S-a redeschis Chocolat din Centrul Vechi intr-un nou format

Saptamana aceasta s-a redeschis Chocolat Victoriei cu un nou concept si un meniu imbogatit. Atat interiorul, cat si terasa sunt complet modificate, trecandu-se de la simplele scaune de lemn la scaune tapitate si sofisticate. Atmosfera este mult mai eleganta, meniul s-a transformat intr-o revista stufoasa, personalul este reinstruit  iar preturile au crescut. Noul concept se …

Venera Arapu, in bucatarie: Cum fac 8 concepte legatura intre moda si gastronomie?

Despre primii pasi in deschiderea restaurantului Market 8 din Capitala, creatoarea isi aminteste ca totul a pornit de la inclinatia ei fata de arta culinara.  “Sunt pasionata de gatit si in acelasi timp, o mare gurmanda. Sunt un om al gustului si al frumosului, iar frumosul poate fi regasit in orice. Asa cum te poti …

Domeniile Samburesti la Serile GoodWine

Saptamana trecuta, o noua Seara GoodWine a avut la loc la Readers Cafe iar in centrul evenimentului au fost vinurile Domeniilor Samburesti. Cele patru vinuri care au putut fi degustate au fost: FeteascaAlba-Domeniile Samburesti 2009, Chardonnay-Domeniile Samburesti 2010, Cabernet Sauvignon-Domeniile Samburesti 2007 si Cabernet Sauvignon-Chateau Valvis 2002. Printre cei aproximativ 70 de invitati s-au numarat …

Saptamana Gustului

Prima „Zi a Gustului” a avut loc in Franta anului 1990, cand, pe 15 septembrie, 350 de bucatari au impartasit prima lor „Lectie de gust ” in scolile pariziene. Un an mai tarziu Ziua Gustului devine Saptamana Gustului, eveniment la care participa 1200 de bucatari, 500 de restaurante si 30.000 de elevi. In Romania lectiile …

Locuri boeme ale Bucurestiului (I)

Fata de alte capitale sau fata de alte orase mari ale lumii, in Bucuresti sunt relativ putine localuri boeme, dar boeme in adevaratul sens al cuvantului, fie ca e vorba despre boema literara, despre cea studenteasca, politico-revolutionara, artistica, stiintifica, (de business – oare exista asa ceva?) sau de cate alte feluri o mai fi boema …

Festivalul Tea & Coffee, editia 2011

Cea de a treia editie a festivalului Tea & Coffee va avea loc intre 12 si 18 septembrie in diverse ceainarii si cafenele din capitala. Prima seara se va desfasura la ceainaria Ceai la Vlaicu, unde va avea loc incepand cu orele 20:00 un concert la saz (un instrument oriental cu coarde), sustinut de Catalin …

S-a ales juriul competitiei culinare „MasterChef”

Show-ul TV „MasterChef” si-a  anuntat oficial pe site-ul PRO TV componenta juriului. Cei care vor desemna castigatorii competitiei culinare vor fi Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Sorin Bontea. Cei trei sunt bucatari de top ai restaurantelor din tara. Florin Dumitrescu are, la doar 24 de ani, o cariera de 10 ani in arta culinara. A …

Exista mancare si in afara Bucurestiului? (I – Nordul)

Dupa ce multa vreme am tot auzit pareri divergente si chiar contradictorii pe tema mancarii de la restaurantele din jurul Bucurestiului, mi-am facut plinul la masina si am pornit si eu la drum. Cu ani in urma tot circulau niste mituri despre cateva locuri in care s-ar face o “altfel de mancare”, putin cunoscuta burtilor …

Chocolat de pe Beller a disparut!

Patiseria-cofetarie Chocolat de pe Beller (ei vad ca isi spun „boutique restaurant – world unique concept” !!!) a disparut cu totul de pe fata pamantului in mai putin de o zi, in 3 septembrie 2011. Un afis atarnat de gard spune ca „Dupa 5 ani Chocolat se reinventeaza. Va invitam sa descoperiti din 30 septembrie …

S-a inchis si Le Monde…

Restaurantul Le Monde s-a inchis definitiv la mai putin de 8 luni de la lansare, dupa ce a fost pe pierdere in toata aceasta perioada. Investitia daneza a fost destul de consistenta, numai chiria locatiei fiind de 10,000 Euro/ luna, Le Monde luand locul fostului restaurant Elements in locatia de pe Buzesti, dupa ce si …

Degustare de vin la Mora Champagne Bar in cadrul Serilor GoodWine

Aseara, incepand cu orele 19:00, a avut loc la Mora Champagne Bar o degustare de vinuri Cricova, eveniment realizat sub brandul Targului International de Vinuri Goodwine. La eveniment au fost prezenti peste 70 de invitati. Spre degustare au fost propuse vinurile Cramelor Cricova din Republica Moldova, respectiv doua spumante, Clasic Brut si Rose Brut, Chardonnay …

Klausenburg Café-Konditorei din Cluj (prezentare)

Este prima mea “cronica” de cafenea… si cu asta nu vreau sa spun ca sper ca voi avea parte de mai multa indulgenta din partea voastra. Cred ca ne imaginam cu totii, in timp, cum ar arata restaurantul ideal ori cafeneaua perfecta… Iar atunci cand gasim asa ceva in realitate… daca stiti senzatia, veti intelege …

Extinderea restaurantelor Johnny Rockets vizeaza si Romania

Vice-Presedintele de Dezvoltare a Johnny Rockets, Steve Devine, a declarat in exclusivitate pentru revista Food&Bar ca planul de extindere a lantului de restaurante de origine americana include si Romania: „Continuam sa ne dezvoltam in intreaga lume si suntem interesati si de piata din Romania, ca parte a strategiei globale de extindere. Pana in momentul de fata …

Despre sosuri

Indiferent cum evolueaza tendintele culinare, prepararea sosurilor ramane una dintre cele mai importante misiuni intr-o bucatarie care se respecta. Sosurile au o istorie indelungata a consumului si a prepararii: cele mai vechi informatii pastrate sunt cuprinse in lucrarea „Arta gatitului”, alcatuita de Mithaecus in secolul al V-lea I.E.N, in Grecia Antica. In secolul urmator, Archestratus …

Concurs de arta culinara in cadrul „Business Days Brasov”

In cadrul celei de a patra editii „Business Days”, organizata in perioada 28-29 august la Business Park din Brasov, organizatorii vor experimenta un concurs inedit de Arta Culinara. Scopul concursului este promovarea mancarii sanatoase, calitatea bucatariilor din regiunea Brasov si imprejurimi. Concursul se va derula in fiecare zi, in intervalul orar 12:00-15:00. Evenimentul da ocazia …

„Seara de Business” la restaurantul Maxim

Duminica, 28 august, pe terasa restaurantului Maxim va avea loc „Seara de Business”, incepand cu orele 19:00. Evenimentul se adreseaza oamenilor de afaceri dar si celor aflati la inceput de drum, dispusi sa schimbe idei si sa creeze noi oportunitati de afaceri. Restaurantul pune la dispozitie gratuit spatiu de publicitate pe meniu. Primii 25 de participanti …

S-a deschis restaurantul cu specific mediteranean Iberico

In zona Decebal s-a deschis restaurantul cu specific mediteranean Iberico. Spatiul este impartit in trei saloane si o terasa, cu o capacitate totala de aproximativ 100 de locuri. Restaurantul are si o parcare proprie de aproximativ 30 de locuri. Meniul se compune in special din fructe de mare si peste, dar contine si alte preparate …

Chifla mica rastoarna restaurantul mare

Exista mai multe conditii necesare – dar niciuna suficienta! – pe care nu le poate ocoli niciun local care aspira la o pozitionare de “restaurant de top”, ca sa nu mai vorbim de cea de “haute gastronomie/ haute cuisine/ fine dining/ gastronomie fina…” sau oricum si-ar mai putea spune, toata lumea stiind, insa, despre ce …

Se deschid inca doua restaurante Wienerwald

La aproximativ cinci luni de la inaugurarea primului resturant Wienerwald din Romania printr-o investitie de 150.000 de euro, proporietarii Tunc si Ali Capa deschid inca doua locatii cu aproximativ 300.000 de euro. Ali Capa declara pentru Ziarul Financiar: „În România este loc pentru deschiderea de noi restaurante, pentru că românii merg în continuare la restaurant, …

Creative Experience, o bucatarie atipica

Un nou concept de bucatarie ale carei ingrediente de baza sunt networkingul si creativitatea a fost lansat luna aceasta de catre Creative Experience, avand ca reprezentatant pe dna Nadia Roman, in calitate de Managing Director. In comunicatul de presa gasim descrierea conceptului: „Creative Kitchen reprezinta modalitatea prin care poti petrece timp alaturi de prietenii tai, …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe