A treia editie a Fete de la Gastronomie are loc in Bucuresti intre 23 – 25 septembrie

22 septembrie 2016 | Noutati

Ambasada Frantei la Bucuresti a anuntat cand se va desfasura cea de-a treia editie a Fete de la Gastronomie, evenimentul care celebreaza arta culinara franceza.

Aceasta va avea loc intre 23 si 25 septembrie, iar Ambasada Frantei in Romania, Camera de Comert si Industrie Franceza in Romania, Institutul Francez din Romania si Business France vor organiza o serie de evenimente culinare ce nu trebuie ratate de iubitorii bucatariei franceze.

fete
Fete de la Gastronomie // sursa foto: rfi.ro

Tema din acest an va fi „Cuisines populaires — Bucatele de zi cu zi” si propune descoperirea retetelor folosite pentru mesele zilnice ale famililor franceze, dar care valorizeaza produsele regionale si care pun in evidenta experientele personale ale celor care le pregatesc.

Din 2010, in fiecare an, Franta isi celebreaza felurile de mancare traditionale prin aceasta sarbatoare a gastronomiei. Astfel, timp de trei zile, in toate restaurantele, bistrourile, barurile si pietele din Franta, oamenii degusta feluri de mancare frantuzesti.

Anul trecut, 31 de restaurante, hoteluri, wine bars, patiserii, hypermarketuri si o librarie din Bucuresti au luat parte la acest eveniment, organizand brunch-uri frantuzesti, degustari de vin, ateliere de oenologie, oferte la produsele frantuzesti in lanturile de retail, meniuri personalizate in restaurante etc.

Detaliile unor evenimente din cadrul Fete de la Gastronomie 2016:

22 septembrie

Cina de gala la Bistrot français

 

23 septembrie

Breakfast Fête de la Gastronomie la ARC Bakery

Visand la micul Paris la Athenee Palace Hilton

Comme à la Maison la Ici et La

La mer toujours recommencée la Le Vivier

French cheese & wine degustation la Barbizon Steakhouse

French beef Promotion campaign la JW Steakhouse

Jazz/Swing de Paris @ La Cave de Bucharest

 

25 septembrie 

Cuisine et vins de France la Novotel

Brunch la Bistro français

Brunch in ritm de Jazz

 

Pentru a descoperi toate evenimentele din cadrul festivalului, va poftim aici