5 ceainării din București unde poți să bei un ceai delicios

8 februarie 2019 | Locuri cool

Nu că e iarnă și frig și o ceainărie este cel mai bun loc în care te poți gândi să ajungi… dar cui nu îi place să iasă oricând la un ceai bun și o poveste cu prietenii într-un loc super relaxant?

Noi avem câteva locuri preferate pe care vi le recomandăm cu drag.

Green Tea

Unii dintre noi suntem îndrăgostiți de Green Tea din 2007 de când au deschis în zona Halei Traian căsuța de turtă-dulce, cum ne place să îi zicem. Green Tea e o oază de liniște de pe altă lume, fie că stai înăuntru în unul din cele 4 saloane (Micul Paris de la mansardă e preferatul nostru), sau afară în grădina cu trandafiri. Ceaiurile sunt delicioase, au dulciuri si dulcețuri de casă, supe și tarte, ceai rece vara și cafea bună mereu. Plus un magazinaș de unde îți poți lua ceai pentru acasă.

Infinitea

Infinitea e reperul bucureștean în materie de ceainării, toată lumea o știe și toată lumea o place. O găsim în Cotroceni, într-o vilă de poveste cu o terasă pe măsură, în care te simți de parcă ești un aristocrat care își bea ceaiul în salon. Au o foarte largă ofertă de ceaiuri și prăjituri delicioase.

Shiva Coffee&Tea

O ceainărie cu specific oriental, diferită de cele gen ceai&cărți cu care suntem obișnuiți. O găsiți pe Mihai Eminescu, aproape de intersecția cu Polonă. Este vestită pentru că acolo puteți găsi cea mai bună narghilea din oraș, pe lângă un decor veritabil oriental și o selecție de ceaiuri foarte bune.

Seneca Anticafe

Situat în zona 1 Mai-Kiseleff, Seneca e un loc perfect. Perfect pentru orice, lucru, învățat, întâlniri de business sau cu prietenii. Plătești spațiul (o oră este 8 lei) și te bucuri de el. Plus de ceai, apă, fructe, snack-uri, wi-fi, cărți, jocuri de societate și, mai ales, atmosferă. Dacă nu am avea birou și noi ne-am duce să lucrăm acolo.

Rendez Vous

Sunt de fapt două, ceainăria din Floreasca și cea de la Universitate, printre cele mai vechi din București, dar la fel de frumoase și relaxante ca la început. Au un sortiment de 250 de ceaiuri, pe care le poți lua și pentru acasă dacă îți place mult ce ai băut acolo sau vrei să îi faci un cadou frumos unei prietene.

Milu Cafe

Și 6, bonus, deși nu e tocmai ceainărie ci mai degrabă o mini-cafenea, Milu Cafe. De ce vrem să vă povestim despre ea? Pentru că este o afacere de familie deschisă de doi soți care se luptă de peste 5 ani cu o boală foarte grea a soției și care, deși își consumă toate resursele pentru aceasta, au reușit să creeze un loc foarte cald și primitor, ca sufrageria de acasă. Puteți trece oricând pe la ei prin zona Unirii pentru un ceai, o cafea, o carte sau un joc de societate cu prietenii, sau doar să luați niște apă for free dacă nu mai puteți de sete. Dar veți rămâne cu siguranță la o cafea și o poveste, vă spunem noi.