Cel mai slab restaurant restografiat in 2013

3 ianuarie 2014 | Noutati

In Turnul Babel cred ca se manca mai bine...Tocmai scrisesem cu vreo doua zile in urma ca Restaurantul Secret – Casa Caius e cel mai prost restaurant pe care imi aduc aminte sa-l fi vazut in Bucuresti in ultima jumatate de an (sau, poate, chiar in tot anul 2013), dar atunci imi iesise din minte restaurantul Babel, din Grozavesti. Acum acesta a trecut pe primul loc – sau ultimul, dupa cum vreti sa o luati.

In Grozavesti, un arab (sau asa ceva) a facut un complex rezidential, Phoenicia, cu mai multe blocuri noi, inalte. La parterul unuia dintre ele e acest restaurant, Babel, despre care am auzit ca a fost cu specific libanez, mai intai. Nu mai e restaurant libanez acum, a « evoluat » catre bucataria internationala, adica de toate: o ciorbita, un snitel, paste, peste…

Nu cred ca patronii actualului restaurant Babel mai asteapta ceva de la el, sa se intample vreo minune, imi inchipui ca e in pragul inchiderii. Atmosfera e sumbra, e intunecos, cam degradat, cu lucruri vechi si, oricum, demodate, cu miros de statut.

Mancarea a nu a avut niciun gust, a fost ceva pus in farfurie dupa o trecere rapida prin bucatarie de catre un chelner deprimat (il inteleg!) si care stia, probabil, ca nu va mai dura mult. Si macar daca ar fi avut niste preturi mici, insa nu a fost cazul. Previzibil, a fost complet gol cat am stat noi acolo.

Imi pare rau sa spun, deci, ca restaurantul « international » Babel din Phoenicia Residence, din Grozavesti, a fost cel mai slab restaurant pe care l-am vizitat noi, cei de la Restograf, in 2013. Impreuna cu Restaurantul Secret – Casa Caius si cu Nargila, un restaurant arabesc tinut de un evreu (sic!) la Piata Unirii, incheie clasamentul Restografului de anul acesta.