Hai să întâlnești cei mai buni sushi chefs din lume, la Romanian Sushi Cup

3 iunie 2022 | Noutati

România se alătură World Sushi Cup Japan prin organizarea primei ediții a variantei locale Romanian Sushi Cup. Prima ediție de la noi are loc între 2-4 iunie și va trimite cel mai bun sushi chef din România la competiția internațională World Sushi Cup din Tokyo.

afis romanian sushi cup, cu mai multi chefi de sushi fotografiati si text promo

Pentru că vine weekendul, ce ai zice de o activitate mai deosebită? Noi îți recomandăm să dai o tură pe la Romanian Sushi Cup 2022, cel mai mare eveniment de sushi al anului. Ai ocazia rară de a te întâlni cei mai buni sushi chefs din lume, veniți la București să jurizeze competiția care va trimite câștigătorul să reprezinte România la World Sushi Cup din Tokyo.

Este vorba de o competiție internațională de renume care are scopul de a îmbunătăți standardele și de a identifica cei mai buni sushi chefs din lume. Participanții sunt aleși în urma unor competiții locale precum Nordic Sushi Cup (Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda), Championnat de France de Sushi, Poland Sushi Cup, Brazialian Sushi Cup etc. Iar anul acesta, competiția are loc pentru prima dată și în România.

Ce se întâmplă la Romanian Sushi Cup

Între 2-3 iunie, 20 de bucătari români vor beneficia de training de specialitate, iar competiția în sine va avea loc sâmbătă, pe 4 iunie, fiind jurizată de unii din cei mai buni sushi chefs din lume. Din juriu fac parte nume precum Hirotoshi Ogawa (Președinte al Japonia Sushi Association și al World Sushi Skills Institute), Alon Than (campionul mondial din 2015),  Alex Crăciun (Best Chef British GQ Food & Drink Awards 2017), Iulian Constantin – (președinte onorific al juriului și coproprietar al lanțului de restaurante ZenSushi) și alții.

Romanian Sushi Cup va desemna trei câștigători: cel care va obține primul loc, va reprezenta România la World Sushi Cup din Tokyo și va primi o bursă de 2500 eur, locul doi va primi o bursă de 1000 eur, iar locul trei, 500 eur.

Îndrăznești să intri în competiție? Sau te tentează o demonstrație de sushi cooking?

Iulian Constantin spune că, spre deosebire de celelalte țări, România organizează și o competiție pentru amatori: #thesushiexepreince. „Ne dorim să creăm, dar și să educăm comunitatea celor care vor să se perfecționeze în arta pregătirii sushi-ului, care a evoluat de-a lungul timpului de la un preparat simplu din orez și pește crud la o formă de artă, tehnică desăvârșită și multă creativitate. Această evoluție a însemnat ani de învățare și perfecționare, iar noi, prin aceste acțiuni, ne dorim să facilităm accesul la această cunoaștere”, explică organizatorul evenimentului.  

#thesushiexpereince presupune atât un concurs național adresat amatorilor, care pot să se înscrie cu preparatele lor, dar și târgul de sushi organizat sâmbătă, pe 4 iunie, la Culinaryon.

Aici vor fi demonstrații de sushi cooking, dar și degustări de sushi și sake, demonstrații de caligrafie japoneză etc. Culinaryon se află pe Șos. Pipera (nr. 48) într-un hangar de 1.300 m2, încărcat de istorie, complet renovat în spirit puternic industrial. Trei mari studiouri modulare de gătit sunt echipate cu stații de gătit mobile și mese speciale pentru bucătari. Hai să-i vezi în acțiune!


Citește și: