Care sunt cele 5 restaurante care vor reprezenta Romania la Gout de France

3 februarie 2016 | Locuri cool

Patru restaurante din Bucuresti si unul din Timisoara vor participa in acest an la evenimentul Gout de France/Good France, ce va avea loc pe 21 martie, si care isi propune sa promoveze gastronomia frantuzeasca in peste 1500 de restaurante din 5 tari.

La randul sau, evenimentul Gout de France face parte din seria de evenimente reunite in programul turistic cultural Le Grand Tour.

Restaurantele romanesti care vor lua parte la Gout de France sunt:

1. Gargantua

Gargantua
Gargantua

2. Joseph By Joseph Hadad

Chef_Joseph_Hadad_creating
Joseph By Joseph Hadad

3. Naan Food & Drink Studio

Naan
Naan

4. Octopus

Octopus
Octopus

5. SABRES (Timisoara)

Sabres // sursa foto: Facebook
Sabres // sursa foto: Facebook

La fiecare din cele 5 restaurante, maestrii bucatari vor pregati un meniu cu preparate inspirate din savoir-faire-ul francez: aperitive si canape-uri, antreu, fel(uri) principal(e), branzeturi, desert vinuri si sampanie.

De asemenea, fiecare preparat va fi pregatit cu o atentie deosebita pentru hrana sanatoasa si mediu.

Pretul meniului va fi stabilit de fiecare restaurant in parte, iar un procent de 5% din vanzari va fi donat unui ONG local de mediu sau sanatate.

Evenimentul este inspirat de Dineurile lui Epicur, initiate in 1912 de Auguste Escoffier, cand se servea acelasi meniu, in aceeasi zi, in mai multe orase din lume.

Gout de France este organizat la initiativa celebrului Alain Ducasse si a Ministerului Afacerilor Externe si Dezvoltarii internationale, pentru a pune in valoare stilul de viata francez si produsele specifice anumitor zone din Franta.