5 restaurante din București cu înghețată delicioasă

21 august 2019 | Locuri cool

Una din plăcerile verii o reprezintă înghețata. Adevărații pasionați, însă, nu se rezumă doar la lunile călduroase, ci o consumă pe tot parcursul anului. Iar partea bună este că în ultima vreme nu mai este nevoie să bați drumul până la Roma sau Milano pentru o înghețată exemplară, pentru că și în București au apărut suficiente gelaterii delicioase, dar și restaurante ale căror meniuri de deserturi oferă alternative reci și încântătoare.

Despre acestea vrem să vă vorbim acum, pentru a vă putea bucura de o masă liniștită, pe care să o încheiați cu o înghețată consumată în tihnă, nu pe drum.

Hard Rock Cafe Bucharest

Faimosul restaurant din lanțul internațional are cap de afiș, pentru deserturi, două preparate impresionante pe bază de înghețată de vanilie delicioasă: Apple Cobbler și Brownie, ce vin în porții pantagruelice. Dar să nu uităm și de posibilitatea de a comanda doar înghețata.
Rezervă o masă la Hard Rock Cafe Bucharest

Divan

Singurul loc din București unde se poate mânca înghețata din lapte de capră cu praf de salep (rădăcina unei plante din familia orhideelor din care în Turcia se face și o băutură caldă) este la restaurantul turcesc Divan. Aceasta este groasă și onctuoasă datorită ingredientelor folosite, și se servește cu furculiță și cuțit.
Rezervă o masă la Divan

Kunnai

Kunnai este un restaurant thailandez cu meniu autentic. Pentru că materia prima disponibilă în România nu le permite să facă cel mai faimos desert thai, Mango Sticky Rice, proprietara și echipa sa din bucătărie au decis să creeze o alternativă la fel de delicioasă. Importă direct din Thailanda pulpă de mango pe care o transformă într-o înghețată de tip sorbet, acompaniată de orezul lipicios tradițional pentru reinterpretarea autohtonă a sa.
Rezervă o masă la Kunnai

Fior di latte

Unul din proprietarii restaurantului este gelatier cu acte în regulă și după diversele stagii de pregătire în Italia a creat o gama bogată de înghețată, atât dulce, cât și aperitiv. Gelato-ul lor este pregătit zilnic, de la zero, din ingrediente naturale și poate varia de la o zi la alta. Puteți alege cupe diferite, după propria poftă sau puteți merge pe variantele propuse de maestrul gelatier pentru deserturi complexe.
Rezervă o masă la Fior di Latte

Kilkenny Irish Pub

Kilkenny este un Irish Pub din Centrul Vechi ce are un meniu bogat de tip pub. Pentru desertul rece al verii, însă, au ales să colaboreze cu Antica Gelateria del Corso, un brand cunoscut de înghețată, pentru a le oferi clienților produse de calitate.
Rezervă o masă la Kilkenny Irish Pub