3000 de restaurante McDonald's se transforma in arene Pokemon Go

21 iulie 2016 | Noutati

Pokemonii sunt peste tot, chiar si pe campurile de lupta din Siria. Singurul loc din lume in care Pokemon Go nu s-a lansat inca este, in mod paradoxal, Japonia – tara in care pokemonii au luat nastere in 1995.

Lansarea jocului a fost amananta din cauza unui parteneriat cu lantul de restaurante McDonald’s, care presupune ca toate restaurantele McDonald’s din Japonia, peste 3000, sa apara in joc ca arene virtuale (Pokemon gyms). Realizatorii jocului s-au temut ca serverele lor nu vor face fata in urma acestei miscari si au amanat lansarea din Japonia pana joi, 28 iulie.

pokemon go
sursa foto: cnet.com

McDonald’s este prima mare corporatie care incheie un astfel de parteneriat cu Pokemon Go, dar este de asteptat ca mai multe business-uri sa plateasca sume considerabile pentru a fi incluse in joc, pentru ca astfel pot sa-si creasca veniturile – jucatorii de Pokemon venind in locurile respective pentru a-si continua jocul.

In prezent unele baruri si restaurante pot cumpara optiunea „lure module” prin care, pentru o perioada limitata de timp, in acea zona apar multi pokemoni, iar jucatorii sunt atrasi catre acel loc.

De fapt, acest lucru a fost facut deja in doua restaurante McDonald’s din Bucuresti. Comunitatea Pokemon Go Romania si-a anuntat fanii, ieri, 19 iulie, de prezenta pokemonilor in restaurantele McDonald’s din Piata Romana si Piata Unirii.

McDonald’s este, astfel, unul dintre primele branduri din Romania care activeaza pe platforma Pokémon Go.

https://www.youtube.com/watch?v=SDCg7f93R6o