Cel mai bun restaurant din Bucuresti cu bucatarie asiatica fina?

1 martie 2014 | Noutati

Restauent asiatic The Gang - zona Icoanei Bucuresti 16Restaurantul The Gang s-a mutat de pe calea Floreasca in 2013, in casa in care inainte a fost foarte cunoscutul restaurant Aquarium, care Aquarium s-a mutat in Calea Floreasca, inainte sa se inchida de tot! In locul lui The Gang din Calea Floreasca s-a deschis mai intai The Lounge, un restaurant bun si elegant, insa care a avut viata scurta, acestuia luandu-i locul restaurantul turcesc Divan, versiunea de lux.

Noul The Gang a ramas cu acelasi nume, deci, cu aceiasi doi bucatari nepalezi si cu conceptul ambiental la fel de bine realizat, asa cum a fost si am scris despre The Gang-ul vechi. The Gang ocupa o casa mica din vechiul si frumosul cartier bucurestean, unde se intersecteaza bulevardul Dacia cu strada Gradina Icoanei, intr-o zona cu multe lucruri vechi si cu amintiri. In casa au doar bucataria, un bar si o mica sala de vinuri, restaurantul propriu-zis fiind in curte, unde sunt doua terase acoperite: una inchisa complet, printr-o constructie usoara fixa, si inca o terasa care vara acoperisul se deschide complet, sau aproape, si care iarna e putin folosita. Amenajarea si decorurile sunt foarte bine facute, conceptul e clar, unitar, de efect. Aer meridional, de vacanta mediteraneana, colorat, vesel. E frumos la The Gang, asa cum era si dincolo.

Meniul de la The Gang e preponderent asiatic, asa cum era si de asteptat, un fel de fusion oriental, adica bucatarie asiatica fina. Cele mai multe feluri sunt cu peste si fructe de mare, probabil specialitatea bucatarilor nepalezi. Am luat de toate la The Gang, inclusiv mamaliga cu lapte si foie gras si sushi, toate fiind bune si foarte bune. Nu stiu daca mai avem in Bucuresti un restaurant cu bucatarie asiatica fina, pe langa cele cu bucatarii traditionale, asa ca putem spune aproape sigur ca The Gang e cel mai bun din Bucuresti cu un astfel de concept.

Preturile sunt destul de rezonabile la The Gang, le-au scazut semnificativ fata de cele pe care le aveau la The Gang-ul din Floreasca. Serviciul a fost foarte bun si el, cu o chelnerita inimoasa si cu cativa baieti rapizi si discreti, care isi faceau bine treaba. Pacat ca nu au multi clienti – cel putin cat am stat noi acolo nu a mai venit altcineva, si de aceea nu le-am dat nota maxima la ambianta, de ar fi ajuns in primele 5 restaurante ale Bucurestiului in Topul Restograf.

Speram sa gaseasca o solutie sa aiba tot timpul clienti la The Gang, credem ca o merita din plin. The Gang e o foarte buna optiune, deci, pentru toti cei care locuiesc sau lucreaza in zona Icoanei – Piata Galati, dar si pentru bucurestenii de mai departe care vor mancare asiatica fina intr-o atmosfera mediteraneana.