Brunch la Point cu preparate din bucataria asiatica

14 Aprilie 2016 | Noutati

Un nou spatiu de evenimente din Bucuresti va face pofta de un brunch inspirat de preparatele bucatariei asiatice. Mai mult, Point, acest spatiu creativ dintr-o zona superba a Bucurestiului, are si un invitat special la butoanele acestui eveniment culinar. El este Vlad Tausance, om de comunicare si pasionat de ale gatitului.

Despre eveniment avem detalii mai jos:

brunch
Mi-e dor de Asia! Nostalgii si improvizatii

Tausance gateste la fel de compulsiv precum munceste. Rarut, dar intens. Sub numele de cod Circulinar a pus chestii pe foc la festivaluri si evenimente private, de la Rebirth la Street Delivery si Beautyfood. Pe persoana fizica a exagerat pentru prieteni weekend de weekend si a scris cronici culinare timp de trei ani pentru Sapte Seri.

Si-a petrecut ultimul an pe drumuri, penduland intre Bucuresti, Cambodgia si Baia Mare. Lucreaza ca trainer si consultant in inovatie, strateg de comunicare si, mai nou, se ocupa de candidatura orasului Baia Mare pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii.

Meniul propus pentru brunch include gratuit povesti despre Asia de Sud si despre Maramures:

1. Amok cu file de peste de captura si piper de Kampot
Un fel de mancare inevitabil in Cambodgia, scos din oala, ca la mare, sub forma de supa usoara si parfumata, condimentata cu discernamant. Pusa in bol, la alegere, langa paine de casa sau orez.

2. Curry Saraman din vitel cu alune si caju, finisat la cuptor
Un curry khmer de sarbatoare, cu o textura cremoasa si un gust intens cu mai multe etaje. Aduna la un loc vreo trei bucatarii asiatice intr-o singura farfurie. Daca nu-l vreti cu orez, facem un piure de radacinoase cu porumb.

3. Budinca de orez cu banane si ananas caramelizat
Da, orez din nou. Stiti, Asia…Evident, cu lapte de cocos. Vlad se gandeste sa-i faca o crema-jeleu din banane si sa-i sporeasca gustul cu ananas si anason.

Pentru vegetarieni

4. Clatite vietnameze cu vrejuri si frunze de sezon
Fara gluten. Fara ou. Fara fite. Doar clatite pufoase si ce-i mai proaspat in piata. Si ardei iute. Ajuta. Le face pe loc, daca va anuntati la intrare.

————————————————————————————-

Cateva poze de la Point ca sa va faceti o idee despre design-ul super cool al spatiului:

Meniul este disponibil duminica, 17 aprilie, in intervalul 11:00 – 15:00 la pretul de 100 RON si include 2 bauturi la alegere, din partea casei.
RSVP: [email protected] / 0799799708

Mai multe detalii pe Facebook.