Ambasada unei tari in care nu se mananca prea bine…

14 octombrie 2012 | Noutati

The Embassy Park a fost deschis in parcul Herastrau, pe latura din Soseaua Nordului, in vara lui 2012 in locul restaurantului Neptunus, vizavi de Quattro Stagioni, chiar la intrarea in parc. Pana acum au functionat doar terasele, in special cea din spate, care e imensa, insa am vazut ceva oameni si in fata.

Interiorul e decorat cu aceleasi tapete de hartie cu poze de biblioteci pline cu carti, pe care le-am vazut si la clubul lor din Piata Lahovary. Terasa acoperita din dreapta (o cladire in toata regula, de fapt) nu e amenajata inca. Se vede ca au facut lucrurile in mare graba si cu economie, fiindca amenajarea si decorurile sunt destul de banale – cel putin pe terasa mare din spate. Ca si la cei de dinainte, cei cu Neptunus, iluminarea terasei e redusa, probabil ca sa dea un aer de cafenea – club, idee intarita si de faptul ca au inlocuit o parte dintre mesele si scaunele normale de restaurant cu masute si canapele joase, de lounge.

Meniul de la The Embassy Park e relativ scurt fata de cele de la alte restaurante, cu multe lucruri de tip snack si cu o buna parte de mancaruri din bucataria italiana, desi poate fi considerat, mai degraba, un meniu « international ». Mancarea e, pe scurt spus, banala. Noi am luat o supa crema de broccoli cu destul de multa smantana in ea si cu gust de ciuperci, care a fost rezonabila. Din pastele ieftine si de proasta calitate nu cred ca putea fi scos mai mult decat am primit, asa ca au ramas neatinse. Am mai mancat un muschi de vita in crusta de orez salbatic, banal si facut la repezeala, cu eforturi minime. Nici desertul nu a fost mai bun, desi a ajuns tot la recomandarea expresa a chelnerului, putea sa jure ca e facut de ei si ca ar fi mult mai bun decat a fost in realitate.

Serviciul a fost bun, destul de rapid, cu un chelner destul de natural si care nu raspunde la intrebarea « Ce aveti mai bun de mancare aici? » cu eternul « Ce doriti dumneavoastra! ». Preturile sunt rezonabile, oarecum in contrast cu cele de la numeroasele restaurante din jur, din marele Herastrau.

Asadar, The Embassy Park e un restaurant facut cam « pe genunchi », in fuga, care spera sa atraga clienti pentru care e cam totuna ce au in farfurie, si care se bazeaza aproape exclusiv pe atractia locului, in faimosul parc. Cand e vara afara si stau oamenii pe terasa, e usor de inteles sa vezi animatie pe acolo. Dar daca voi vedea si bucuresteni care se duc la The Embassy Park toamna si iarna, adica sa se suie in masina si sa strabata orasul ca sa manance ce am primit si noi, inseamna ca nu mai inteleg eu cum merg lucrurile pe lumea aceasta…