Nou si vechi de 1 Decembrie la Form Fusion
(Nov 2016)
   721 vizite  0 comentarii   

De Ziua Nationala a Romaniei, restaurantul Form Fusion propune un eveniment la care felul principal e un mix intre vechi si nou, intre traditional si modern. Mancare, muzica, atmosfera, la Form de 1 Decembrie e loc de sarbatoare. Detaliile le aflam chiar de la organizatori. Atunci cand ...

............................................citeste tot

Hot Chocolate Party - petrecerea sezonului rece
(Nov 2016)
   1.486 vizite  0 comentarii   

Zexe Braserie, locul unde dulciurile si prajiturile vechi romanesti se prepara cu respect pentru traditie si cu grija pentru ce-i nou, devine gazda unui eveniment ideal pentru sezonul rece: Hot Chocolate Party, o saptamana la care puteti degusta ciocolata calda adevarata cu mai multe arome. Despre ...

............................................citeste tot

Sushilize - cea mai trendy petrecere la care poti sa participi
(Nov 2016)
   814 vizite  0 comentarii   

Sushilize = to socialize over sushi @ Chefs Vesti bune se anunta pe Floreasca 55! Restaurantul Chefs Experience propune o noua experienta culinara, de data aceasta cu delicatese japoneze - SUSHI. Cand iubitorii bucatariei japoneze se intalnesc la o vorba, cu delicatese in fata si muzica buna...

............................................citeste tot

Flambé - Preparate Flambate si un show culinar de exceptie
(Nov 2016)
   792 vizite  0 comentarii   

  The Old Sibiu, un restaurant romanesc de succes din Bucuresti, a pregatit pentru seara aceasta un eveniment culinar aparte. Mai exact, e pregatit sa flambeze si sa adauge arome deosebite anumitor preparate. Despre show si mancare ne povestesc ei mai jos: Flambat (din fr. flambé) ...

............................................citeste tot

Seafood & wine special evening la Peter's Kitchen Bistro
(Nov 2016)
   1.525 vizite  0 comentarii   

Peter's Kitchen Bistro devina gazda unui eveniment culinar la care vedete vor fi fructele de mare in compania unui vin bun. Detaliile legate de aceasta seara le puteti afla mai jos. Dupa o saptamana care in mod cert te-a epuizat, ne-am gandit sa te recompensam cu o seara de Seafood & Wine in ...

............................................citeste tot

Targ gastro-cultural in Gradina Verona
(Nov 2016)
   2.004 vizite  0 comentarii   

Gradina Verona redevina gazda pentru un targ gastro-cultural, un eveniment la care puteti face cunostinta cu deliciile producatorilor din secuime. Micii producatori vor veni cu cele mai alese bucate din Harghita si Covasna, si tot ei promit ca si gulasul de la aceasta editie va fi unul cu adevarat ...

............................................citeste tot

Seara de trufe albe la Norma
(Nov 2016)
   650 vizite  0 comentarii   

Joi seara, un restaurant care a readus la loc de cinste tehnici gastronomice frantuzesti clasice, dar carora le-a dat un twist modern, va asteapta la o degustare speciala. Aroma trufelor albe va trona peste meniul de la Norma, eveniment culinar despre care aflam mai multe mai jos. Meniul #...

............................................citeste tot

Festinul clatitelor la J'ai Bistrot
(Nov 2016)
   1.383 vizite  0 comentarii   

J'ai Bistrot scoate din camara deliciilor de sezon rece un eveniment cu cele mai bune lucruri pentru un week-end de toamna-iarna: festin cu clatite dulci si sarate. Despre eveniment si ce veti putea degusta la ei, mai jos. Cum se lasa un pic de frig, J’ai-ul, precaut si grijuliu, pune pe ...

............................................citeste tot

Lansarea meniului de toamna la Muse Bistro
(Oct 2016)
   1.301 vizite  0 comentarii   

Muse este un mic bistro in zona Dorobanti, un loc intim si prietenos pe o strada ferita de haos. De cand a fost preluat, bistro-ul si-a propus un meniu care sa mixeze mai multe gastronomii. Pe acelasi concept surprinzator in gusturi, echipa Muse anunta si lansarea meniului de toamna. Detaliile, mai ...

............................................citeste tot

Le Vivier - oyster bar in Bucuresti, un concept inedit
(Oct 2016)
   2.884 vizite  1 comentarii   

Intr-un univers culinar in care burgerul inca e in atentia reflectoarelor, ne bucura sa intalnim si initiative curajoase, asa cum ar fi aparitia unui oyster bar in Bucuresti. Le Vivier este un loc pentru iubitorii fructelor de mare de lux, un bar-concept in care gasiti diverse delicatese din zona ...

............................................citeste tot

Un nou meniu la Café Athénée Hilton - farmecul frantuzesc la Bucuresti
(Oct 2016)
   1.472 vizite  0 comentarii   

Café Athénée, bistro-ul din cadrul Athénée Palace Hilton, a pregatit un nou meniu de toamna, unul inspirat din bucataria franceza. Detaliile despre acesta le aflam direct de la echipa bistro-ului: Odata cu venirea toamnei, Executive Chef Franz Conde a pregatit pentru restaurantul Café ...

............................................citeste tot

Tot ce trebuie sa stiti despre Tea & Coffee Festival
(Oct 2016)
   1.512 vizite  0 comentarii   

Tea & Coffee Festival revine si anul acesta cu acelasi concept in care povestile si degustarile aduc tot ce-i mai bun din lumea ceaiului si a cafelei. Toate detaliile despre acest festival le puteti afla mai jos: Sapte evenimente in sapte cafenele, ceainarii  si cluburi bucurestene si o ...

............................................citeste tot

Roadele toamnei la conac
(Oct 2016)
   2.670 vizite  0 comentarii   

Domeniul Manasia e un loc superb din Romania, un conac in Baragan cu valente istorice si culturale. Aflat la doar 50 de km de Bucuresti, domeniul include conacul boieresc, parcul de doua hectare si crama de sub conac. Conacul a prins viata sub indrumarea familiei nobile Cantacuzino, incepand cu ...

............................................citeste tot

Degustare de vinuri in autobuzul londonez
(Oct 2016)
   1.178 vizite  0 comentarii   

Toamna apetitul pentru vin creste, iar locurile din Bucuresti par sa tina cont de aceste pofte. Astfel, evenimentele de sezon implica si degustari de vin, de must sau de preparate care insotesc perfect un pahar de "tulburel". Un eveniment care sa respecte buna degustare a vinului este si cel de ...

............................................citeste tot

Banchet cu must si preparate la ceaun in curtea J'ai Bistrot
(Oct 2016)
   1.534 vizite  0 comentarii   

Gradina J'ai Bistrot e loc de socializare, loc de intalnire cu prietenii si familia. Iar pentru sambata aceasta, echipa J'ai Bistrot pregateste un mic festin de toamna. Ei ii zic banchet, dar ce e cel mai important de stiut e ca aici va veti putea desfata cu rauri de must, cu preparate la ceaun, dar...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - street food aproape de corporatiile din Bucuresti
(Oct 2016)
   3.542 vizite  1 comentarii   

Food truck-urile si-au inceput parada si in Bucuresti; le-am vazut parcate in diverse locuri, le-am vazut la primul street food festival din Bucuresti iar acum urmeaza sa putem face un tur culinar la un nou eveniment la care se aduna cele mai cunoscute food truck-uri de la noi. Mai exact, in ...

............................................citeste tot

Festinul Toamnei in gradina la Nenea Iancu
(Sep 2016)
   2.035 vizite  0 comentarii   

A doua luna de toamna vine si cu multe ocazii de sarbatoare, asa cum sunt acestea marcate de evenimentele care se pregatesc in barurile si restaurantele din Bucuresti. Acesta este si cazul gradinii La Nenea Iancu unde se planuieste un mare festin al toamnei. Detalii despre eveniment le aflam mai jos...

............................................citeste tot

Sibiul va fi Regiune Gastronomica Europeana in 2019 - accentul pe traditie si dezvoltare
(Sep 2016)
   1.226 vizite  0 comentarii   

Sibiul primeste din nou coronita si 10 cu felicitari, de data aceasta pentru zona gastronomica. Dupa ce a fost capitala culturala europeana, Sibiu urmeaza sa fie in 2019 Regiunea Gastronomica Europeana, titulatura care vine nu doar cu onorurile aferente, dar si cu un buget de sustinere a ...

............................................citeste tot

Camionetta si pizza in Spatiul M60
(Sep 2016)
   1.810 vizite  0 comentarii   

Spatiul M60 e genul de loc care isi deschide portile si care primeste la el acasa diversi producatori de preparate bune. Week-end-ul acesta, spatiul de langa Ateneu a invitat Camionetta, Land Rover-ul unde se face pizza gourmet, sa prepare pizza la cuptorul cu lemne din dotarea masinii. ...

............................................citeste tot

Ograda - targ de cultura si agricultura in Gradina Verona
(Sep 2016)
   1.911 vizite  0 comentarii   

Toamna nu inseamna ca punem stop evenimentelor culinare, pur si simplu le adaptam anotimpului. Fix asa este si targul de sambata si duminica aceasta de la Gradina Verona despre care va spunem mai multe mai jos: Intre 1 si 2 octombrie, sub soarele de toamna si in aromele de struguri copti, ...

............................................citeste tot

O seara delicioasa cu fish & wine si, un bonus dulce, candy bar din partea casei
(Sep 2016)
   1.382 vizite  0 comentarii   

Martea aceasta exista trei ceasuri bune si delicioase: peste&fructe de mare, vin bun, dar si candy bar din partea casei. Totul la un nou eveniment marca Chefs Experience. Ca in fiecare marti, de la 19:30, esti invitat la Meet the makers - Fish & wine alaturi de cei dragi si prieteni, ...

............................................citeste tot

Restaurantele mici taxate cu impozite mari
(Sep 2016)
   634 vizite  0 comentarii   

Ca intr-o fabula cu o pilda gresita, o noua lege care se aplica barurilor si restaurantelor vine si spune ca localurile mici vor plati impozite mai mari. Si nu vorbim aici de suma finala, pentru ca asta ar fi complet ilogic, ci vorbim de proportia impozitului aplicat restaurantelor mici versus cel ...

............................................citeste tot

Molcom Carnivores & Craft Beer - bere si slow street food in gradina
(Sep 2016)
   1.303 vizite  0 comentarii   

Doi reprezentanti din zona food&drinks isi dau intalnire la un eveniment in care berea artizanala si gustarile fac casa buna pentru degustator. Mai exact, MOLCOM, un concept de slow street food din Sinaia si producatorul de bere artizanala Ground Zero au batut palma sa va invite la un eveniment ...

............................................citeste tot

A treia editie a Fete de la Gastronomie are loc in Bucuresti intre 23 - 25 septembrie
(Sep 2016)
   2.701 vizite  0 comentarii   

Ambasada Frantei la Bucuresti a anuntat cand se va desfasura cea de-a treia editie a Fete de la Gastronomie, evenimentul care celebreaza arta culinara franceza. Aceasta va avea loc intre 23 si 25 septembrie, iar Ambasada Frantei in Romania, Camera de Comert si Industrie Franceza in Romania, ...

............................................citeste tot

Freestyle Dinner la Lente - alege ce vrei sa mananci
(Sep 2016)
   880 vizite  0 comentarii   

Lente e o cafenea cocheta, un loc de relaxare. Aici, periodic se tine un eveniment denumit "Freestyle Dinner", ocazie la care fiecare client isi alege ce vrea sa manance. In loc de meniu, clientii primesc o lista de ingrediente si de aici incepe joaca. Dar ii lasam pe cei de la Lente sa va prezinte...

............................................citeste tot

  3   4  5  6  7  8  9
Afiseaza

Bloggerii culinari devin bucatari cu acte-n regula



(Jul 2015)
1.133 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

imagesLuna iulie a fost desemnata la nivel mondial drept “Luna Artei Culinare”. Pentru a marca acest lucru, Centrul de training romano-belgian Horeca School, in parteneriat cu proiectul Gourmet Connection si Desertonline.ro si-au propus sa provoace o serie de bloggeri culinari talentati din Bucuresti, Brasov sau Timisoara, care inca nu au obtinut acreditarea de bucatar sau patiser, sa se intreaca in talent pentru a trece pasiunea pentru gatit la un alt nivel sau, dupa caz, pentru a putea fi ambasadorii unui caz social ales de ei.

Astfel, pe durata intregii luni, bloggerii invitati sa se alature campaniei, sau cei care isi manifesta dorinta de a participa trimitand un email la adresa [email protected] , vor pregati o reteta de desert si una de preparat sarat cu care ei cred ca ar putea impresiona un juriu format din bucatari chefi cu o vasta experienta in domeniu. Calitatea preparatului si a fotografiilor inscrise in concurs, tehnicile de gatire folosite, originalitatea si, nu in ultimul rand, modul de prezentare in farfurie vor avea un cuvant important de spus in luarea deciziei finale (mai ales ca produsul final va fi „degustat” vizual).

Cei mai buni dintre acestia vor avea ocazia sa urmeze un curs acreditat de formare profesionala de bucatar sau de patiser (3 luni), sa ia parte la unul dintre workshop-urile organizate de Horeca School si Gourmet Connection sau sa concureze cu retetele inscrise in campanie pentru a ajuta un caz social ales de ei, in scopul de a oferi unui tanar defavorizat sansa la un viitor mai bun. De asemenea, la finalul campaniei, Desertonline.ro – unul dintre principalii parteneri ai proiectului, va oferi o serie de premii speciale pentru o parte dintre bloggerii participanti.

bloggeri bucatari

Care este scopul acestei campanii?

Scopul acestui proiect este acela de a oferi bucatarilor talentati din mediul online sau cazurilor sociale pentru care acestia militeaza sansa de a face practica in restaurante de top, de a experimenta noi tehnici si metode de gatit in cadrul unor cursuri interactive si distractive, de a avea acces la consiliere profesionala de calitate si, nu in ultimul rand, de a obtine acreditare pentru pasiunea pe care au dezvoltat-o de-a lungul timpului.

De asemenea, prin intermediul acestei campanii ne dorim ca statutul de blogger culinar sau de bucatar profesionist sa capete prestanta pe care o merita in Romania si sa facem ca linia de trecere dintre aceste doua meserii sa fie cat mai usoara.

In ultima vreme, unui bucatar ii trebuie mai mult decat talent si indemanare pentru a profesa, cultura gastronomica si educatia avand un rol deosebit de important in formarea profesionala, de aceea, prin aceasta actiune Horeca School isi doreste sa atraga interesul catre o astfel de meserie si celor care au avut posibilitatea de a testa si altceva in cariera lor, dar a caror pasiune ramane in continuare bucataria.

Un exemplu in acest sens sunt si o parte din bloggeri culinari care deja si-au obtinut bonetele de bucatari sau de patiseri in cadrul Horeca School, toti acestia avand studii superioare si cariere anterioare de succes, insa pentru care bucataria ramane in continuare marea lor pasiune. Aici nu putem sa nu le amintim si pe: Laura Laurentiu (Retete ca la mama), Oana Igretiu (Savori Urbane), Camelia Juganaru (Gateste Usor), Olguta Iliescu (Pastry Workshop), Cristina Mehedinteanu (Anason cu lapte).

Mai mult, prin noul proiectul semnat de Horeca School, Gourmet Connection, se doreste a oferi pasionatilor de gastronomie care activeaza in alte industrii sansa dezvoltarii diferitelor tehnici de gatit in cadrul unor cursuri interactive si relaxante (The Secrets of Macarons, The Perfect Candy Bar, Sugar Art, Chocolate Art, Living Nutrition etc.) menite a se organiza pentru grupuri de prieteni, pentru iesiri intre colegi, sau chiar pentru familii cu copii care vor sa incerce ceva nou.

Perioada desfasurare campanie:

1-31 iulie 2015

Premii:

Premiul I – un curs de bucatar sau de patiser, in valoare de 2.200 RON (la alegere) desfasurat in Bucuresti, Brasov sau Timisoara, pentru bloggerul castigator sau un caz social sustinut de acesta;

Premiul II si III – un voucher de participare la unul din workshop-urile organizate de Horeca School sau Gourmet Connection (The Secrets of Macarons, The Perfect Candy Bar, Sugar Art, Chocolate Art, Living Nutrition etc.)

Premii Speciale, constand in produse oferite de Desertonline.ro

Criterii de jurizare:

Calitatea si originalitatea preparatului

Calitatea fotografiilor

Calitatea prezentarii preparatului (plating)

Tehnicile de gatire folosite

Motivatia personala a fiecaruia

Juriul acestei competitii va fi format din:

Chef Nico Lontras – trainer curs Bucatar Horeca School
Chef Ionut Susala – trainer curs Bucatar Horeca School
Chef Cofetar Ana Consulea de la Zexe Cofeturi – trainer curs Cofetar-Patiser Horeca School
Cristina van der Schaaf – fondatoare a Centrului de training Horeca School si Gourmet Connection
Bogdan Vlad – owner Desertonline.ro

Unde puteti urmari retetele campaniei?

Pe perioada campaniei noi va vom tine la curent (prin intermediul update-urilor permanente ale acestei pagini, dar si pe pagina noastra de Facebook) cu ultimele idei si retete gatite cu mult drag si pasiune de catre prietenii nostri din blogosfera.

De asemenea, puteti urmari si blogurile partenere din aceasta campanie accesand lista de mai jos:

Andreea Chinese Food

Arome de poveste

Alina Avram

Alina Cuisine

Culinariat

Fruitish

KissTheCook.ro

Hrana pasiune suflet

Isabela Cuisine

Lecturi si Arome
Madi Cuisine

Milk and Toast and Honey

Papabundetot

Retetele mele dragi

Retete de suflet

Salt’n’Sasha

What’s for lunch, Lily?
Top Cuisine avec Lavi

 

 

Aflati cum va puteti alaturi si voi acestei campanii si cum intrati in concurs de pe site-ul proiectului.

sursa foto

 


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


two + 9 =