Ai încercat înghețata de la Zelato?

15 iulie 2020 | Locuri cool

Ana Consulea, cofetar și fondatoare a brandului Zexe Braserie, a lansat de curând gelateria Zelato în Herăstrău. Noul brand are în centru înghețata artizanală și un concept unic care a presupus adaptarea tehnicilor de gelaterie franceze și italiene pentru a crea o înghețată potrivită gustului românesc. Care, apropo, este de-li-cioa-să!

conret cu inghetata de la zelato bucurești

Dacă vrei să mănânci o înghețată excelentă și să te bucuri în același timp de o plimbare prin parc, în aer liber, atunci e musai să dai o tură prin Herăstrău și te oprești la Zelato!

Zelato, gelateria artizanală cu iz parizian

Gelateria s-a deschis de curând și continuă povestea dezvoltată deja de ceva timp la Zexe Braserie. Asta pentru că Ana Consulea spune că înghețata este un produs pe care îl îndrăgește și care o inspiră! „Am considerat că este momentul să dăm înghețatei noastre un spațiu dedicat, un nume, o față care să corespundă 100% cu viziunea mea asupra acestui produs”, povestește Ana.

Zelato răspunde perfect nevoii de produse sănătoase într-o zonă suprasaturată de băuturi carbogazoase, chipsuri și acadele. Pe lângă înghețata artizanală, la Zelato, părinții și copiii găsesc fresh-uri din fructe stoarse pe loc, limonadă, milkshake-uri din înghețată la alegere și alte deserturi create cu grijă față de sănătate, perfecte pentru oamenii activi și copii.

„Zelato este un business care răspunde provocărilor pe care le traversează industria din care facem parte: produsele se consumă  în regim to-go, pot fi livrate ușor, nu depindem de închiderea/deschiderea spațiilor de servire, iar consumatorul este încurajat să petreacă timp în aer liber”, mai spune Ana Consulea.

zelato,

Panet, un desert unic pe piață, pe bază de înghețată

Pe lângă înghețată artizanală, Ana Consulea propune un produs unic pe piața din România – Panet, un desert cald la exterior și rece la interior, tot cu înghețată. În dicționarul urban, „Panet” înseamnă „absurd” în engleză, dar și „pâinică” în catalană. Se poate prepara cu orice sortiment de înghețată Zelato și este potrivit oricărui anotimp, nu doar vara.

Meniul Zelato este completat de alte deserturi ușor de transportat și de consumat în parc, printre care: brownie cu cafea, brownie cu arahide, prăjituri cu fructe – acestea din urmă se pot combina cu înghețata. Pe meniul de băuturi se regăsesc fresh-uri, limonadă, sucuri naturale, milkshake, cafea și frappe.

panet, desert cu inghetata la interior
Panet, un desert cu înghețată, cald la exterior și rece la interior.

Despre Ana Consulea

Ana Consulea a studiat cofetăria în Franța, la Școala de Cofetari din Montbeliard, unde a avut șansa să învețe de la nume mari din cofetăria artizanală: Eric Vergne, Pierre Herme și Miackel Azouz. După un an de cursuri intense, în 2012, Ana s-a întors în România, hotărâtă să schimbe gusturi și mentalități și să arate publicului din România că avem o cofetărie robustă și plină de personalitate.

 Cofetarul a atras atenția pasionaților de dulciuri de calitate, prin linia de deserturi servită în restaurantele familiei, Zexe. Inițiativa de a-și deschide o braserie proprie, în care toate prăjiturile să stea sub același acoperiș, a venit în 2016, la patru ani de la finalizarea studiilor, o perioadă ce a presupus mult efort și cercetare la nivelul istoriei cofetăriei românești.

Astfel, Ana Consulea a reușit astfel să reviziteze, într-un mod original și contemporan, rețete istorice de prăjituri românești – Tache Ionescu, Carmen Sylva, Joffre și Regina Maria. Pe lângă linia de deserturi istorice, Ana Consulea a revizitat în manieră originală o serie de deserturi franțuzești (Le Petit-Antoine, Foret-Noire, Jardin d`Eden, Trois Chocolats, Medovik etc.), dar a creat și o gamă de prăjituri nostalgice (pandișpan cu vișine, chec marmorat – „de mamaie”) și înghețată artizanală cu arome unice pe piață (colivă, mure, cătină, pufarine, must, pâine prăjită și gem).

În 2017, 2018 și 2019, a primit titlul consecutiv de „Cel mai bun Chef Cofetar din România”, la Gala Horeca Awards, iar în 2019, a primit titlul „Pastry Chef of the Year”, din partea ghidului galben Gault&Millau.

Ana Consulea este, de altfel, una dintre personalitățile din lumea gastronomiei românești, incluse în colecția de rețete Romania’s Greatest Chefs, by Restograf. În această carte de bucate, Ana ne dă rețeta unuia din dulciurile copilăriei: pricomigdale. Celebrii biscuiți cu nuci și migdale pot fi preparați foarte ușor și acasă! Descarcă GRATUIT cartea de bucate digitală, încearcă rețeta, iar dacă îți place fă o donație asociației Dăruiește Viață. Împreună #NoiFacemUnSpital!

Ana Consulea, cofetar si fondator Zexe Braserie si Zelato
Ana Consulea, cofetar și fondatoare a brandului Zexe Braserie.

Citește și: