Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.696 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   1.187 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.780 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   2.258 vizite  1 comentarii   2 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   813 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   1.006 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   848 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.923 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   1.017 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   4.123 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   821 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.792 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.685 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   1.108 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   806 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   585 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   1.011 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.234 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.707 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   6.767 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   1.038 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   3.196 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   7.949 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.344 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.168 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Cel mai slab restaurant restografiat in 2013



George Butunoiu  (Jan 2014)
5.233 Vizualizarivizualizari
5 Comentariicomentarii
1 placut 
4 displacut 

 

In Turnul Babel cred ca se manca mai bine...Tocmai scrisesem cu vreo doua zile in urma ca Restaurantul Secret – Casa Caius e cel mai prost restaurant pe care imi aduc aminte sa-l fi vazut in Bucuresti in ultima jumatate de an (sau, poate, chiar in tot anul 2013), dar atunci imi iesise din minte restaurantul Babel, din Grozavesti. Acum acesta a trecut pe primul loc – sau ultimul, dupa cum vreti sa o luati.

In Grozavesti, un arab (sau asa ceva) a facut un complex rezidential, Phoenicia, cu mai multe blocuri noi, inalte. La parterul unuia dintre ele e acest restaurant, Babel, despre care am auzit ca a fost cu specific libanez, mai intai. Nu mai e restaurant libanez acum, a « evoluat » catre bucataria internationala, adica de toate: o ciorbita, un snitel, paste, peste…

Nu cred ca patronii actualului restaurant Babel mai asteapta ceva de la el, sa se intample vreo minune, imi inchipui ca e in pragul inchiderii. Atmosfera e sumbra, e intunecos, cam degradat, cu lucruri vechi si, oricum, demodate, cu miros de statut.

Mancarea a nu a avut niciun gust, a fost ceva pus in farfurie dupa o trecere rapida prin bucatarie de catre un chelner deprimat (il inteleg!) si care stia, probabil, ca nu va mai dura mult. Si macar daca ar fi avut niste preturi mici, insa nu a fost cazul. Previzibil, a fost complet gol cat am stat noi acolo.

Imi pare rau sa spun, deci, ca restaurantul « international » Babel din Phoenicia Residence, din Grozavesti, a fost cel mai slab restaurant pe care l-am vizitat noi, cei de la Restograf, in 2013. Impreuna cu Restaurantul Secret – Casa Caius si cu Nargila, un restaurant arabesc tinut de un evreu (sic!) la Piata Unirii, incheie clasamentul Restografului de anul acesta.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Hassan, ai un restaurant de toata jena

Reply

Constat cu stupoare cum diversi indivizi ,care nu cred ca sunt indreptatiti LEGAL , isi dau cu parerea cu privire la Restaurantul Babel denigrandu-l . Este trist sa vad atata meschinarie si invidie.Eu si familia mea locuim in acest complex rezidential construit “de un arab ” si drept urmare am mancat de foarte multe ori in acest restaurant “drepimant ” .
Draga “domnule”George Butunoiu , cunoasteti coceptul de ARTA ? Si aici ma refer la arta arhitecturala si culinara. Sincer ma indoiesc.
Pt mine,artist fiind,lemnul,picturile si atmosfera intima a restaurantului creaza mediul perfect pt un mic dejun,pranz sau cina de calitate.
Despre mancarea “fara nici un gust ” pot spune decat ca va inselati amarnic.Ma indoiesc ca ati mancat aici ,pt ca restaurantul,select fiind,isi rezerva freptul de a selecta clientii.
Nu va cunosc,dar din recenzia dvs eu,om de rand inteleg decat ca dvs aveti o afacere asemanatoare.Si cum in psihologie marii profesori au dem . ca epitetele atribuite altor persoane sunt defapt descrierea inconstienta de sine,eu personal nu voi calca pragul restaurantului dvs “deprimant” .
Este trist pt mine,viitoare mama ( doresc sa mentionez ca gravida fiind manac cu toata increderea si placerea alaturi de acesti oameni calzi) sa vad in ce lume va creste copilul meu . Am crezut ca am scapat de comunism si de “capra vecinului ” . . . trist “domnule”,trist ,in primul rand pt dvs.
Cu stima pt tot ce inseamna “Restaurant Babel “,
Alina Stoian

Reply
vornicu luminita January 3, 2014 at 4:19 pm

Mike mi-a semnalat un articol din revista Money Express: Bucate bune şi cinstite. M-am dus de l-am citit şi vreau să vă zic că de mult n-am mai văzut o aşa aglomeraţie de aere calde pe centimetru pătrat de hîrtie tipărită.
Pe scurt, George Butunoiu umblă să-şi deschidă un bistro – chestie onorabilă altminterea; însă partea frumoasă se termină aici şi puteţi citi un articol ca dintr-acelea de pe vremea cînd Imre bătea pe la uşa restaurantelor să-şi umfle burta. Pe mine mă sparge cum oamenii ăştia au ajuns să fie connaiseuri. Toţi s-au dus în Franţa şi au primit iluminarea divinităţii; au învăţat dintr-un mic sătuc de pe malu’ Mediteranei cum se trăieşte; au înţeles, pe o insuliţă de prin Panama, că viaţa nu înseamnă numai muncă – ci şi relaxare şi aşa mai departe.
Şi cum vor ei să împărtăşească din ştiinţa lor de a trăi bine! Cum se mai “scapă” ei reporterilor că locul lor favorit e nu-ş ce sătuc din Provence, că cînd au niţică vreme dau o fugă la Paris ca să soarbă o cafea la bistroul unde chelnerul îi cunoaşte!
Şi cum vor să aducă ei – în vieţile noastre pline de prăjeală, unsoare, tocături şi ochiuri trîntite peste cartofii prăjiţi – adevărata bucătărie!
Ştiţi – oamenii ăştia vor să ne facă un bine, dar noi, încăpăţînaţi, nu-i lăsăm. Poate pentru că nu ni s-a atrofiat chestia aia care se cheamă bun-simţ: cînd dăm cu nasul de nişte băşini, asta e! – îl întoarcem!
Să văd eu un om d-ăsta că-şi deschide o patiserie cinstită, în care să facă merdenele adevărate! Nuuu! Dacă nu deschide un restaurant cu chef, nu mai poa’ să doarmă noaptea de ruşine!
Uite că eu n-am de gînd să mă duc la bistroul lui George Butunoiu. Mi se pare obscen. Oamenii ăştia care, zi de zi şi ziar de ziar ne vorbesc, ne învaţă ce să facem şi ce să spunem, ne dispreţuiesc infinit. Celebrii recrutori, fel de fel de guru ai HR-ului au adus pe piaţa noastră a muncii dispreţul faţă de angajatul muncitor, conştiincios şi loial. Au transformat angajatul într-o maimuţă care trebuie dresată şi pedepsită. Au venit cu idei pline de omenie, clamînd că salariatul preferă să meargă la căţărări prin copaci şi la beţii organizate, decît să aibă în buzunar o primă pentru că şi-a făcut foarte bine treaba.
Oamenii ăştia nu pot minţi, oricît de mult ar încerca să-şi coloreze în roz ideile. Dispreţul faţă de omul care nu are răzbate din tot ce fac.
Uite bistroul lui George Butunoiu. O afacere pentru snobi, pentru cei care se ruşinează că nu cunosc diferenţa între calamar şi pisică de mare, o cursă pentru cei care se ascund prin ganguri halind şaorme la prînz ca să strîngă bani de ieşit în oraş. Un bistro în care (citez): partener onorific este Oscar, un Spitz Pomeranian negru, despre care am fost avertizaţi însă că muşcă, nu neapărat cu motiv. Să-mi trag una dacă m-aş duce să mănînc la un loc cu spurcăciunea aia de cîine!
Am lăsat pe sfîrşit mizeria de pe tortul franţuzesc. Citiţi:
La capitolul clienţi, mintea foarte structurată de matematician a lui Butunoiu a gândit o segmentare demnă de studiile sociologice. Dar foarte corectă. Astfel, preţurile fixe vor fi diferite pentru femei şi bărbaţi. „E foarte logic, pentru că în general o femeie mănâncă şi bea mult mai puţin decât un bărbat“, explică head hunterul. De asemenea, preţurile vor fi pe trei categorii sociale: studenţii la cinci universităţi alese de Butunoiu din motive personale (Conservator, Universitatea Bucureşti, Teatru, Arte şi Teologie) vor plăti 30 de lei (ele), 60 de lei (ei) la intrare. Clasa medie va plăti 60 de lei, respectiv 90 de lei, iar cei bogaţi (venituri de peste 3.000 de euro lunar, precizează Butunoiu) vor scoate din buzunar 120 de lei, indiferent de sex. Nici momentele zilei nu au scăpat din segmentarea head hunterului, aşa că la prânz, când oamenii stau ceva mai puţin la masă, preţurile vor fi fixe şi indiferent de categoria socială: 30 de lei, respectiv 50 de lei.
… Doamne, dragă Doamne! Mintea de matematician nu cunoaşte limite. Bunăoară, un bărbat se va duce la veceu mai des, că bea mai multă bere – îi punem taxă pe apa trasă la budă; o femeie se va duce la toaletă să se aranjeze, aşa că-i luăm bani că s-a uitat în oglindă. Dacă clientul e gras, îl taxăm din prima cu 20 la sută în plus, că bagă-n el mai multă pîine şi mai şubrezeşte şi scaunele. Dacă nu are bani la el, putem să-l împuşcăm direct.
Mi-e silă.

Preluat din revista Money Express

Reply
vornicu luminita January 3, 2014 at 1:12 pm

O singura intrebare am pentru dumneavoastra:inainte sa scrieti acest articol v-ati intrebat constiinta? Sunteti convins ca restaurantul Babel este cel mai rau din Bucuresti?Le-ati vizitat pe toate?Nu,stimate domn,nu este in pragul inchiderii,dimpotriva,functioneaza abia din iunie 2013 sub noul patronat,deci mai multa informare nu strica,daca tot v-ati erijat in formator de opinie.Mancarea ,asa fara gust cum este ea,este apreciata de multi clienti fideli.Nu s-a evoluat catre “international”,ne-am adaptat cerintelor.In fine,din ceea ce am citit ,si va urmaresc articolele,mi-am dat seama ce faceti.Incercati sa distrugeti concurenta!In locul dumneavoastra as lasa pe altcineva sa faca recenzii despre restaurantele din Bucuresti,cineva neimplicat.Va recomand sa fiti mai preocupat in a va promova localul si lasati clientii sa decida.S-ar putea sa va cerem socoteala pentru mizeriile pe care le-ati scris despre localul nostru si va recomandam ca,inainte sa emiteti o opinie “de specialist” sa vizitati toate localurile ,pentru ca altfel puteti fi banuit de “interese obscure”.Si,in incheiere,va doresc la inceput de an nou ,succes si obiectivitate.Si sa nu uitati ” nu mor caii cand vor cainii”!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× 5 = forty five