Cafenele cool unde mergem în București ☕

13 martie 2019 | Locuri cool

We all love coffee, nu-i așa? Cafeaua nu mai este demult doar cafea, ci o experiență în sine, un mix de aromă, atmosferă și poveste. Cafeaua face parte din ritualul de trezire, de relaxare, de socializare. Sigur că trebuie să fie bună, aromată și fierbinte, dar unde o bem, ce poveste are locul, ce atmosferă, cu cine împărțim experiența e la fel de important.

Din fericire Bucureștiul nu duce lipsă de cafenele, iar multe dintre ele sunt chiar deosebite 😊.

 

Origo 

Un local foarte popular printre băutorii de cafea. Sinceri să fim nu am auzit niciodată decât de bine despre ei, iar opinia noastră e la fel de bună. Pe scurt, cafeaua lor e de vis, must try, sau, ardelenește speaking, musai de încercat. E și pet friendly.

Tip: cocktail-urile care se fac seara.

Steam Coffee Shop

Și ei au o cafea out of this world, sunt super simpatici, și au două locații ușor accesibile (desi, cel puțin in str. Uruguay mai bine mergeți cu metroul, zona nu e prietenoasă în materie de parcare).

Tip: banana bread.

EMOZIA Coffee Manifesto

Cafea bună și decor turcoaz. Toată lumea e veselă, de la personal la clienți. Un fel de primăvară perpetuă cu terasă. Pet friendly.

Tip: bebyccino – cappuccino pentru copii.

Artichoke Social House 

Locul și amplasarea sunt foarte frumoase, lângă Palatul Regal și Sala Palatului, cu vedere la toată Piața Revoluției. Pet friendly.

Tip: plăcintă cu vișine.

Beans&Dots

Pet friendly, kids friendly, people friendly. Cafea de la Berlin și atmosferă tot de acolo.

Tip: plăcintă cu brânză.

T-Zero Coffee Shop

Mică dar voinică. Oameni pasionați de cafea pe care merită să îi întâlnești. Pet friendly

Tip: Cafea Flat White.

BOB Coffee Lab

Ce loc frumos și ce cafea bună, atât avem de zis. De mers înainte sau după plimbarea în Herăstrău sau la un meeting sau ieșire cu familia sau pur și simplu numai ca să bei cafea. Kids&pets very friendly.

Tip: Affogato.

Handsome Monk Coffee

Au început într-un mall și acum apar din ce în ce mai multe localuri drăguțe de la ei. Ceea ce e foarte bine, o cafenea are nevoie de vibe-ul străzii. Cafea bună, prăjituri minunate.

Tip: eclere.

Tucano Coffee

Tucano este o franciză plecată de la o cafenea din Chișinău, pe care acum o găsim în 20 orașe din România, un concept foarte diferit de cafenelele independente de mai sus la care de multe ori owner-ul este și barista. Ne place design-ul care te duce puțin în America de Sud. Și cafeaua, bineînțeles.

Tip: cheesecake. Oricare.