Audit de gust la Bistrot Epoque

Anthony Kuhnen, directorul general al Hotelului Epoque a organizat vineri, 8 aprilie, un “audit de gust” pentru a testa meniul Bistrot-ului Epoque creat de catre Guy Martin, celebrul chef francez de 3* Michelin si realizat de catre Arnaud Dunand Sauthier, cheful francez angajat permanent (full-time) al Bistrot-ului. Din “echiapa de audit” au facut parte: Radu …

Lansarea JW Steakhouse

“Astazi mi se implineste un vis”- sunt cuvintele executive-chef-ului JW Steakhouse, pronuntate cu ocazia lansarii oficiale a restaurantului, desfasurata ieri, 6 aprilie. Simplitate si eleganta sunt cuvintele care exprima cel mai bine evenimentul care a avut loc in cadrul Hotelului Marriott. Fara discursuri pompoase, fara invitati speciali, fara vedete de plastic, fara balonase si fara …

S-a lansat JW Steakhouse la Marriott

Ieri, 6 aprilie, a avut loc lansarea oficiala a resturantului JW Steakhouse in cadrul Hotelului Marriott, unde se afla inainte restaurantul Cupola. Au participat peste 200 de invitati. Investitia facuta este de peste 1,5 milioane de euro iar durata pregatirilor a depasit sase luni. Steakhous-ul este un tip de restaurant cu bucatarie americana, in al carui meniu …

Restaurantele ascunse ale Bucurestiului

De 20 de ani sunt obligat sa mananc la restaurant in fiecare zi, cel putin o data. Insa adesea de doua ori, de trei ori si chiar si mai mult de atat, uneori… Sunt multi ca mine, oameni care prefera sa faca afaceri sau pur si simplu sa vorbeasca despre viata cu o mancare buna …

Despre Secreto Wine Club (prezentare)

Dincolo de strada Romulus, Calea Călăraşilor se lărgeşte. Pe stânga (din directia halei Traian) există o străduţă interesantă, în formă de potcoavă, numită Alexandru Sihleanu (poet, 1834-1857). La nr 3, intr-o casa de la inceputul secolulului XX, construita in stil neoromanesc, se afla Wine Club SECRETO. WINE CLUB SECRETO se adreseaza unui segment de clienti …

Marriott deschide JW Steakhouse in 6 aprilie

Nicolae Lica, Executive Chef al JW Marriott Bucuresti, declara pentru „Food & Bar” ca motivul transformarii restaurantului Cupola din incinta hotelului Marriott in JW Steakhouse este cererea crescuta de preparate din carne inregistrata in ultimii ani. Intr-o prima faza au fost introduse in meniul Cupola preparate din carne de vita din Noua Zeelanda si Statele …

Blind Dinner la Secreto

Saptamana trecuta, conceptul de „Dark dinner” s-a transformat, la Secreto Wine Club, in „Blind Dinner”. Si nu a fost vorba de o simpla cina „pe orbeste”, ci de un experiment de gustare de bucate cu degustare de vinuri. Proiectul a fost ideea Aureliei Visinescu, care si-a pus la dispozitie cu aceasta ocazie ultima selectie de vinuri si …

Juan Amador la Heritage (comunicat)

Juan Amador, Chef 3 stele Michelin, a ales pentru primul său proiect gastronomic din Europa de Est restaurantul Heritage Heritage se concentrează pe spectacolul gustului şi se redeschide în aprilie. Bucureşti, 28 martie 2011 – Începând cu 12 aprilie 2011, Juan Amador, unul dintre cei 50 de bucătari din lume cotaţi cu 3 stele Michelin, …

La haute cuisine contraataca!

Din cate stiu eu, primul restaurant de gastronomie fina frantuzeasca (haute cuisine) a fost (acum defunctul) La Villa, aproape de Casin, al unui bogatas roman care a vrut mai degraba sa faca o demonstratie de forta si de imagine, decat sa faca din asta o afacere. Apoi a urmat Heritage, facut cu o investitie enorma, …

Blind Dinner la Secreto Wine Club

Primul restaurant “pe intuneric“ s-a deschis in 1999, in Zurich iar dupa sase ani de la deschidere a castigat, datorita conceptului sau revolutionar, premiul londonez Best Social Innovation Award. Numele restaurantului este Blindekuh si este derivat din expresia de origine germana Blinde Kuh care se refera la jocul „Baba Oarba”. In incinta sa nu este …

Barry Kolodkin a lansat un blog despre vinuri

Barry Kolodkin, un american bine cunoscut in mediile de business din Bucuresti, a lansat de curand un blog despre vinurile din mai multe tari din regiune. Am pus mai jos informatia primita de la Barry fara sa mai intervenim asupra ei… „Black Sea wines este un blog pe limba engleza despre vinuri din tarii de …

Seminar culinar gratuit la restaurantul “Bucătăraşul cel dibaci”

Restaurantul “Bucătăraşul cel dibaci” lansează miercuri, 30 martie, programul de educaţie culinară “Secretele bucătăraşului”. Proiectul va cuprinde cinci seminarii gratuite adresate publicului larg, în cadrul cărora vor fi prezentate participanţilor “secretele” preparării mâncărurilor tradiţionale româneşti. Seminariile se vor desfasura lunar si vor avea urmatoarele teme: „Cum gatim sanatos?”, “Secretele preparării cozonacului şi a mielului de Paşte”, …

Slow Food la Bucuresti

„… pentru ca toata lumea sa auda de Tara Fagarasului! Numai lucruri bune…” Pentru comunitatea de fagaraseni aflati in Bucuresti – dar si pentru cei care doreau sa faca cunostinta intr-un mod inedit cu Tara Fagarasului – singura piaţă turistică Slow Food din România, Earth Market/Targul Taranului, a invitat la Bucuresti in perioada 12-13 martie …

RESTOGRAFIEREA sau Hai sa mancam bine impreuna!

se dedica aparitiei monografiei gastronomiei bucurestene, gazduita de www.restograf.ro si initiatorului acestui site, dl. George Butunoiu dr. Alex Todericiu Cîțiva ani, trăiți la Viena împrenă cu acel intraductibil sentiment, numit Gemütlichkeit (nur immer gemütlich! s-ar traduce prin fara suparare!) ce s-au așezat firesc peste un trainic și sănătos mod  mioritic de a lua lucurile așa …

Lansarea oficiala a Restograf-ului

Ieri, 17 martie, Hotelul Marshal a gazduit lansarea Restograf.ro. Invitatii au sosit in numar mare, printre ei numarandu-se Mircea Dinescu, Sandra Pralong, Misu Negritoiu, Varujan Vosganian, Alex Stefanescu, Andrei Dimitriu, Gabriel Biris, Sorina Placinta, George Ivascu, Oreste Teodorescu si multi altii. Evenimentul a debutat cu o conferinta de presa moderata de Alex Todericiu si a continuat cu invitatia …

Manifestul Restograf

„Declaratie de razboi” restaurantelor care dau mancare proasta bucurestenilor 17 martie 2011 In Romania, mostenirea si potentialul socio-cultural ale actului gastronomic sunt putin folosite; calitatea produselor si cea a serviciilor sunt prea des proaste, relatiile dintre principalii actori (furnizori – prestatori – consumatori) sunt degradate si tensionate, generatiile tinere si-au format reprezentari si comportamente greu …

Restaurantul Casa Elisabeta si-a schimbat numele in Satyricon

La inceputul anilor ’90 se amenaja intr-o cladire veche de pe strada Ion Neculce restaurantul Casa Elisabeta. Aceeasi incinta a mai gazduit localuri in perioada 1930-1950. De-a lungul timpului, interiorul a devenit o adevarata expozitie de obiecte de arta colectionate  de catre proprietari. In ultima perioada, insa, principalul element de decor erau posterele cu personaje …

Despre ce fel de oameni poţi întâlni în restaurante şi cum îi numeşti

Despre prinţi şi prinţese O cronică gastronomică îşi poartă privirea uneori dinspre farfurie spre ambianţa dintr-un restaurant şi spre onorabilii comeseni, a căror prezenţă poate fi invocată în favoarea calităţii cutărui stabiliment gastronomic. Precizările ce urmează, condimentate cu ceva erudiţie şi un vârf de bun simţ, sunt un ghid pentru editorialiştii şi comentatorii restografului. Vom …

Un nou executive chef la Athenee Palace Hilton

Gabriele Savini este, incepand cu 9 martie, noul executive chef pentru restaurantele si serviciile de banqueting ale hotelului Athene Palace Hilton. Primul proiect al sau este redeschiderea Restaurantului Roberto’s, aflat in prezent in renovare. Gabriele Savni s-a nascut in Senigallia, Italia. A urmat cursurile scolii hoteliere din Roma si a obtinut la finalul celor cinci ani de studiu diploma in …

Die italienische VIP – Gastwirtschaft: Spaghetti sind aus!

Diesmal nur um gesehen zu werden! Osteria Gioia Benotung: 7/10 Spaghetti, aglio, olio e peperoncino! Auf gut deutsch: Spaghetti mit Knoblauch, Olivenöl und scharfer (roten) Pfefferoni, RON 18,- bei jeder italienischen Kneipe ein Klassiker und somit auch eine Selbstverständlichkeit. In Ferrara, neben dem Dom, steht die wohl älteste Osteria der Welt, deren Vorhandensein bis ins …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe