Aurelia Visinescu nu se opreste

12 noiembrie 2013 | Noutati

Anima SYRAH, noul vin de colectie semnat Aurelia Visinescu

Anima Sirah 2011Cluj – Napoca, 6 noiembrie 2013: Aurelia Visinescu a lansat oficial primul vin Syrah din colectia ANIMA, recolta anului 2011, in cadrul unei seri dedicata degustarii vinurilor sub semnatura oenologului. Evenimentul a avut loc la magazinul specializat „Crama Noastra”, din Cluj-Napoca.

Syrah-ul sau Shiraz-ul, asa cum i se mai spune mai ales in lumea noua, este un soi recent introdus in Romania si plantat in ultimii 6-7 ani si de cativa producatori in Dealu Mare.

Stilul de vinificatie este o combinatie intre lumea veche, Valea Rhone-ului si lumea noua, Barossa Valley, cu influenta masiva a terroirului. Vinul inglobeaza note vegetale, condimente, completate cu arome de fructe negre de padure si ciocolata, cu structura tanica consistenta. Taninii fini si notele vanilice de la invechirea in barrique-uri din stejar romanesc se regasesc cu gratie in structura corpolenta a vinului.

“Am fost profund impresionata de potentialul calitativ al acestui soi inca de la inceput. Am invatat ca rezultatele bune vin in timp, in schimbul unei munci constante si atente. Cred cu tarie in soiurile care aduc individualitate, care poarta cu ele mai departe amprenta locului, marind paleta de gusturi si arome din care consumatorul poate alege, asa cum este acest Syrah.”, a declarat Aurelia Visinescu.

Realizat 100% din soiul de struguri Syrah, 5 clone, din care 4 frantuzesti si o selectie din California, primul vin SYRAH din colectia ANIMA a fost invechit timp de 14 luni in butoaie noi de stejar romanesc, de 225 lt si 300 lt.

Produs intr-un numar de 14.204 sticle, Anima SYRAH este comercializat intr-un numar restrans de restaurante si magazine specializate.

Domeniile Sahateni a fost infiintata in anul 2003 de catre Aurelia Visinescu si Steve Cacenco. Aurelia Visinescu a lansat o linie de vinuri care ii poarta numele. Linia Aurelia Visinescu este formata din mai multe game: Nomad, SIGNUM, Arbora, Artisan, Karakter si Anima. Astazi, Domeniile Sahateni reuneste 76 ha plantatii proprii in podgoria Dealul Mare si o crama ultramoderna de procesare, imbuteliere si maturare.

(comunicat de presa)