Restaurantele-strigoi ale Bucurestiului (partea a II-a: Casa Universitarilor)

Am vazut ca trecerea marilor restaurante ale lui Ceausescu de la stat (de la Partid, mai exact) in maini private nu le-a garantat o viata mai buna. Unele au avut noroc cu carul: Caru cu Bere, Doi Cocosi sau “micul hotel al Partidului”, acum Marshal. Altele, insa, daca nu au fost inchise cu totul, au …

Sushi ko Restaurant: Diesmal zum Japaner!

Die Regenherberge mit Essen nach japanischer Art Benotung: 7/10 Ein sehr luftiges Lokal mit immer frisch geputzten Fenstern dieses Sushi& Co (sushi ko gehört einer rumänisch – libanesischen Kette zu) an der Ecke Stavropoleos mit der Lipscani Str. Öffnungszeiten: 12:00 bis 23:30 Uhr. Diese Kette hat mit dem in Washington DC in der Wisconsin Ave …

Silviu’s a fost inchis definitiv

Restaurantul Silviu’s din Cotroceni, unul dintre restaurantele emblematice (totusi) ale Bucurestiului ultimilor ani, a fost inchis definitiv, dupa mai multi ani de agonie, somptuosul imobil urmand sa fie amenajat ca locuinta pentru un om bogat. Restaurantul Silviu’s a fost cunoscut si si-a creat o mica faima exclusiv pentru amenajarile somptuoase, care au facut din el …

Specialitati noi la WienerWald (prezentare)

Incepand din luna iunie (2011), restaurantul Wienerwald le propune clientiilor doua specialitati delicioase, Hendlkiks (pui pane) si Hendlwrap. Bucatelele fragede din pui pane te asteapta in orice restaurant Wienerwald pentru a-ti satisface cele mai capricioase gusturi. Puteti alege numarul de bucati de pui pane dupa cum va este pofta: 3 bucati (la pretul de 8.90 …

Levantin – un nou restaurant libanez in Bucuresti

In urmatoarele zile, pana pe 15 iunie, se va deschide un nou restaurant libanez in complexul Hanul lui Manuc din centrul Bucurestiului – Levantin. Acesta apartine aceluiasi proprietar turc, Murat Demiray, care are si celelalte localuri din cadrul complexului, Hanul lui Manuc si Cafe Manuc. Levantin va avea o intrare pe bulevard, insa va imparti …

Restaurantele-strigoi ale Bucurestiului (partea I: hotelurile)

Am scris despre restaurantele mari ale Bucurestiului de pe vremea comunistilor care au avut noroc, pana la urma, chiar daca unele au vazut moartea cu ochii de mai multe ori. Caru cu Bere care e tot Caru cu Bere de cand se stie, la fel cum sunt si Capsa, Selectul, Hanul lui Manuc, Doi Cocosi sau …

Hanul lui Manuc redeschide celebra curte interioara

Hanul lui Manuc va redeschide celebra curte interioara pana pe 15 iunie, dupa lucrari lungi de renovare. Deocamdata restaurantul ocupa doar terasa de la etaj (un balcon mai larg, de fapt) si cateva sali interioare de pe partea cu bulevardul a complexului. Tot atunci va fi redeschisa si celebra poarta de pe partea cu Curtea …

The Eatery le face interlopilor terapie prin arta

The Eatery, cea mai celebra cafenea din zona Dorobantilor, pe strada Beller, expune lucrari ale pictorului Bogdan Mihai Radu in incinta cafenelei, intr-un fel de galerie cu vanzare. Despre Bogdan Mihai Radu citim pe site-ul acestuia, www.bogdanmihairadu.com, ca: „Bogdan Mihai Radu s-a nascut in sezonul irisilor, la 2 martie 1979, la Sibiu, iar copilaria si-a …

Investitie de 300.000 de euro pentru restaurantul La Union

„Restaurantul „La Union” a fost deschis la inceputul lunii martie a acestui an in casa in care a locuit in trecut scriitorul Ion Luca Caragiale, in cadrul careia au mai  functionat restaurantele „Casa Caragiale ” si apoi „Andamo”, apartinand aceluiasi proprietar, Cristian Mihai Balint. Proiectul a necesitat o investitie de 300.000 de euro, reprezentand reabilitarea structurala, restaurarea elementelor arhitecturale originale, amenajarea …

Se mananca mai bine pe dreapta decat pe stanga…

… Dunarii. Pentru bucurestenii care merg cu masina in Europa si aleg ruta prin Belgrad, am sa descriu un loc pe care l-am descoperit de curand si care, pe langa ca se afla intr-un cadru natural de poveste, e situat la o distanta ideala pentru popasul de pranz, daca vii de la Bucuresti. Inainte de …

Heritage deschide si pentru pranz

Pranz gourmet la Heritage, marca Juan Amador Incepand cu luna iunie, de marti pana sambata, intre orele 12:00-16:00, la Heritage se serveste pranzul semnat de Juan Amador, unul dintre cei mai buni 50 de bucătari ai lumii, detinator a trei stele Michelin. Meniul respectă tehnicile şi stilul lui Juan Amador, armonizând ingrediente proaspete, de cea mai …

BT Café din Beller s-a inchis definitiv

BT Café, una dintre cafenelele de pe celebra strada Beller din Piata Dorobantilor s-a inchis definitiv dupa ce a functionat mai multi ani in acea locatie. In spatiul respectiv isi va extinde birourile Banca Transilvania, care are o mica agentie in acelasi imobil. Clientela cafenelelor de pe Beller, adesea citata in mass-media, de la emisiunile …

Grand Hotel Continental redeschide Balkan Bistro

Joi, 2 iunie, ora 18:30, va avea loc redeschiderea restaurantului Balkan Bistro in cadrul Grand Hotel Continental. Inchis pentru o perioada de patru luni, Balkan Bistro revine cu un meniu nou, pregatit de chef-ul Cristi Oprea. Contactati telefonic, reprezentantii food&beverage ai hotelului ne-au declarat ca motivul pricipal al acestei schimbari a fost concentrarea unor preparate diversificate …

Marile restaurantele comuniste dupa 20 de ani

Astazi scriu despre cum se simt in capitalism marile restaurante ale lui Ceausescu. Daca s-ar apuca niste sociologi sa prinda intr-un volum gros ce avem noi acum pe Restograf despre gastronomia post-Revolutie, si sa completeze apoi cu istoria comunista si cu cea antebelica a restaurantelor bucurestene, ar putea iesi o monografie monumentala care ar surprinde …

Klein, düster und billig! Less than englisch!

Primus Pub Benotung: 4/10 Das kleine, düstere und unmerkliche Lokal neben dem bekannteren „Terminus“ (eine VIP – Bar) umfasst nicht mehr als 60 Sitzplätze. Die Bestuhlung ist eher unbequem, hinzu qualmt es am jeden Tisch, da keine Nichtrauchereinrichtung vorhanden ist. Das finstere Innendesign erinnert an einem englischen Pub. Auf die müde Bedienung, hab ich warten …

Conceptul „Dinner in the sky”, in Romania

„Dinner in the sky” este un concept unic, inedit, exclusiv si inovator, care exista deja in 32 de tari din Europa si in SUA. Incepand cu luna aceasta, a fost prezentat oficial si in Romania. De acum puteti lua masa la o inaltime de 50 de metri, asistati de o echipa de experti. O sesiune …

Meniuri promotionale in cadrul Festivalului Italian

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Republicii Italiene din data de 2 iunie, Ambasada Italiei, Institutul Naţional de Comerţ Exterior si Institutul Italian de Cultură organizeaza cea de-a treia editie a Festivalului Italian din România. Vor avea loc evenimente culturale, dar si gastronomice. Cateva dintre cele mai renumite restaurante italieneşti din Bucuresti şi din Timisoara vor pregăti meniuri promoţionale, inspirate din …

David Contant pleaca definitiv din Romania

David Contant, unul dintre cei mai cunoscuti si mai apreciati chefs din Bucuresti, pleaca definitiv din Romania dupa aproape 6 ani in care a lucrat aici neintrerupt. Francez, in varsta de 44 de ani, David Contant a inceput o cariera de succes in gastronomia fina (haute cuisine) frantuzeasca, ajungand pana la nivelul de sous-chef in …

Concursul International de Vinuri, editia 2011

Maine, 26 mai, va fi  prima zi a editiei din anul acesta a Concursului International de Vinuri. Evenimentul este organizat la Centrul de Excelenta Aroma de catre Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR) şi Oficiul Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (ONPV), sub patronajul Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV). Fiecare juriu de degustare a vinurilor va fi …

Pub pentru bancheri, deschis in Centrul Vechi

Cu o investitie de peste 100.000 de euro, Sergiu Diaconu si Mihai Mandres au deschis sambata pub-ul The Bankers, dedicat in special clientilor din domeniul bancar.  Locatia, aflata in apropiere  de Banca Nationala, de CEC si de alte sucursale de banci, dar si numarul mare al cunoscutilor celor doi asociati, activi in domeniul bancar de …