniile Sahateni a fost lansata in anul 2003 de catre Aurelia Visinescu si Steve Cacenco. Aurelia Visinescu a lansat o linie de vinuri care ii poarta numele. Linia Aurelia Visinescu este formata din patru game diferite: Nomad, Artisan, Anima si Karakter. Pana acum, la Sahateni au fost investiti 5 milioane de EUR, atat din fonduri europene, cat si din fonduri proprii. Astazi Domeniile Sahateni reuneste 72,5 ha plantatii proprii in podgoria Dealul Mare si o crama ultramoderna de procesare, maturare si imbuteliere. Cifra de afaceri a depasit 1 milion de euro in 2011.

(comunicat de presa)