Semifinala concursului de gastronomie

Semifinala concursului de gastronomie „Bucatarul de Aur al Bucurestiului”, desfasurata ieri la Centrul Aroma, a adus la start 6 chefi de la restaurante si hoteluri din Capitala, care si-au demonstrat maiestria si talentul in fata unui juriu de profesionisti. Ashlie Dias Tomas si Dorel Saru (Crowne Plaza), Cristian Vaduva si Florentina Pisica (Restaurant Classico), Georgeta …

Gabriel Liiceanu – extremele culinare

„Extremele culinare ale vietii”- frugalitatea si desfriul – le-am trait in doua ocazii apropiate in timp si intr-un mod perfect paradoxal: in anii ’80, cel mai sumar prinz l-am experimentat intr-o tara a opulentei (Germania), iar cea mai baroca cina, intr-o tara a « mizeriei » (Romania). In 1984, eram la Heidelberg cu Andrei Plesu, in ultimele …

Ce idei iti vin cand ai un mic palat

Daca ai un palat, sa faci un restaurant argentinian acolo e ca si cum ai deschide o pizzerie in Casa Vernescu. Nu ca nu s-or fi gandit israelienii cu cazinoul si la asta; dar, dupa ce s-au gandit cateva secunde, au renuntat la idee. Insa patronului de la La Blanca i s-a parut combinatia potrivita. …

Cum sa gatesti 96 de feluri pentru nimeni la Silviu’s

Suntem in Bucuresti. Sa luam un bucurestean normal la cap. Intra omu’ la Silviu’s si gaseste restaurantul gol. Dar gol gol, nu cu doi, trei clienti rataciti pe ici, pe colo. Vine a doua oara, la fel! Vine a treia oara, la fel! Vine a patra oara, la fel! Si ce face atunci? Pleaca repede, …

Vita fara prezervative de la Osho – noua moda in Bucuresti

Restaurantul de tip american Osho e noul loc din Bucuresti in care e bine sa fii vazut. Cam cum era cand a ajuns primul McDonald’s pe Magheru, pe vremea tineretilor noastre. Restaurantul-macelarie (sau invers) deschis de cateva saptamani are deja succes la oamenii cu bani multi si vestea s-a raspandit repede in oras. Investitia a …

Harta gastronomica a Pietei Victoriei

Am un bun prieten, cu mare aplecare spre stiintele sociale, care m-a tot indemnat sa facem o tura prin zona Buzestiului, la ora pranzului. Ieri am fost acolo si am facut putin « turism sociologic » prin restaurantele dintre Piata Victoriei si strada Occidentului. A meritat! Daca un strain care nu a fost niciodata in …

La Le Bistro din Centre Ville nu conteaza ca restaurantul e cam gol

Am inteles ca Centre Ville e un intreg complex de mai multe lucruri si ca « Le Bistro » e doar unul dintre ele. Daca patronii de acolo nu i-ar fi spus « bistrou », ci, de pilda, « Le Grand Restaurant », asta nu ar fi mirat si nu ar fi observat nimeni diferenta. Nu pentru ca ar …

Trattoriile Roma – povestea brandului

Trattoriile Roma nu ar trebui sa lipseasca din niciun curs de marketing. Sa fii chiar in coasta unui office building cu mare staif, cu peste 1,000 de oameni bine, foarte bine si indecent de bine platiti in el, sa nu mai fie niciun alt restaurant cat de cat frecventabil in jur si totusi sa nu-ti …

Nici Il Calcio nu mai e ce-a fost…

Eu nu tin minte sa fi auzit pe cineva spunand despre un restaurant: « Uite, bai, aicea se manca prost inainte, dar ai observat ca mancarea a devenit din ce in ce mai buna in ultima vreme ? ». Insa, intors pe dos, poti auzi aproape in fiecare zi, si asta de la tot felul …

Cum imparte Salsa Picante 166 de feluri la 8 mese

Undeva, intr-o casa veche, cu mult farmec, din partea frumoasa a Bucurestiului, fata in fata cu Schitul Darvari, veti gasi o filiala a unui holding care se prezinta, inca de pe Internet, ca “Grupul Salsa” (www.salsagroup.ro): restaurante, cluburi, catering si cine mai stie ce altceva. Aici e Salsa Picante, care nu e acelasi lucru cu …

Mancarea e doar un pretext la La Gondola

Pentru a doua oara intr-o singura saptamana m-am dus la (La) Gondola numai pentru ca mi-am propus sa nu scriu despre un restaurant doar dupa prima vizita. Am mai fost acolo, demult. Si de aceasta data sunt sigur ca vor mai trece multi ani pana voi reveni. Nu sunt genul care sa manance toate prostiile …

Asediul Casei di David

Acum mai multi ani, directorul din Romania al unei celebre companii multinationale (din acelea cu adevarat globale) a avut o disputa cu unii de la Casa di David, care i-au spus, sec, ca daca mai calca pe acolo ii rup picioarele. I-au spus in romaneste, insa directorului i-a tradus fata cu care era. Omul a …

Mica Elvetie elvetiano-romana

Eu evit cat de mult pot sa merg la restaurantele interlopilor, ale mafiotilor sau ale guvernantilor corupti, mi se face sila cand ma gandesc ca banii mei ar putea ajunge prin asemenea buzunare. De aceea intreb intotdeauna al cui e un local sau altul, insa rareori primesc raspuns, chiar si cand, aparent, nu ar fi …

Pariul riscant al lui Costanda cu La Mangerie

Culmea gastronomiei bucurestene pana in urma cu nu multi ani erau cateva restaurante “fusion” dar, mai ales, restaurantele italiene. Adica asa cum e acum in orasele mai mari de provincie, care se mandresc cu restaurante precum echivalentele lui Aquarium sau vreunei Trattoria oarecare in capitala. Apoi, au venit puternic din urma restaurantele si bistrourile frantuzesti, …

La Livada cu Visini mai bine mancati direct din copac

Unii bucuresteni isi mai aduc aminte ce e aceea o “livada”. Daca ar fi pe mana cui trebuie, micul restaurant cu marea lui gradina ar putea fi unul dintre cele mai frumoase si mai de succes localuri din Bucuresti. Insa nu a fost sa fie, si nici nu va fi prea curand. Sa presupunem ca …

Un weekend hedonist pe Litoralul romanesc

Dragi excursionisti, iubitori de frumos, Vara, weekend-urile programate din scurt au farmecul lor. Nu ai timp sa te pregatesti mult, nu ai asteptari decat de la un loc sau doua, unde te duci ca sa fii sigur ca nu ratezi starea de bine,  te urci in masina si pleci. E drept, daca asta se intampla …

La Chez Marie…

Daca ar face cineva un sondaj extins printre toti patronii de restaurante din Bucuresti si i-ar intreba ce ar alege intre un mic restaurant mediocru si un bistrou bun, cred ca aproape toti ar raspunde in cor: “Vrem restaurant, oricat de prost ar fi, numai restaurant sa fie, si nu bistrou!” Pe de alta parte, …

Cum au dat Vova si familia lovitura cu Osteria Gioia

Noul Osteria Gioia by Patrizia (asa se prezinta) e singurul restaurant italian, dintre cele cunoscute mie in Bucuresti, pe care il includ in grupul foarte restrans al celor cu gastronomie fina. Nu sunt un bun cunoscator al bucatariei italiene sofisticate, nu am fost niciodata la un restaurant cotat, de cate ori am ajuns la ei …

Bucurestenii se duc la Karishma ca sa vada chelneri indieni

Daca nu esti indian, ca sa auzi despre Karishma din surse avizate, risti sa treci de multe ori prin fata lui fara sa iti dai seama ca acolo e un restaurant care e deschis de mai mult de 5 ani. Nici de la cunoscuti nu ai multe sanse sa afli despre el, pentru ca am …

Museum – o alta cronica subiectiva

Fac parte dintre acele persoane care iubesc plimbarile in locuri linistite (mersul pe jos chiar ne face bine, in general) iar daca pe traseurile respective mai intalnesc si un restaurant retras situatia este cu atat mai incantatoare. Pentru ca stau aproape de zona Cotrocenilor nu odata m-am oprit la restaurantul Museum. Din punct de vedere …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe