Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru intretinerea restaurantelor sale. In primul trimestru al anului 2017 se vor inchide restaurantele din Aberdeen, …

Cultura Bucovinei la Palatul Manasia – experienta gastronomica, muzica si dansuri traditionale

Domeniul Manasia, la o ora departare de Bucuresti, este unul dintre frumoasele conace din Romania, un loc cu o bucatarie de exceptie sub conducerea lui Chef Alexandru Iacob, dar si o destinatie pe care s-o vizitati pentru relaxarea de week-end. Pentru anul acesta, cei de la conac anunta ca s-au pregatit sa organizeze diverse evenimente …

Detox time cu preparate light si delicioase 

Sarbatorile de iarna se sfarsesc si odata cu ele si excesele culinare, motiv pentru care, cei de la Chefs, de pe Floreasca 55, s-au gandit la o perioada de revenire in ceea ce priveste alimentatia. Acestia propun, incepand cu 9 ianuarie, experiente culinare bazate pe preparate light si detox, ideale pentru a ajuta organismul sa …

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani incoace …

Meniu special de Sf. Ion la Pantagruel

Sambata e zi de sarbatoare si daca aveti un Ion sau o Ioana de celebrat, restaurantul Pantagruel (fostul Gargantua d’Oro) a pregatit un meniu special sub indrumarea noului Chef, Cesar Velasquez Baez. Detaliile le aflam de la organizatori: Adu-ti prietenii si hai sa petrecem de Sf. Ion la Pantagruel. V-am pregatit un meniu special: ▪ Paella …

Placintarie in gradina la Manasia Hub

Daca nu v-a speriat zapada si vreti sa petreceti o sambata cu placinte calde savurate intr-o gradina inzapezita (sau in pub, la caldura), atunci evenimentul pregatit de Bucateria pe terasa de la Manasia Hub e fix ce va trebuie. Despre Plaintaria de la Manasia aflam mai multe chiar de la gazde: De sfantul Ioan, in …

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald’s a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea vestii, multi dintre locuitorii Vaticanului …

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu – toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea acestei specii de rozatoare este bogata …

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016

In mare, localurile din clasamentul „restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016” sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre localurile din Bucuresti, care de-a lungul …

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 – 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita sa …

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: „unde petrecem noaptea aia lunga cat un an”? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt cateva dintre petrecerile de Revelion la care va puteti rezerva …

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti – recomandari facute de The Guardian

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care viziteaza Bucurestiul le recomanda 3 restaurante unde pot incerca preparate traditionale (sarmale, sorici, …

Restaurantele preferate ale Deliei

Introducerea in lumea Deliei am facut-o in primul articol pe care il puteti citi aici. Acum, pentru partea a doua, am avut alte curiozitati. Mai exact, unde anume in Bucuresti ii place Deliei sa iasa la masa si ce ii place sa manance in restaurantele din topul ei. Noi am intrebat, Delia ne-a raspuns mai jos; …

Despre Delia

Delia e o artista completa, e genul de aparitie care isi cucereste publicul de la primul ton si e acea vedeta TV care nu pare sa se poticneasca de tot felul de reguli si conduite false. Sinceritatea ei si transparenta ei sunt trasaturi care i-au oferit Deliei un fan club cat se poate de mare si …

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota de plata a venit cu o …

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, fructe si frisca, …

Deserturi noi, indraznete si sanatoase, in meniul de la Chefs

Iubitorii de dulciuri au un nou motiv pentru a vizita restaurantul Chefs Experience. De curand cei de la Chefs au introdus in meniu noi deserturi in combinatii savuroase, cu influente frantuzesti, italienesti si mexicane. Cei care sunt in cautare de experiente noi, dar si gurmanzii, pot incerca Tarta cu ciocolata si chilli, o combinatie inedita …

Le Boutique – un bistro provensal pentru inimile oamenilor

Le Boutique – Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu. Deloc intamplator, tot aici s-a oprit sa creeze si Cornel …

Sarbatorile sunt pentru toti – gatit caritabil cu Chef Cezar Munteanu

Sarbatorile sunt pentru toti – acesta este un indemn pe care ar trebui sa-l urmam in numar cat mai mare. Exemplul in acest sens e dat chiar de un mare Chef din Romania, Cezar Munteanu. Initiativa lui de sarbatori nu e doar de aplaudat, ci de urmat si de alte restauranti si alti bucatari. Detaliile …

(P) Cadouri dulci de Craciun…. si ceva in plus!

Un cadou aduce intotdeauna zambetul pe chipul celor dragi, iar ocaziile deosebite aduc cu ele intrebarile „Oare o sa ii placa” sau „Ai idee ce sa cumpar pentru el/ea?”. Dulce si ceva in plus a fost conceput sa iti vina in ajutor in aceste momente de nesiguranta  si  sa devina lumea cadourilor inedite! Asa cum …

Restograf on Instagram

Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe