Cum să faci fiecare oaspete să se simtă ca un VIP

Știm cu toții că ospitalitatea este cheia succesului în industria restaurantelor. Și asta nu înseamnă doar un serviciu bun, ci și să știi cum să ai o relație strânsă cu oaspeții tăi. Cu alte cuvinte, să-i faci să se simtă importanți, ca niște adevărate VIP-uri.

Aplicația de rezervări la restaurante și oportunitățile ei pentru businessul tău

De ce să folosești o aplicație de rezervări pentru restaurante? Păi ia gândește-te… Care este primul lucru pe care și-l dorește orice proprietar din industrie? Cât mai mulți oaspeți! Și de ce depinde bunul mers al lucrurilor? De o cât mai bună organizare! Ei bine, o astfel de aplicație îți este de ajutor în ambele …

Gata de 8 Martie? Tipsuri de organizare și idei de marketing

Nici nu a trecut bine iureșul de Ziua Îndrăgostiților, că trebuie să îți pregătești localul pentru Ziua Femeii! Februarie și martie aduc câteva zile de foc pentru restaurante. Iar asta presupune organizare ca la carte și mai multă atenție la strategia de marketing.

Cum să răspunzi la review-uri negative din online

E greu să-i mulțumești pe toți, tot timpul. Iar review-uri negative vor apărea oricum, chiar dacă încerci să oferi cele mai bune servicii în restaurantul tău. Da, este frustrant. Dar tocmai de aceea e bine să știi cum să abordezi situația așa încât, la final, să ieși cu imaginea curată.

5 metode de a atrage turiștii în restaurantul tău

Bucureștiul atrage anual peste 2 milioane de turiști, din care 1,21 milioane sunt străini. Ce poți face pentru a-i aduce la masă în restaurantul tău? Îți spunem noi!

Cum descoperă oaspeții un restaurant la care să meargă

Care este mecanismul prin care descoperă oaspeții un nou restaurant pe care să-l frecventeze? Cum poți atrage mai multe persoane în local? Dincolo de o poftă anume pe care vor să și-o satisfacă, oamenii râvnesc la tot ce este… în trend. Popularitatea unei locații, renumele chef-ului, prezența în online – toate influențează decizia de a lua …

Gastronomie moleculară. Un trend în creștere în restaurante

Gastronomia moleculară părea, până nu demult, un concept la distanță de ani lumină pentru un restaurant din România. Însă în industrie lucrurile s-au mișcat rapid, iar curiozitatea oaspeților le-a dat proprietarilor de restaurante curajul să riște.

10 idei de marketing pentru Valentine’s Day la restaurant

Valentine’s Day este o ocazie specială nu doar pentru cuplurile de îndrăgostiți, ci și pentru restaurante. Asta pentru că Ziua Îndrăgostiților este una dintre cele mai aglomerate zile din an când oamenii ies în oraș să ia masa. Întrebarea e… ai ce trebuie ca să-i atragi în localul tău, sau vor alege restaurantul de vizavi?

De Ziua Îndrăgostiților, organizează-ți restaurantul ca la carte!

Indiscutabil, Ziua Îndrăgostiților este una dintre cele mai aglomerate din an, în industria restaurantelor. Fie că te pregătești pentru varianta „împrumutată”, Valentine’s Day, sau mizezi pe autohtonul Dragobete, ar trebui să te pregătești din timp. De la harta meselor, până la managementul rezervărilor și multe alte, trebuie să ții cont de mai multe aspecte dacă …

Cum să fii ușor de găsit în căutările de restaurante ale oaspeților

Vrei să atragi mai mulți oaspeți? Atunci este important ca localul tău să apară în căutările de restaurante ale posibililor clienți. Adică în lista de rezultate pe care o verifică de obicei. Nimic mai simplu!

Metode eficiente de a reduce costurile directe în restaurantul tău

Costurile directe într-un restaurant reprezintă cea mai mare cheltuială. Și cum pentru a avea succes vei fi nevoit să faci tot felul de investiții, n-ar strica să afli despre câteva metode de a reduce costurile cu materia primă și cu forța de muncă.

Cum se calculează costul primar într-un restaurant

Costul primar este un reper important, în funcție de care ar trebui să-ți desfășori activitatea zilnică așa încât să ai o marjă bună de profit, fără ca asta să afecteze calitatea preparatelor pe care le oferi oaspeților tăi. Mulți proprietari de restaurante se axează pe creșterea vânzărilor ca o metodă de a îmbunătăți marja de …

Idei de atragere a clienților în restaurantul tău

Ianuarie este o lună în care lucrurile se mișcă mai greu, indiferent de domeniul afacerii. Adevărata provocare constă în a găsi idei de atragere a clienților în restaurantul tău. Promoții, evenimente, parteneriate și social media – sunt cele patru mari direcții de la care poți porni.

9 metode de a crește profitul unui restaurant

Deși nu există o metodă magică, simplă și rapidă, de a crește profitul unui restaurant, există însă câteva măsuri pe care le poți lua dacă pui la punct o strategie în acest sens.

Cum gestionezi plângerile clienților din restaurant?

Este inevitabil ca, uneori, să primești plângeri din partea clienților, oricât de tare ai încerca să faci totul perfect în restaurant. Pornind de la premiza că un client are întotdeauna dreptate (chiar și când nu are), care este abordarea corectă? Ține cont că, deși mâncarea excelentă și o locație bună sunt esențiale pentru succesul unui …

Top 10 food trends. Ce își doresc oaspeții tăi în 2020?

Care sunt principalele food trends la care să ne așteptăm anul acesta? Specialiștii fac predicții în privința celor mai importante tendințe culinare care vor domina peisajul gastronomic în acest an. Iar noi vi le prezentăm pe cele mai importante. De la alternative la carne, plant-based, la preferința pentru produse obținute în mod sustenabil și până …

Cum eviți burnout-ul angajaților din restaurant, în perioada Sărbătorilor

Burnout-ul angajaților – sau altfel spus epuizare cronică, suprasolicitare, oboseală extremă. Nu e chiar ceva ce le este străin celor care lucrează în industria restaurantelor. Mai ales acum, pe final de an, perioada cea mai aglomerată și stresantă din domeniu. În București și în marile orașe ale țării, Sărbătorile înseamnă activitate intensă. Mai mulți turiști, …

Ghidul începătorului pentru organizarea Revelionului în restaurant

Dacă este pentru prima dată când te ocupi de organizarea Revelionului în restaurantul tău, atunci ar trebui să treci în revistă câteva aspecte importante. Nu de alta, dar n-ai vrea să pierzi ceva din vedere tocmai acum! Așa că noi am făcut un scurt ghid care să îți fie de ajutor în pregătirea petrecerii dintre …

5 idei de marketing pentru restaurante, în perioada Sărbătorilor

Un marketing bun este important pentru restaurante. Și asta cu atât mai mult în perioada sărbătorilor de iarnă, când mai toate localurile vin cu oferte speciale. Este adevărat că finalul de an poate fi extrem de propice pentru restaurante. Dar pentru ca asta să se întâmple și localul tău să se remarce din mulțime, va …

5 idei de a promova petrecerile de Crăciun la restaurantul tău

Dacă organizezi petreceri de Crăciun în restaurantul tău, este important să dai lumii de știre! Pe final de an, multe companii caută un spațiu care să le găzduiască petrecerea firmei. Și este important să profiți de ocazie! Evenimentele private sunt o metodă excelentă pentru a atrage un plus de profit, oferindu-le totodată oaspeților tăi o …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe