Ce loc ocupa Bucurestiul in topul oraselor unde poti bea cea mai ieftina bere

30 iunie 2015 | Noutati

Cei de la GoEuro au realizat un top cu orasele unde poti sa bei cea mai ieftina bere si, in mod surprinzator, Bucurestiul nu se afla pe primul loc, ci abia dupa Madrid sau Haga si aproape pe acelasi loc cu Amsterdam.

Clasamentul a fost stabilit in functie de pretul unei beri la 0,33 ml in magazinele si barurile din 75 de orase din intreaga lume.

Prima coloana, dupa pozitia pe care o ocupa orasul in top, reprezinta pretul mediu al unei beri in magazine; a doua coloana este pretul mediu al unei beri in baruri; a treia coloana este media dintre cele doua, iar urmatoarele doua coloane reprezinta numarul de litri de bere consumati anual / cap de locuitor si suma cheltuita anual pe bere / cap de locuitor.

Bucurestiul se afla pe locul 30 in clasamentul oraselor unde poti sa bei cea mai ieftina bere
Bucurestiul se afla pe locul 30 in clasamentul oraselor unde poti sa bei cea mai ieftina bere

Daca ar fi sa ne luam dupa datele din acest clasament, atunci ar inseamna ca:

– Pretul mediu al unei beri in magazinele din Bucuresti este de 2,84 lei;
– Pretul mediu al unei beri in barurile din Bucuresti este de 20,22 lei (!!!);
– Bucurestenii beau anual 133 de litri de bere / cap de locuitor;
– Bucurestenii cheltuie anual pe bere 4612,04 lei / cap de locuitor.

Este clar ca datele sunt eronate, pentru ca pretul mediu al unei beri in barurile din Bucuresti este exagerat. In Bucuresti cele mai scumpe beri la 0,33 ajung cu greu la 15 lei, iar asta in cele mai de fitza baruri din capitala.

De asemenea, niciun bucurestean nu cred ca ajunge sa cheltuiasca pe bere 4612,04 lei (adica mai mult de 1000 de euro) pe an. Este enorm!

Am fost prin multe dintre orasele europene mentionate in top si putem spune ca atunci cand vine vorba de pretul berii (atat in magazine, cat si in baruri) Bucurestiul ar trebui sa se situeze lejer in primele 10 orase cu cea mai ieftina bere din UE.

Insa, dupa cum puteti vedea, Bucurestiul ocupa in acest top pozitia 30 din 75! Cele mai ieftine 10 oras in care poti sa bei o bere fiind: Cracovia, Kiev, Bratislava, Malaga, Delhi, Ho Chi Minh, Mexico City, Belgrad, Asuncion, Bangkok.

Cele mai ieftine 10 orase unde poti sa bei o bere
Cele mai ieftine 10 orase unde poti sa bei o bere

Iar cele mai scumpe 10 orase unde poti sa bei o bere fiind: Abu Dhabi, Tokyo, Helsinki, Miami, Singapore, New York, Oslo, Tel Aviv, Hong Kong, Geneva.

Cele mai scumpe 10 orase unde poti sa bei o bere
Cele mai scumpe 10 orase unde poti sa bei o bere

Informatia din acest clasament a fost preluata si de publicatii renumite, precum The Independent.