Asociația Dăruieşte Viaţă lansează un nou apel de strângere de fonduri pentru #NoiFacemUnSpital

15 octombrie 2020 | Noutati

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu duc mai departe inițiativa #NoiFacemUnSpital și vor reconstrui integral Spitalul de Copii Marie Curie, din donații și sponsorizări. Până la sfârşitul anului, Dăruieşte Viaţă caută să „recruteze” cel puţin 100.000 de noi susţinători, care vor avea rolul de a fi Luptători în războiul copiilor cu boala şi cu suferinţa.

Este gata clădirea primului spital pentru copii bolnavi de cancer din România

Asociația Dăruiește Viață a terminat de ridicat clădirea primului spital pentru copii bolnavi de cancer din România, construit exclusiv din donații și sponsorizări. La doi ani de la turnarea fundației în curtea Spitalului Marie Curie din București, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Dăruiește Viață, au anunțat că se lucrează în continuare la fațadă, interioare și compartimentări.

„Am terminat de ridicat clădirea. Fațada este aproape gata. Lucrăm încă la interioare și compartimentări. Lucrăm la primul centru de radioterapie dedicat copiilor și suntem în proces de selecție a firmei care va construi blocul operator, cu 5 săli de operație”, a spus Oana Gheorghiu, vicepreședintele Asociației Dăruiește Viață.

„Vrem ca acest spital să devină un centru de referință pentru Europa Centrală și de Est”, afirmă Carmen Uscatu. Odată ce Ministerul Sănătății va apropa schema de personal pentru noul spital, personalul va fi trimis la training-uri în afara țării, mai spune Carmen Uscatu.

 350.000 de oameni și 4.000 de companii au susținut proiectul, prin donațiile și sponsorizările lor. Printre ei s-au numărat și cei mai mari Chefi ai României care, alături de Restograf, v-au oferit în scop caritabil rețetele lor, prin intermediul colecției de rețete „Romania’s Greatest Chefs”. Cartea de bucate digitală poate fi descarcată gratuit de pe site-ul Restogrof și, dacă vă plac rețetele, sunteți îndemnați să faceți o donație asociației Dăruiește Viață.

Inițiativa #NoiFacemUnSpital  merge mai departe!

„Această primă clădire nu este suficientă, iar lupta noastră continuă pentru a oferi tratament tuturor copiilor”, spune Oana Gheorghiu.

Astfel, asociația Dăruiește Viață va reconstrui integral, tot din donații și sponsorizări, și Spitalul de Copii Marie Curie. Asta pentru că nu doar copiii bolnavi de cancer au nevoie de condiții de tratament de secolul XXI, ci toți copiii internați aici, indiferent de afecțiune. De aceea, proiectul se extinde cu încă o clădire, pentru a muta toate specializările din Spitalul Marie Curie, vechea clădire urmând să fie folosită ca spații de cazare pentru părinți, cantină, spații de studiu etc. Clădirea va avea aproximativ aceeaşi suprafaţă şi capacitate ca cea recent ridicată (12.000 mp, 9 niveluri, capacitate 187 paturi).

Inspirată de experienţa Copiilor-Veterani, care au purtat deja lupta nedreaptă cu cancerul, campania şi-a propus să atragă sprijinul din partea unui număr cât mai mare de donatori şi de companii pentru a câştiga războiul cu boala. Până la sfârşitul anului, Dăruieşte Viaţă caută să „recruteze” cel puţin 100.000 de noi susţinători, care vor avea rolul de a fi Luptători în războiul copiilor cu boala şi cu suferinţa.

 „Aici va fi practicată medicina de secolul al XXI lea, atât la nivel de tehnologii, digitalizare şi inovaţie, cât şi la nivel de condiţii de tratament, realaţie cu pacientul şi învăţare continuă. Spitalul va asigura condiţii de confort pentru părinţi şi pentru cadrele medicale, pentru a face tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a da o şansă în plus copiilor. Este un proiect pe termen lung, conturat în jurul unei viziuni clare: aceea de a schimba radical sistemul medical din România şi de a arăta că se poate cu exemple concrete.” Carmen Uscatu, fondatoare Dăruieşte Viaţă.

Spotul de campanie a fost filmat înainte de declanşarea pandemiei şi a beneficiat de sprijinul Metallica, trupa oferind pro bono drepturile de folosire a melodiei The Unforgiven. De altfel, campania este sprijinită de mai multe persoane publice (actori, muzicieni, sportivi), care şi-au asumat rolul de Corespondent de Război şi care vor spune mai departe poveştile Copiilor-Veterani. Acestea vor fi dezvăluite în săptămânile care urmează de către Dăruieşte Viaţă.

Donațiile se pot face online cu cardul sau PayPal, pe www.daruiesteviata.ro, prin SMS la 8864 cu mesajul „SPITAL” pentru o donaţie lunară de 4 euro, în propria campanie de fundraising pe www.daruiesteviata.ro/campanii sau achiziţionând un cadou de pe Raftul de Fericire (www.daruiesteviata.ro/cadouri). Sau prin transfer bancar, în conturile Asociaţiei, deschise la ING Bank, RON: RO08 INGB 0000 9999 0317 5286 şi EURO: RO68 INGB 0000 9999 0471 5148
De altfel, companiile pot redirecţiona 20% din impozitul pe profit/venit prin completarea online a unui contract de sponsorizare.

 


Nu uita și că poți downloada GRATUIT cartea de bucate „Romania’s Greatest Chefs” în care cei mai mari 29 de bucătari ai României au gătit pentru tine și îți împărtășesc rețetele lor de suflet, pe care să le prepari și tu acasă. Și asta pentru că, împreună, #NoiFacemUnSpital. Dacă îți plac rețetele lor, fă o donație în contul Asociației Dăruiește Viață.