Ce faci în weekend? 5 localuri perfecte pentru mic dejun sau prânz

1 octombrie 2019 | Locuri cool

Orice s-ar spune, nimic nu se compară cu o zi de weekend în care îți permiți (în sfârșit!) să nu te mai uiți la ceas și să poți pierde timpul după pofta inimii!

Iar dacă te-ai trezit cu chef de ieșit în oraș – fie că vrei să-ți bei cafeaua de dimineață la terasă, fie că vrei să iei prânzul cu prietenii – avem câteva recomandări pentru tine.

Moon Brasserie

Dacă vrei să te simți ca și cum ai lua masa pe malul Senei, în Paris, îți recomandăm varianta autohtonă, dar cu un aer la fel de parizian. Situat în Centru Bucureștiului, pe cheiul Dâmboviței, Moon Brasserie este un local extrem de șic, modern, cu două terase exterioare (una de tip rooftop și alta pe malul apei) și un spațiu indoor definit de pereți mari, vitrați. Cu alte cuvinte… fie soare, fie nori, este locul perfect în care să te relaxezi.

La capitolul mâncare, așteaptă-te la un meniu urban, cu specific internațional. Micul dejun este divin, orice alegi să comanzi – atât prezentarea, cât și gustul sunt de nota 10, iar oferta este chiar generoasă. Dacă mergi la prânz, recomandarea noastră este să încerci una dintre salate, dar foarte bune sunt și supele sau preparatele marine. Vrei ceva de sezon? Creamy risotto cu bacon & ardei roșu, eggplant caviar (vânătă umplută cu avocado, brânză de capră și roșii cherry) sau pieptul de rață servit cu cartof dulce și legume de sezon, sunt delicioase!
Rezervă o masă la Moon Braserie

Ganesha Caffe

Trecem de la atmosfera pariziană la una cât se poate de orientală, deși rămânem în București. În oricare dintre cele două locații ale Ganesha Caffe alegi să mergi (la cea din Victoriei sau pe Barbu Văcărescu), te vei simți ca într-un basm indian. Decorul viu colorat, muzica orientală, calmă, mirosul specific… toate creează o atmosferă specială, intimă. Deși este un loc ideal în care să mergi cu acea persoană dragă sufletului tău, la fel de bine se potrivește și pentru o ieșire cu prietenii sau în familie, cu copiii – mai ales că locația din Barbu Văcărescu te așteaptă și cu o terasă de care poți profita acum, cât mai e vremea bună.

Ce ne place în meniu? Rețetele deosebite de cafea (cum este cafeaua cu Hel – cardamon –  servită la ibric) și mai ales marea selecție de ceaiuri – de la ceaiurile negre cu mirodenii, la ceaiurile verzi, albe sau roșii și până la cele din plante (precum levănțică) și fructe.

Și cum îi stă bine oricărui local cu iz oriental, narghileaua nu avea cum să lipsească. Așa că dacă vrei să experimentezi ceva nou… go for it!
Rezervă o masă la Ganesha Caffe

Sensio Living…

… sau „livingul tău din Floreasca” cum se recomandă chiar ei, este un loc creativ, versatil și prietenos. Adică fix așa cum îți dorești să fie o dimineață de weekend. Deși este renumit pentru evenimentele private sau corporate care se organizează acolo, cafeneaua Sensio Living din Floreasca este un loc numai bun în care să mergi duminica dimineața să bei o cafea (bună!) sau la o șuetă, după prânz, să servești un cocktail (specialitatea lor!). Și asta pentru că spațiul a fost gândit ca o sufragerie primitoare, un loc ideal pentru socializare. Așadar, pe cine inviți în living weekendul ăsta?
Rezervă o masă la Sensio Living

Borsalino

Dacă tot am trecut cu gândul prin diverse părți ale lumii, cum am putea sări peste bella Italia? Căci ce ar fi cafeaua fără espresso-ul italian sau fără cappuccino!? Borsalino (pizzeria, focacceria, paninoteca) este situat în zona Unirii, vizavi de magazinul Cocor și are terasă, dar și spațiu interior (amenajat minimalist, însă foarte primitor). Aici te poți delecta cu preparate autentice italienești, încă de la primele orele ale zilei – bruschette, panini, piadine (lipii) în tot felul de variante… o nebunie! La prânz, încearcă o pizza „ca le ea acasă”, lasagna (e demențială!) sau platourile „antipasto”, exact ca la Napoli. Iar dacă nu-ți poți imagina prânzul fără o supă, stai liniștit… există ceva și pentru tine (fie acel ceva o supă cremă sau o supă de fructe de mare). Yummy!
Rezervă o masă la Borsalino

Les Bourgeois

Revenim de unde am plecat, de la atmosefera tipic pariziană, însă de data aceasta cu un ușor aer burghez. Les Bourgeois bistro & caffe bar încearcă să reînvie atmosfera boemă a Micului Paris pentru toți care încă păstrează ritualul cafelei de dimineață și al meselor luate pe îndelete alături de prieteni. Locația ajută, căci este situat în Centru istoric, la fel și faptul că micul dejun te așteaptă cu ziarul și croissantul gata să fie servite. Începe ziua cu un Croque Madame sau cu specialitatea casei (Les Borgeois breakfast), îndulcește-te cu un Crème Brülée cu coacăze și înghețată, iar la final încearcă un capuccino cu praline sau o cafea franțuzească. Cest parfait!
Rezervă o masă la Les Bourgeois


Așadar, deci și prin urmare, alege-l pe cel care te atrage mai mult, fă-ți rezervare prin Restograf șiii… let the weekend begin!