Care sunt restaurantele din Bucuresti in care s-au dat cele mai multe checkins

11 decembrie 2015 | Locuri cool

Din pacate sau fericire, smartpohne-ul a devenit unul dintre accesoriile cele mai folosite atunci cand iesim la masa.

Astfel, am fost curiosi sa vedem care sunt localurile din Bucuresti unde s-au dat cele mai multe checkins.

Ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la concluzia ca cele mai multe dintre localurile din Bucuresti, care de-a lungul timpului au strans cele mai multe checkins, se afla in Centrul Vechi.

De asemenea, sunt si locurile cele mai frecventate de turisti, acestia fiind, cel mai probabil, si cei care au folosit checkin-ul mai mult ca romanii.

Asadar, iata cum arata un top 10 al localurilor cu cele mai multe checkins din Bucuresti:

1. Caru’ cu Bere – 173.612 checkins
FB – 156.289
Foursquare – 17.323

Caru' cu Bere
Caru’ cu Bere

Caru’ cu Bere este restaurantul cel mai vizitat de turistii care ajung in Bucuresti. In timp a devenit un simbol al Centrului Vechi, de aceea nu este deloc de mirare ca a strans cele mai multe checkins.

2. The Embassy, Hanul cu Tei – 135.960 checkins
FB – 119.877
Foursquare – 16.083

The Embassy, Hanul cu Tei // sursa foto: Facebook
The Embassy, Hanul cu Tei // sursa foto: Facebook

The Embassy Hanul cu Tei este avantajat de pozitionarea foarte buna, fiind in mijlocul Centrului Vechi. De asemenea, popularitatea lui se datoreaza faptului ca are preturi corecte pentru ceea ce ofera si se adreseaza unui public de toate genurile.

3. Hard Rock Cafe – 122.158 checkins
FB – 110.102
Foursquare – 12.056

Hard Rock Cafe
Hard Rock Cafe

Foarte popular printre corporatisti si printre bucurestenii cu salarii peste medie, Hard Rock Cafe este si unul dintre locurile cu multe concerte si cu mancare buna. Totodata, este si unul dintre localurile unde veti intalni multi straini, turisti sau expati.

4. Freddo – 69.204 checkins
FB – 45.120
Foursquare – 24.084

Freddo // sursa foto: Facebook
Freddo // sursa foto: Facebook

Cel mai probabil, numarul mare de checkins din Freddo se datoreaza petrecerilor de aici. In timpul zilei poti lua o masa decenta, dar, pe timp de noapte, localul se transforma intr-un club in care dezmatul e la el acasa. Acest lucru se poate observa si din pozele de pe Facebook, care de multe ori se concentreaza pe animatoarele in ipostaze NSFW-ish.

5. Curtea Berarilor – 68.522 checkins
FB – 63.315
Foursquare – 5.207

Curtea Berarilor
Curtea Berarilor

Curtea Berarilor este un loc cu preturi decente si preferat de cei care ies in grupuri mari la bere. De asemenea, clientela este foarte diversificata, iar numarul mare de checkins se poate explica prin faptul ca este unul dintre locurile cele mai cunoscute, mari si populare din Centrul Vechi.

6. 18 by Embassy – 58.882 checkins
FB – 1.410
Foursquare – 57.472

18 Lounge
18 Lounge

Privelistea superba de aici este de ajuns sa te faca sa-ti scoti telefonul si, inainte de a posta o poza pe Instagram, sa-ti anunti prietenii unde te afli printr-un simplu checkin.

7. St. Patrick Pub – 57.915 checkins
FB – 52.265
Foursquare – 5.650

St. Patrick // sursa foto: Facebook
St. Patrick // sursa foto: Facebook

Un Irish bar ca la carte, care are grija sa faca atmosfera si sa nu neglijeze preferintele expatilor de a vedea meciurile din campionatul de acasa, St. Patrick este un alt loc din Centrul Vechi care a devenit o poveste de succes, fiind preferat in egala masura de turisti si de romani.

8. Van Gogh Grand Cafe – 56.316 checkins
FB – 46.168
Foursquare – 10.148

Grand Cafe Van Gogh // sursa foto: Facebook
Grand Cafe Van Gogh // sursa foto: Facebook

La intrarea in Van Gogh se afla un mare steag al Olandei, semn ca aici este locul de intalnire al tuturor olandezilor din Bucuresti. Mancarea este buna, locul arata foarte bine, iar atmosfera este una care te face sa te simti ca afara – destule ingrediente pentru a te face sa dai checkin.

9. Bordello – 46.862 checkins
FB – 39.925
Foursquare – 6.937

bordello

Intocmai ca Freddo, Bordello este unul dintre locurile din Bucuresti unde strainii vin sa admire „frumusetile romanesti”. Numele, vitrina luminata in rosu si manechinele imbracate sumar sunt de-ajuns sa starneasca curiozitatea si sa faca pe oricine sa dea un checkin kinky.

10.  Ramayana Cafe – 37.912 checkins
FB – 34.476
Foursquare – 3.436

Ramayana Cafe Bucuresti

Ramayana Cafe este intr-adevar o surpriza in acest top. Nu se afla in Centrul Vechi si este destul de nisata. Dar, in acelasi timp, este unul dintre putinele localuri din Bucuresti in care bucataria e deschisa non-stop.