Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti, editia toamna 2016

8 noiembrie 2016 | Locuri cool

In urma cu ceva vreme intocmeam o trilogie cu cele mai frumoase restaurante din Bucuresti [partea I, partea a II-a, partea a III-a].

Intre timp au mai aparut destul de multe restaurante frumoase in peisajul bucurestean, asa ca ne-am gandit ca n-ar strica sa reluam periodic acest tip de lista.

Asadar, astazi revenim cu editia de toamna:

1. Pomo D’Oro

Pomo d’Oro vine cu conceptul de pizza gourmet, un concept despre care spun ei ca ar fi unic pentru Romania. Noi am mai vazut si prin alte locuri. In orice caz, trebuie sa stiti ca ingredientele folosite aici sunt atent alese de la mici ferme din Campania, produse de sezon fara pesticide si crescute cu multa dragoste.

In plus, locul arata intr-un mare fel, mai jos aveti doar un mic preview.

pomo
Pomo D’Oro // sursa foto: Facebook

2. La Vitrine

Aflat pe domeniul Hotel Caro Club, restaurantul La Vitrine ofera clientilor un ambient deosebit: privelistea spre lacul Tei sau focul hipnotizant din semineu n-au cum sa nu te seduca din prima.

Locul este aranjat cu mult bun gust, iar in meniu veti gasi feluri de mancare din bucataria internationala pregatite cu multa atentie.

vitrine
La Vitrine // sursa foto: Facebook

3. ARC Bakery Franklin

Un loc nou in inima Bucurestiului, cu o atmosfera romantica si perfect pentru un mic dejun in doi.

arc
ARC Bakery Franklin// sursa foto: Facebook

4. Animaletto Pizza Bar

Animaletto este un pizza bar unde cu siguranta veti fi satisfacuti de calitate. In acelasi timp, locul arata foarte bine, mizand pe acelasi design care a devenit deja o regula pentru localurile hipsteresti din Bucuresti.

anima
Animaletto // sursa foto: Facebook

5. Le Bistrot Francais

Cei de la restaurantul Le Bistrot Francais poate fi caracterizat prin 3 notiuni: Traditie [cele mai bune produse selectionate de la mici artizani pasionati, autentice si gurmande: vita normanda, pui de Bresse, branzaturi din lapte crud, trufe proaspete, jamon de Bellota…si vinuri exceptionale], Inovatie [dezvaluim savorile celor mai bune produse preparandu-le la perfectiune, cu gust si inovatie], Perfectiune [avem pasiunea meseriei noastre si exigenta calitatii perfecte]. Noi am mai adauga si preturi mari!

le bistrot
Le Bistrot Francais // sursa foto: Facebook

6. Ici et La

La Ici et La il gasiti pe Chef Philippe Dupre care va poate si invata sa preparati singuri o cina romantica, un pranz savuros sau un desert delicios. Bineinteles, contra cost si nu este vorba de un mizilic. Oricum, pentru ocazile speciale, Ici et La este un restaurant frumos, romantic si care va va surprinde placut simturile.

ici
Ici et La // sursa foto: Facebook

7. Atelierul de tarte

Un local nou deschis in Bucuresti, dar care a reusit deja sa starneasca interesul multora: Atelierul de Tarte. Aici veti gasi atat tare dulci, cat si sarate, iar locul arata foarte bine.

tarte
Atelierul de tarte// sursa foto: Facebook

8. Alouette 

O braserie mediteraneana, inspirata din bucatariile consacrate ale Italiei, Frantei si Greciei, cu o atmosfera placuta – ce puteti sa va doriti mai mult? De asemenea, Alouette este amenajat cu simplitate si rafinament.

alouette
Alouette // sursa foto: Facebook

9. Il Locale

Amplasat tot in zona de nord a Bucurestiului, printre localurile de fite, Il Locale ofera o frumoasa priveliste a lacului Herastrau, dar nici interiorul nu este deloc de neglijat. In plus, de bucatarie se ocupa Chef Alex Bignotti, care a dezvoltat pasiunea pentru bucataria italieneasca intr-un restaurant cu o stea Michelin.

locale
Il Locale // sursa foto: Facebook

10. POINT

POINT este un art hub dedicat manifestarilor de tip cultural-artistice​: piese de teatru, expozitii de arte vizuale, concerte de muzica, workshop-uri creative​ sau proiectii cinematografice. Dar, pe langa faptul ca reuseste sa reuneasca o serie larga de discipline artistice intr-un singur loc, la POINT veti gasi si o zona de dining si un bar modern.

Nu-l ocoliti, mai ales daca vreti sa combinati o cina romantica cu o piesa de teatru sau o expozitie a unui artist contemporan.

point
POINT // sursa foto: Facebook