Ai încercat noile produse Plant-Based de la Burger King?

14 aprilie 2021 | Noutati

De luna aceasta, Burger King a adus și în România mult așteptatele lor produse plant-based – Whooper și Nuggets cu 0% carne. Noile apariții se adresează flexitarienilor care preferă produsele fără carne dar încă își doresc să simtă gustul și consistența cărnii.

Dacă tot suntem în perioada postului, nou veniții de la Burger King au picat la fix! Despre produsele plant-based am auzit noi de mult și erau așteptate cu interes mai ales de cei care au o dietă vegetariană. Cu siguranță ai auzit vorbindu-se la un moment dat de „Impossibile burger” – ei bine, cam despre asta e vorba și aici.

Plant-Based Whopper și Plant-Based Nuggets au fost concepute împreună cu The Vegetarian Butcher, un specialist în dezvoltarea produselor de tip Plant-Based, iar cele două companii s-au reunit pentru a crea produse care ar putea schimba industria QSR pentru totdeauna. Pentru pregătirea produsului Plant-Based Whopper este folosit același grătar ca pentru restul produselor din carne de vită. Și atenție: maioneza conține gălbenuș de ou.

Burger King urmărește noile tendințe și ascultă de cerințele clienților săi. Produsele Plant-Based reprezintă o alternativă gustoasă pentru toți cei care își doresc să experimenteze produse fără carne, dar care vor să se bucure în continuare de gustul incomparabil al produselor noastre vedetă. Vom lăsa produsele Plant-Based să vorbească de la sine și să vedem dacă fanii noștri pot face diferența!”, a declarat Alin Nenciu, Marketing Manager Burger King România.

Cum sunt preparatele plant-based de la Burger King? Cu 0% carne

Plant-Based Whopper, noul produs intrat în meniul Burger King România, este făcut pe grătar cu flacără, carnea fiind înlocuită cu ingrediente pe bază de plante, cu roșii, salată proaspătă, maioneză, ketchup, castraveți murați și ceapă feliată, totul într-o chiflă cu semințe de susan. Noii burgeri, gătiți pe binecunoscutele grătare Burger King, au toată savoarea dată de grătarul cu flacără pe care clienții deja o cunosc și o iubesc de la celebrul Whopper.

Plant-Based Nuggets arată ca originalele nuggets și au același gust, însă fără urmă de pui. Noile Plant-Based Nuggets de la Burger King nu sunt în niciun caz mai prejos decât cele din carne când vine vorba de gust și oferă clienților o alternativă fără carne la King Nuggets. Crusta aurie învelește delicat nugget-ul din soia, care oferă o experiență deosebit de crocantă.

Le poți găsi în toate cele șase restaurante Burger King din București, dar și pe platformele de delivery.

doi burgeri cu chifla cu seminte, rosii, ceapa, carne plant-based si salata, fotorafiata pe fundal negru
Foto by Freepick

Despre „carnea” de tip plant-based

Răspândirea rapidă a alternativelor vegane pentru carne a fost una dintre cele mai importante tendințe culinare din ultimii ani. Nu e de mirare că tot mai mulți producători, din teamă de a nu rămâne în urmă, au venit pe piață cu astfel de produse care sunt, de fapt, surse alternative de proteine, din plante – precum produse din soia sau fasole mung (cultivată în Asia). Un mix vegetal care se apropie foarte mult ca gust și textură de carnea adevărată. Și uite așa, carnea de tip plant-based a trecut de la a fi ceva science fiction, la un preparat listat în meniul restaurantelor (cum e faimosul Impossible burger de care vorbeam mai devreme, care reușește să imite aproape la perfecție un burger de vită). Așa se face că au apărut tot mai multe produse precum burgeri, nuggets sau chiar cârnați, toate fără urmă de carne, dar cu un gust cât mai apropiat de original.

 

În fine… dacă ți-am trezit curiozitatea și vrei să vezi ce gust au, încearcă noile propuneri de la Burger King!


Citește și: