Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.413 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   927 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.478 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.964 vizite  1 comentarii   1 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   698 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   809 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   741 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.723 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   928 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.727 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   702 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.372 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.490 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   962 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   677 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   501 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   895 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.118 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.368 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   4.716 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   918 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.088 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   5.896 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.036 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.027 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Bucurestenii se dau in vant dupa pesmet cu cartofi prajiti



George Butunoiu  (Aug 2014)
6.803 Vizualizarivizualizari
6 Comentariicomentarii
7 placut 
1 displacut 

 

Pesmet cu cartofi prajiti la Taverna Racilor pe strada Buzesti Piata VictorieiIn tarile occidentale, moda restaurantelor deschise in “spatii neconventionale” a prins foarte bine si are deja radacini adanci. Restaurante cu mancare buna, adesea chiar cu bucatarie fina, deschise in hale industriale, in maghernite sau te miri pe unde, ajung repede locuri in care e bine sa fii vazut alaturi de vedete de televizor care cred ca s-au prins cum sta treaba cu spiritul. In Canada, cel mai apreciat restaurant a fost ales cel al unui indian care face mancare intr-un autobuz, iar intr-o hala a portului din Vancouver e un restaurant in care mananca studenti si marinari asudati alaturi de oameni de afaceri care iau vin la 1000$ paharul.

Si in Bucurestie la fel. Astfel de localuri au sanse mari de succes daca au mancare cat de cat buna. Scriam anul trecut pe vremea asta, dupa ce am fost La Kostas, un fel de dugheana pescareasca de langa Foisorul de Foc. Nu ma mai obosesc sa reformulez:

In Occident, localurile ostentativ informale, studiat neglijente si saracacioase, neingrijite si, uneori, chiar nu-foarte-curate, prind bine la public, adesea la aceiasi oameni care merg in egala masura in restaurantele cele mai luxoase si nu se uita la bani. Am scris de multe ori despre restaurantele, terasele si bistrourile mici din Bucuresti, multe cu trimitere la cele spirituale, sau chiar boeme de-adevaratelea, cu o clientela amestecata, unde milionarii sunt convinsi ca e intelectual sa bea o bere dintr-un pahar pe jumatate spalat, alaturi de un student care-si cumpara cu ultimul leu o sticla din care bea direct, si asta nu din pricini sanitare, ci de lene, ca sa nu mai intinda si a doua mana dupa un obiect evident inutil. Am scris despre ele cu multa simpatie si cu nostalgie, tot adesea, cu gandul la studentia mea. Si am scris cu drag cand mi s-a parut ca oamenii de acolo nu o fac demonstrativ, ci pentru ca asa e felul lor de a fi si de a face lucrurile. Si, mai ales, cand am vazut ca se straduiesc sa faca o mancare cat de cat buna si nu risipesc banii pe decoruri care nu tin de foame, nici macar sufletului.

Am trecut de multe ori pe Buzesti si am vazut o terasa care era mai mereu plina, la orice ora din zi. E in parcarea de langa Biserica Sfantul Nicolae, la strada si pe colt, cu intrarea de pe bulevard. E o constructie usoara, in intregime din lemn (la suprafata), pare sa fie ceva ce poate fi demontat in doua zile, mutat in alt loc si refacut la fel de repede. Scrie Taverna Racilor la intrare. Are o sala mica de tot in stanga, sub forma de vagon de lemn de tren din secolul al XIX-lea, in care sunt cateva mese. In spate e ceva asemanator, probabil cu bucataria, iar pe latura din dreapta e un bar, tot in vagon. In interiorul acestui semicerc e o terasa cu cateva mese. Totul din lemn, cum am spus, vopsit in alb, in cea mai mare parte, simplu, functional.

Am crezut ca Taverna Racilor e un fast-food, ca acelea din malluri, in care iti alegi mancarea din galantar. Insa e un mic restaurant cu specific pescaresc cu meniu a la carte si cu servire la masa. E un meniu restrans, intr-adevar. Au un singur antreu, ceva zacusca de peste, un singur desert, prajitura casei (sau a zilei?) si apoi cateva feluri cu raci, scoici, peste si fructe de mare. Eu am cerut un platou mixt, facut pentru doua persoane, despre care mi s-a spus ca include aproape tot, cu exceptia celor fierte (racii, scoicile si poate si inca ceva). Am primit o tava cu cartofi prajiti fara gust, printre care erau bucatile de peste si fructe de mare, toate pane. A trebuit sa dau pane-ul jos de pe fiecare bucatica in parte, fiindca erau niste cruste foarte groase, dure, doar din pesmet aspru, fara niciun alt gust. Pe primele le-am mancat impreuna, insa nu mai ajungeai sa simti deloc gustul pestelui, ci numai pe cel am crustei. Ce a ramas sub crusta au fost mici bucatele de peste si fructe de mare asa cum le stim din celelalte locuri din Bucuresti, nimic nou sau diferit.

Poate ca racii si scoicile or fi bune la Taverna Racilor din Buzesti, sper sa aiba produse si retete deosebite, de calitate, insa ce am mancat eu a fost banal si cam prost facut. Am dat 60 de lei pe portia aceea din poza, si mi s-a parut cam mult. Serviciului, insa, i-am pus nota maxima, pentu ca am ajuns pe mainile unei chelnerite dezinvolte si vesele, care te putea convinge ca o crusta groasa si uscata e un lucru foarte bun. Mai erau niste chelneri care pareau suparati, noroc pentru nota de pe Restograf ca nu s-au oprit si la masa mea.

Taverna Racilor din parcarea de pe Buzesti e un fel de “fish & chips”, asa cum intalnesti peste tot in Anglia, in Franta si prin alte locuri aproape de mare, insa mai scumpa decat acelea. Probabil ca va hrani inca multi bucuresteni de acum inainte, dornici sa stea la 35C sub o umbrela subtire, cu o farfurie de pesmet cu cartofi prajiti in fata. Sa le fie de bine…

 


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







pentru cei mai “normali” toti racii sunt de dimensiuni minuscule,pentru clientii care bat hi5 cu ospatarii,imediat vin racii mari si frumosi!
hai ba lasa-ne cu racii tai!

Reply

Of, de ce n-oi fi citit eu recenzia asta înainte sa apuc sa intru aici?! Am comandat exact platoul cu prostii pane de care este vba in articol, l-am si mancat fiindca eram rupt de foame si fix asa a fost, aproape groaznic. E prima si ultima oară când (mai) vin la taverna racilor

Reply

Taverna Racilor o dugheana de doi lei cu ospatari cu un tupeu care se confunda cu nesimtirea.Am fost acolo. si la insistenta ospatarului a trebuit sa mancam doar lucrurile recomandate de el spunindu ni se ca nu au altceva.Am acceptat fara sa realizam ce va urma. Creveti cu orez si rosii 140 ron/portia x 4 persoane=560 ron o masa de patru persoane intr-o dugheana de lemn linga Gara de Nord.
Langa noi mese de 7-8 persoane serveu acleasi mancaruri prin amabilitatea falsa a vulpoiului de ospatar.

Reply

Buna Seara,

Am incercat sa mancam acolo la insistenta sotiei, undeva in Decembrie 2013. Ca tot omul precaut, am sunat cu cateva ore inainte, am facut rezervare de la orele 20.00. Ca fapt divers, intamplarea se petrece in cea mai infama zi a lui decembrie trecut, ziua cand temperaturile au scazut de la plus cateva grade la -10. Toate bune si frumoase : ajungem la asa zisul restaurant la orele 19.45 Chelnerita, un adevarat cerber cu colti ( la propriu) ne admonesteaza sec: este prea devreme.Ne conformam, iesim, ne plimbam 20 de minute (reamintesc ca erau -10 grade ), revenum.Aceeasi situatie : NU AM MASA LIBERA .Trebuie sa mai asteptati.Am pecat si mi-am jurat in barba aproape sura ca nu voi accepta niciodata asa ceva , oricare ar fi restaurantul.Am mers peste drum la Thalia ( unde am avut alte peripetii).
Asa ca oameni buni: decat la cele doua de mai sus , mai bine la Mac !

Reply

Taverna Racilor s-a inspirit de la mancarea traditionala din statul Louisiana, US, dar unde se mananca bine cu 7-8 dolari, nu 20.
http://www.tonyseafood.com/shopping_additems.php?action=showitem&id=176

Reply

    Taverna Racilor chiar este un fast-food, doar ca te serveste la masa si are preturile de restaurant.Atata vreme cat te servesc in farfurii de carton….de la 25 ron portia…

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× eight = 56