10 restaurante și terase child friendly din București

Să ieși cu copiii la terasă nu e întotdeauna lucru ușor. Din simplul motiv că se plictisesc repede și că sunt tot timpul în mișcare (iar în unele locuri s-ar putea să vezi ospătarii strâmbând din nas la micuții care aleargă printre mese). Există însă și locuri în care familiile cu copii sunt binevenite. Noi …

Ghid Culinar De Vacanță: Ce să mănânci în Grecia

Dacă ți-ai plănuit vacanța de vară în Grecia, ne-am gândit că n-ar strica să-ți împărtășim câteva dintre secretele gastronomiei locale. Cu siguranță te-ai familiarizat deja cu bucătăria lor, dar poate mai sunt anumite preparate tradiționale de care nu ai aflat încă. Așa că dacă vrei să încerci ceva nou, hai să vezi ce-ți propunem noi …

Top berării din București unde te poți răcori cu o bere reece și bună

Dacă sunt aproape 40 de grade afară, atunci e momentul perfect să-ți suni prietenii și să-i inviți în oraș la una dintre cele mai bune berării din București. Fiindcă nu există remediu mai potrivit pentru toropeala adusă de caniculă decât o bere rece! Caru’ cu bere Cea mai interesantă parte la Caru’ cu bere este …

Primul bucătar român cu stea Michelin și-a deschis un restaurant la Cluj

Chef Bogdan Dănilă, primul bucătar român care a obținut prestigioasa stea Michelin, a deschis luna aceasta la Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei, Restaurantul Pastel.

A început BUCHAREST RESTAURANT WEEK

Mâncarea bună ne readuce împreună! Timp de 14 zile, ai discounturi de până la -70% la cele mai tari restaurante din București!

Noi măsuri de relaxare: fără mască și restricții de noapte din 15 mai

Prima etapă a relaxării măsurilor anti-COVID va avea loc chiar de sâmbătă, 15 mai, a anunțat președintele Klaus Iohannis. În primă fază se va renunța la purtarea măștii în aer liber (cu câteva excepții) și se vor elimina restricțiile de circulație pe timp de noapte.

Cum eviți excesele alimentare la masa de Paște

De Sărbători e mereu aceeași poveste – bucate multe, gustoase și poftă de a mânca din toate. Iar la finalul zilei te simți ca un elefant. Cum ar trebui să procedăm ca să nu ajungem (din nou) în situația de a face excese alimentare, ne explică nutriționistul Alexandru Popa, care vine cu unele recomandări pentru …

Restaurante de la care poți comanda preparate pentru masa de Paște

Ne place să avem tot felul de bunătăți la masa de Paște, să fie cât mai îmbelșugată! Din păcate însă, nu avem mereu timpul necesar (sau priceperea) să gătim toate câte ne-am dori. Și atunci pică la fix ofertele restaurantelor de la care poți comanda preparate de Paște! Brasserie 41 Caru’ cu bere Conacul Românesc …

Stă să plouă cu… cozonaci de Paște! Comandă și tu

Cum se apropie Paștele, „zidurile” rețelelor sociale s-au umplut deja cu fotografii arătoase, cu cozonaci pufoși cărora mai-mai că le simți mirosul. Aruncă un ochi pe recomandările noastre și dă comandă din timp dacă vrei să te asiguri că nu rămâi fără desertul tradițional de Sărbători.

Cum arată echilibrul nutrițional perfect, într-o farfurie?

Știm cu toții că ar trebui să mâncăm mai multe fructe și legume, să ne ferim de grăsimi și zaharuri și… toată teoria. Dar ce ar trebui, mai exact, să conțină meniul așa încât să existe un echilibru nutrițional în farfurie? Există vreo diferență dacă vorbim de femei sau bărbați? Cum ne calculăm necesarul de …

Ai încercat noile produse Plant-Based de la Burger King?

De luna aceasta, Burger King a adus și în România mult așteptatele lor produse plant-based – Whooper și Nuggets cu 0% carne. Noile apariții se adresează flexitarienilor care preferă produsele fără carne dar încă își doresc să simtă gustul și consistența cărnii.

Dancing Lobster, etalonul gastronomiei portugheze în România

Dancing Lobster este primul restaurant portughez din București. Un restaurant rafinat, autentic, în care toate detaliile fac trimitere la zona sa de influență – de la muzică, la decorațiuni și până la preparatele și băuturile din meniu. Pagina de cultură gastronomică portugheză scrisă de Jose Gaspar la Dancing Lobster te va purta pe malul Atlanticului, …

#RețeteDeChef: Cheesecake cu aromă de lămâie, de la Sorin Bontea

Dacă vrei să prepari un desert pe gât de gustos, pe atât de simplu de făcut, încearcă rețeta de cheesecake de la Chef Sorin Bontea. O prăjitură răcoroasă, cu aromă de lămâie, pe care Chef-ul te învață cum să o faci, pas cu pas (urmărește rețeta video).

Cum arată micul dejun în 20 de țări ale lumii

Atunci când vine vorba de micul dejun, nu stăm prea mult pe gânduri și ne rezumăm la ceea ce ne-am obișnuit – ouă, cereale, lactate, mezeluri etc. Însă a începe ziua cu o masă sățioasă poate avea un înțeles diferit în funcție de locul în care te trezești. Te-ai gândit vreodată din ce se compune …

Unde poți savura o Pavlova excelentă în București?

Bezea crocantă la exterior și moale la interior, frișcă, fructe proaspete: rețeta unui desert divin! Dacă și pentru tine Pavlova este deliciul suprem, îți spunem noi la ce localuri din București poți s-o savurezi.

Restaurante cu meniu de prânz, la care să ieși în pauza de masă

Oricât de multă treabă ai la birou, masa de prânz nu ar trebui luată pe tastatură! Mai bine profiți de un meniu de prânz la restaurant și iei o pauză pe bune. Vorba reclamei: „Have a break!”. Have a lunch break!

Restaurante cu mâncare de post – de servit acasă sau la terasă

Postul Paștelui, sau Postul Mare, este cel mai lung post din an și cel mai aspru – durează 40 de zile, la care se adaugă și Săptămâna Patimilor. Dacă te numeri printre cei care respectă tradiția, ne-am gândit să-ți venim în ajutor cu câteva recomandări de localuri care au preparate de post. Le poți savura …

10 terase încălzite din București pe care să le vizitezi primăvara asta

Când zilele ploioase și cu vreme rece par să-ți strice planurile, iar pandemia pune din nou lacăt restaurantelor la interior, totul pare potrivnic ieșirilor în oraș. Din fericire, sunt multe terase încălzite, cu o atmosferă foarte primitoare, care să mai domolească dorul de normalitate.

Top 10 cei mai buni bucătari din lume

În universul gastronomiei sunt mulți Chefi extraordinari! Însă cine sunt cei considerați a fi cei mai buni bucătari din lume? Un bun „indicator” este chiar distincția la care visează toți profesioniștii din domeniu: stelele Michelin.

Se deschide un nou restaurant în București: Oliveto by Caelia

În plina criză din industria Horeca, Alexandru Sautner, fondatorul Gioelia Cremeria, deschide un nou restaurant în București: Oliveto by Caelia. Restaurantul va fi inaugurat în a doua jumătate a lunii martie și este situat în zona de nord a Capitalei, în cadrul unui nou ansamblu rezidențial. 

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe