Care este cea mai de succes cofetarie din Bucuresti, cu 800 de clienti in fiecare zi

29 martie 2016 | Locuri cool

In cazul in care va intrebati de unde-si cumpara cei mai multi bucuresteni doza de dulce, aflati ca cea mai de succes cofetarie din capitala se afla in Sectorul 2, se numeste Cofetaria Alice si are o vechime de 20 de ani.

Numele i se trage de la proprietara: Alice Pascariu, de profesie eco­nomist, dar si mama Simonei Pope, jurata la Bake Off Romania.

De altfel, Simona Pope este si chef & decorator la Cofetaria Alice.

Cofetaria Alice // sursa foto: Facebook
Cofetaria Alice // sursa foto: Facebook

In momentul de fata, Cofetaria Alice a ajuns sa aiba 800 de cli­enti in fiecare zi, conform celor declarate de Alice Pas­ca­riu pentru Ziarul Financiar:

Avem in medie 800-900 de clienti pe zi. De luni pana joi sunt mai putini clienti, cam 700 pe zi, insa in­ce­pand de vineri avem si 1.300 de clienti. Iar la sarbatorile mari am re­usit performanta de a ajunge la 1.500-1.600 de clienti pe zi. Daca esti atent la ce spune clientul este imposibil sa nu ajungi unde tre­bu­ie.

Alice a de­butat in lumea afa­ce­rillor cu un do­za­tor de su­curi, care era luat din imprumuturi de catre cumnatul sau.

De altfel, si Simona Pope isi aminteste de acea perioada:

Sunt tare mandra de mama mea, Alice! Eram acolo cand vindea suc de la dozator, apoi inghetata. Ea vindea. Ulterior a luat un cuptor si timid, a inceput sa faca merdenele. Si povestea continua pana la ceea ce este astazi Cofetaria Alice. Un exemplu de determinare, ambitie, respect fata de clienti. Asta este secretul din spate. Munca, multa munca si dorinta de a livra ceva calitativ, nu aceea de a da un boom peste noapte. In 20 de ani a ajuns aici… Bravo, mami! Si bravo, tati, pentru ca fara sprijin din partea familiei, iti e mult mai greu.

1
Cofetaria Alice // sursa foto: Facebook

Bineinteles, numarul mare de clienti se reflecta si in cifra de afa­ceri, care in 2014 a fost de 17,8 mil. lei, iar in 2015 a ajuns la 19,5 mi­lioa­ne de lei. De asemenea, in 2014 a avut un profit de peste 2 milioane de lei.

Primele torturi realizate de Simona Pope, au fost tot la cofetaria Alice:

Printre primele mele torturi in pasta de zahar. Pizza cu de toate :))„, a scris intr-o postare pe Facebook juratul Bake Off Romania.

Cofetaria Alice // sursa foto: Facebook
Cofetaria Alice // sursa foto: Facebook

In ciuda succesului pe care-l inregistreaza Cofetaria Alice, nu exista o a doua in Bucuresti.

Alice Pascariu a declarat intr-un interviu din 2013 ca nu a descoperit metoda prin care sa fie in alta parte in acelasi timp si ca isi doreste ceva care sa depinda de ea.

Tot in acel interviu, Alice spunea ca ar fi tentata sa-si deschida o cafenea in zona Vatra Luminoasa.

Acum, cu succesul inregistrat si de fiica ei in cadrul emisiunii de la Pro Tv, acest lucru ar putea deveni o realitate.

Cofetaria Alice // sursa foto: Facebook
Cofetaria Alice // sursa foto: Facebook

Vezi si care sunt cele mai frumoase locuri din Bucuresti unde poti servi un desert bun