Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.600 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   1.106 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.692 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   2.137 vizite  1 comentarii   2 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   777 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   963 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   818 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.862 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   984 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.962 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   770 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.621 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.585 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   1.041 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   756 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   559 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   962 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.191 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.555 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   5.682 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   995 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.294 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   7.054 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.191 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.118 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Cantina spaniola din Piata Victoriei



George Butunoiu  (Mar 2014)
4.573 Vizualizarivizualizari
3 Comentariicomentarii
2 placut 
25 displacut 

 

Spanioli idiotiRestaurantul cu specific spaniol La Rambla s-a mutat din Piata Dorbantilor, unde fusese deschis pentru prima data, cu acelasi nume, La Rambla, si a fost redeschis in decembrie 2013 in Piata Victoriei, langa un restaurant ma vechi acolo, High Life, si vizavi de altul, cu specific italienesc, Buongiorno.

Ocupa o casa nu prea mare, cu etaj, fara ceva care sa o scoata in evidenta printre alte cladiri ale zonei. In spate am vazut o curte mare, neamenajata deocamdata. Sper sa fie tot a lor, ar putea face o terasa atragatoare acolo. Amenajarea e cam provinciala, fara vreun concept distinctiv, facuta cu interventii si cu investitii reduse. Dincolo, la fostul La Rambla, era mult mai frumos.

Familia Vaduva, cei care au deschis restaurantul dupa ce s-au intors din Spania, si-a pus partea femeiasca in bucatarie, unde doamna continua ceea ce a facut foarte multi ani in bucatariile spaniolilor, iar partea barbateasca se ocupa de sala, de clienti, ii serveste cu multa dezinvoltura si vigoare, le povesteste, sugereaza, explica. Face destul de bine lucrul acesta.

Mancarea de la La Rambla e din bucataria traditionala si din cea urbana spaniola, nu e fine dining, bucataria fina, si nici nu cred ca isi propun asa ceva. Aproape totul cu carne, cu sos, mult ulei. Daca ii intrebi de ceva fara carne, dupa cele cateva clipe de perplexitate, vine inevitabilul raspuns: “Inseamna ca doriti niste legume la gratar…”. Mancarea e destul de buna, dar nimic iesit din comun in ceea ce am primit noi, desi am cerut ce au ei cel mai bun la La Rambla. Oricum, parea sa fi fost o intrebare care depasea cu mult puterea de procesare a chelnerului, care parea sa nu mai fi fost vreodata pus intr-o asemenea postura. E mancare muncita, facuta cu grija, de niste oameni obisnuiti cu efortul, nu te simti inselat din acest punct de vedere. E facuta sa te saturi si sa pleci multumit, mai degraba decat pentru experiente culinare unice. Nota pe care am pus-o la mancare e prin comparatie cu restaurantele cu aceeasi bucatarie traditionala si urbana spaniola, pentru ca daca am fi luat ca referinta bucataria fina, atunci ar fi avut cu un punct mai putin.

Serviciul a fost bun la La Rambla, pana la urma, dupa interventiile energice ale unui sef de sala sau de restaurant si ale patronului. Preturile sunt rezonabile, parca ceva mai mici decat era la La Rambla de dinainte, in Piata Dorobantilor. Clienti erau la vremea pranzului, probabil ca cei mai multi de la numeroasele cladiri mari de birouri din jur, cu mii de corporatisti. Pentru ei am vazut ca au si meniuri rapide de pranz, simplificate, cu preturi si mai mici.

Asadar, La Rambla pare sa se fi repozitionat oarecum, de la restaurantul cu mai multe pretentii din Mario Plaza, catre un restaurant de proximitate corect, serios, previzibil, cu mancare buna si indestulatoare, serviciu rapid si eficient, preturi cinstite. Poate nu chiar o cantina, asa cum e (inca) inteles acest cuvant in Romania, legat de niste amintiri destul de viu conturate, insa nici departe nu e. Cantina ca si celelalte doua destaurante de langa el, de altfel. As spune ca e, mai degraba, un lucru bun acesta, pentru ca bucurestenii au nevoie de mult mai multe restaurante ca acest La Rambla de acum. Cred ca le va merge bine in aceasta formula, sper sa aiba viata lunga acolo, in Piata Victoriei, si sa dea un exemplu bun.

Spanioli idioti

Spanioli idioti

Spanioli idioti

(pozele sunt ale lui photo-dan, Patboy-2008, darksatoh si CesarMartin de pe www.deviantart.com)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Acest restaurant este o mare tzeapa!!! Este exact in stilul unui restaurant de pe La Rambla unde majoritatea turistilor sunt pacaliti, In acest restaurant citesti un pret in meniu apoi iti vine o nota de plata de 4 ori mai mare pentru ca in meniu era trecut de fapt pretul ptr o singura persoana, iar noi fiind 4 evident a fost multiplicat. Partea si mai proasta e ca in meniu nu este specificat asa ceva ci apare un simplu pret in dreptul unui produs unde mai si specifica ca poate fi servit de 2 persoane (evident la pret dublu, dar asta afli mai tarziu) Asa ceva nu ar trebui sa existe… Evitati cu orice pret aceasta mizerie de restaurant !!!

Reply

    Da, si noi am patit exact la fel; cand mi-a picat fisa ca voi avea de platit dublu i-am spus chelnarului ca o sa-mi schimb optiunea, dar el mi-a raspuns ca e prea tarziu, a dat deja comanda la bucatarie. Trecuse abia un minut, abia iesise pe usa! Nu am mai zis bineinteles nimic, nimeni nu vrea sa-si strice seara, dar cred ca asta se cam cheama tzeapa.

    Reply
Cristian Ionescu March 22, 2014 at 6:59 pm

Am plecat din acest restaurant deranjat de atitudinea persnalului. Am facut programare pt o masa de 2 persoane in salonul de nefumatori iar cand am ajuns la restaurant domnisoara care ne-a intampinat nu stia care era salonul de nefumatori. Ne-trimis in partea de sus a restaurantului fara sa ne conduca. Accesul la etaj se fara iesind din restaurant. Ajunsi sus ne-a intampinat un sef de sala nepoliticos care ne-a trimis jos. In final ne-am asezat sus. Motivul pentru care ne-am hotarat sa plecam din acest restaurant a fost modul de abordare al chelnerului care mai avea putin si ne lua la cearta. Nu am apucat sa gust mancarea.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


7 − = four