Adu-ti aminte ca peste cativa ani vei face cancer!

22 noiembrie 2014 | Noutati

Adu-ti aminte ca vei avea cancer peste cativa aniCei care nu au mai fost pe la Vila 23 din Snagov, poate chiar de pe vremea lui Ceausescu, vor avea un soc de proportii cand vor da ochii cu noul (noua) Vila 23. Vechea constructie nu era cine stie ce, era o cladire in stilul socialismului anilor 50 – 60, destul de banala arhitectural si ca amenajare interioara, insa era in mijlocul unei zone inverzite, cu multi copaci, si cred ca avea chiar si o mica livada intr-un colt. Noii proprietari au ras tot ce era verde, inainte de toate. Dar tot-tot, de nu mai vezi macar un singur copac. Cred ca vor incerca sa puna ceva gazon, insa nu va mai avea vreo noima. Iar in mijlocul domeniului au construit o monstruozitate de otel si sticla, cu multe etaje, un fel de „adu-ti aminte ca peste cativa ani vei face cancer”.

Acolo cei care peste cativa ani vor face cancer pot sa doarma peste noapte intr-un hotel, sa tina conferinte despre cancer, sau pe alte subiecte, in una dintre numeroasele sali destinate conferentierii, sa se relaxeze sau sa se infrumuseteze in una dintre numeroasele sali de masaj si de tot felul de terapii nenecesare si, nu in ultimul rand, sa manance in unul dintre saloanele cu restaurante sau afara, pe terasa piscinei.

Vila 23 s-a redeschis in 2014. Mai exact spus, noul „resort” Vila 23 a fost deschis in mai 2014, dupa mai multi ani de defrisari si de lucrari. Era ultima zi din vara cand am fost la ei, atunci am facut si pozele. Canicula afara, asa ca piscina era plina. In monstruozitate nu era nimeni, si nici nu parea sa fi trecut cineva pe acolo in ultima vreme. Salile de restaurant din interior pareau aproape parasite, desi aveau ceva mobilier si fete de masa pe ele. Nu prea pot sa-mi imaginez cum ar arata o astfel de sala complet amenajata, chiar si cu toate eforturile, si de bani si de imaginatie. Oricum, tot cu gandul la analizele medicale pe care le-ai amanat nepermis de mult cred ca te-ar duce…

Afara, insa, nimeni nu se gandea la moarte. Lacul alaturi, piscina plina cu fete si cu baieti frumosi, unii cu copii si cu catei razgaiati, barul cu cocktailuri si cu de toate alaturi, terasa pregatita in orice moment pentru o masa cu mancaruri fine. I-au adus pe Antonio si pe Daniela Passarelli sa gateasca la Vila 23. Acestia s-au pus pe treaba, si au facut-o bine. Meniu italienesc, mediteranean, ceva intre bucataria italiana traditionala, clasica, cu sugestii de bucatarie noua fina. Au fost destul de bune toate. Preturile nu mai mari decat te-ai astepta, cu 300 de lei poti avea o cina romantica foarte buna in doi, cu o sticla de vin alaturi.

Asadar, ce am scris eu aici despre Vila 23, si notele pe car le-am pus la mancare si, mai ales, la ambianta, sunt despre lucruri petrecute in ultima zi a verii. Nu stiu daca Antonio si Daniela Passarelli mai sunt acolo, daca mancarea e la fel. Stiu sigur, insa, ca nota la ambianta nu ar mai avea cum sa ramana la fel ca aceea pusa atunci. Insa nu o pot schimba doar din deductii si prin rationament abstract…

(poza lui schmoo15 de pe www.deviantart.com)