S-a deschis Chocolat Createur de Gout din Dorobanti

In seara aceasta s-a redeschis Chocolat din strada Beller sub noul concept, Restaurant Boutique, Createur de Gout. Invitatii au avut surpriza sa gasesca restaurantul in lucru, literele tocmai se lipeau pe pereti, painile calde tocmai erau scoase din cuptor si prajiturile proaspete tocmai erau puse in vitrine (nu am reusit sa aflam daca facea parte …

Un nou restaurant italian, Stradivari

S-a lansat un nou restaurant italian, Stradivari, in zona Tineretului din Bucuresti. In comunicatul de presa, reprezentatii restaurantului spun ca acesta este „debutul unui restaurant italian cu preparate napoletane in principal si internationale in secundar”. In cadrul evenimentului de lansare , „Petrecerea Viorilor”, a fost invitat cvartetul Passione. In meniu gasim paste, pizza, spaghetti dar …

Festivalul Berii Bavareze

Incepand cu vineri, 7 octombrie, in Parcul Tineretului va avea loc Festivalul Berii Bavareze, o manifestare in stil nemtesc. Vor putea fi savurate beri germane ca Weismeiner, Monchshof, Paulaner, Maissel Weisse, beri din Cehia, cum ar fi Budejovichy, Budvar, Bernard sau beri englezesti ca Lodon Pride. Cei prezenti la festival vor putea gusta diferite sortimente …

Un nou restaurant sofisticat in Bucuresti…

Saptamana trecuta (ultima din septembrie 2011) s-a deschis Collage, un restaurant fusion care vrea sa se pozitioneze direct printre cele din varful topului restaurantelor din Bucuresti, si din Romania, fara indoiala… Collage se autodescrie ca „restaurant, lounge, winery & brandy room” si au pus pe cartile de vizita ceva ce pare sa fie un slogan: …

Ce cantitate de mancare arunca restaurantele? (Studiu UFS)

Studiu intocmit in 2010 de Asociatia Restaurantelor Sustenabile (Sustainable Restaurant Association). Ce cantitate de mancare arunca restaurantele? Cat din aceasta cantitate este mancare intoarsa de la mese? Cat de interesati sunt consumatorii de ce se intamplă cu mancarea pe care o lasa in farfurii? Raspunde la aceste intrebari al doilea Raport Global privind Meniurile, lansat …

The Harbour, gazda bloggerilor

Ieri, 29 septembrie, restaurantul The Harbour a gazduit un eveniment dedicat bloggerilor. Printre personalitatile din mediul online prezente la eveniment s-au numarat Cristian China Birta (chinezu.ro), Paula Negrea (ladylook.ro), Cetin Ametcea (arhiblog.ro), Cabral Ibaka (cabral.ro). Scopul intalnirii a fost impartasirea ideilor despre mediul online si nu numai, intr-o atmosfera prietenoasa. Restaurantul The Harbour este situat …

Noroc si ANTREC promoveaza bucataria traditionala romaneasca

Marca Noroc sprijina, in colaborare cu Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural (ANTREC), redescoperirea gastronomiei traditionale romanesti. Au fost planificate in acest sens opt festivaluri de traditii locale cu componente gastronomice, pe tot parcursul anului 2011. Proiectul a demarat cu Festivalul Bulzului, organizat in comuna Turia din judetul Covasna si cu Ziua Recoltei …

Mustarie si mancare traditionala la Targul Festin Romanesc

Maine, 30 septembrie, se va deschide in Parcul Sebastian un nou Targ de produse traditionale „Festin Romanesc”. Anuntul este facut intr-un comunicat de presa emis de Soninpex Serv Com, detinatorul marcii „Magiun de Topolveni”. Vizitatorii vor putea gasi aici produsele Fabricii Magiun de Topoloveni: zacusca de vinete, dulceturi din cirese negre, afine si prune dar …

Patronul de la Chez Marie, arestat pentru trafic de cocaina

Florin Dominic Popa, patronul restaurantului Chez Marie, a fost arestat preventiv in cursul zilei de ieri, sub acuzatia de trafic de cocaina, se anunta intr-un articol publicat pe site-ul Realitatea.net. Mandatul de arestare preventiva este emis pentru o perioada de 29 de zile. Procurorii DIICOT au descoperit ca Florin Dominic Popa a comercializat diferite cantitati de …

American Food & Wine taste la Ambasadorul SUA

Departamentul pentru Agricultura al Ambasadei SUA in Romania (Foreign Agricultural Service – US Embassy) a organizat marti, 27 sept. 20011, o prezentare de produse alimentare americane – mai precis, vinuri, whiskey si carne de vita – la resedinta Ambasadorului SUA in Romania. Mark H. Gitenstein, in prezenta a numerosi invitati din diverse domenii, ca hospitality, …

S-a dus si atmosfera de la Chocolat…

Cei de la Chocolat au facut de curand o miscare-surpriza. Au inchis Chocolat-ul din Centrul Vechi pentru renovare, iar pe cel de pe Beller l-au daramat cu totul intr-o singura noapte, anuntand ca intr-o luna ceva cu totul nou si surprinzator va aparea in loc. Intr-adevar, dupa nu mult timp Chocolat-ul din Centrul Istoric a …

Dulciuri si cafea la KFC

O data cu deschiderea unui nou restaurant in zona Dorobanti, KFC intoroduce in premiera pe piata romaneasca conceptul de cafenea integrata intr-un local de fast-food. Suprafata noului restaurant este de 374 mp, dintre care 40 mp sunt rezervati pentru cafenea. Investitia totala a fost de 600.000 de euro. Meniul „Coffee & Sweets” contine Brownie-prajitura cu …

Ziua Doggy Bag

Doggy bag este denumirea recunoscuta international pentru punga in care poti lua acasa ce iti ramane in farfurie dupa ce iei masa la restaurant. Vineri, 23 septembrie, incepand cu ora 19:00, reprezentantii Unilever Food Solutions vor oferi 5000 de doggy bags tuturor celor care vor intra in pub-uri si restaurante, cu mesajul ca fiecare dintre …

Salon de vinuri si gastronomie

Le Manoir organizeaza la sfarsitul lunii septembrie un Salon de vinuri si gatronomie, in cadrul caruia invitatii pot descoperi produse gastronomice si vinuri celebre prezentate de catre partenerii evenimentului: Comptesse du Barry, Carrasco Guijuelo, Maxim’s de Paris, Michel Cluizel, Terre Exotique, Armagnac Chateau de Laubade, Calvados Comte Louis de Lauriston, Cognac Delamain, Chateau Rauzan-Selga, Champagne …

Exista mancare si in afara Bucurestiului? (II – Estul)

Cand e vorba despre mers in afara orasului si de mancat in mijlocul verdelui sau langa un luciu de apa, oricarui bucurestean – si, mai ales, celui cu masina mai scumpa – ii vine in cap doar iesirea dinspre nord; cea cu Snagovul, in primul rand, si cu ce a mai aparut in ultima vreme …

S-a redeschis Chocolat din Centrul Vechi intr-un nou format

Saptamana aceasta s-a redeschis Chocolat Victoriei cu un nou concept si un meniu imbogatit. Atat interiorul, cat si terasa sunt complet modificate, trecandu-se de la simplele scaune de lemn la scaune tapitate si sofisticate. Atmosfera este mult mai eleganta, meniul s-a transformat intr-o revista stufoasa, personalul este reinstruit  iar preturile au crescut. Noul concept se …

Venera Arapu, in bucatarie: Cum fac 8 concepte legatura intre moda si gastronomie?

Despre primii pasi in deschiderea restaurantului Market 8 din Capitala, creatoarea isi aminteste ca totul a pornit de la inclinatia ei fata de arta culinara.  “Sunt pasionata de gatit si in acelasi timp, o mare gurmanda. Sunt un om al gustului si al frumosului, iar frumosul poate fi regasit in orice. Asa cum te poti …

Domeniile Samburesti la Serile GoodWine

Saptamana trecuta, o noua Seara GoodWine a avut la loc la Readers Cafe iar in centrul evenimentului au fost vinurile Domeniilor Samburesti. Cele patru vinuri care au putut fi degustate au fost: FeteascaAlba-Domeniile Samburesti 2009, Chardonnay-Domeniile Samburesti 2010, Cabernet Sauvignon-Domeniile Samburesti 2007 si Cabernet Sauvignon-Chateau Valvis 2002. Printre cei aproximativ 70 de invitati s-au numarat …

Saptamana Gustului

Prima „Zi a Gustului” a avut loc in Franta anului 1990, cand, pe 15 septembrie, 350 de bucatari au impartasit prima lor „Lectie de gust ” in scolile pariziene. Un an mai tarziu Ziua Gustului devine Saptamana Gustului, eveniment la care participa 1200 de bucatari, 500 de restaurante si 30.000 de elevi. In Romania lectiile …

Locuri boeme ale Bucurestiului (I)

Fata de alte capitale sau fata de alte orase mari ale lumii, in Bucuresti sunt relativ putine localuri boeme, dar boeme in adevaratul sens al cuvantului, fie ca e vorba despre boema literara, despre cea studenteasca, politico-revolutionara, artistica, stiintifica, (de business – oare exista asa ceva?) sau de cate alte feluri o mai fi boema …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe