Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti – partea a II-a

2 septembrie 2015 | Locuri cool

Va spuneam ca Bucurestiul nu duce lipsa de restaurante frumoase, iar saptamana trecuta v-am prezentat 10 dintre cele mai frumoase localuri din capitala.

Astazi continuam acea lista cu inca 10 dintre cele mai frumoase restaurante pe care le puteti gasi in Bucuresti si pe care merita sa le vizitati nu doar pentru mancare, dar si pentru felul in care se prezinta localul.

[Vom reveni si cu partea a III-a, cu alte 10 restaurante frumoase din Bucuresti.]

1. Alt Shift

Alt Shift ocupa etajul cladirii in care se afla odinioara restaurantul Berlin (in momentul de fata, clubul Control). Impresia pe care ti-o da, dupa ce ai urcat scarile si ai pus piciorul in prag, este aceea de hala industriala, cu o sala mica (de nefumatori) intr-o parte si una mare in fata, in care e si barul.

Totul este aranjat minimalist, cu peretii decopertati pana la caramida, peste care au dat direct un var alb, cu niste grinzi metalice pe post de barne pe tavan si ca ancadramente ale usilor, cu becuri atarnand direct pe cablu. Mese simple din lemn greu, scaune de plastic, comode, niste canapele la perete.

Alt Shift este un loc simplu si frumos, care aduce aminte de localurile hip din Berlin sau New York.

Alt Shift // sursa foto:
Alt Shift // sursa foto: Logout.ro

2. Biutiful by the Lake

Aflata pe malul Herastraului, aceasta terasa plutitoare este o versiune luminoasa si mai “usoara” a barului deja clasic din Centrul Vechi al Bucurestiului. Deschis numai in zilele (si noptile) de vara, Biutiful “langa lac” aduce impreuna ce-i mai bun din doua lumi, ca si cum sentimentul “de litoral” de pe malul lacului ar intalni viata fierbinte a orasului aglomerat.

Biutiful by the Lake // sursa foto:
Biutiful by the Lake // sursa foto: biutiful.ro

3. Red Angus Steakhouse

Red Angus este unul dintre cele mai frumoase restaurante din Centrul Vechi. Acesta a trecut printr-o schimbarea completa a decorurilor si acum designul poarta semnatura arhitectului Cristian Corvin.

Acum, localul reuseste sa redea perfect o atmosfera americana a mijlocului secolului trecut, cu sei de cai, motociclete vechi, cutii de ulei de motor, tonomate si tot ce mai vezi prin filmele americane.

De asemenea, este unul dintre locurile unde puteti manca una dintre cele mai bune fripturi de vita din Bucuresti.

Red Angus Steakhouse // sursa foto: Facebook
Red Angus Steakhouse // sursa foto: Facebook

4. Energiea

Energiea este un loc versatil, care trece cu usurinta drept bistro, pub sau club – depinde in ce parte a zilei alegeti sa-l vizitati. In orice caz, indiferent de ora, locul arata foarte bine, imbinand perfect noul cu vechiul si mobilierul modern cu cel recuperat si reconditionat.

Localul se recomanda ca fiind: stabiliment de informare si experiment urban, drept urmare, designul locului va fi mult mai apreciat de bucurestenii „urbani”, insa ii va intriga si pe cei care prefera restaurantele clasice.

Energiea // sursa foto: Facebook
Energiea // sursa foto: Facebook

5. Entourage Centrul Vechi

Entourage este un alt restaurant din Centrul Vechi care a ales sa „imbrace” un design la moda, ce se caracterizeaza printr-o aglomeratie de lucruri frumoase.

Este cu siguranta unul dintre locurile unde vii sa te uiti pe pereti si mai putin in farfurie.

Entourage // sursa foto: Facebook
Entourage // sursa foto: Facebook

6. Divan

Acelasi Cristian Corvin a reinventat si felul in care se prezinta restaurantele Divan. De exemplu, cel din Floreasca arata ca un „bazar al simturilor”.

Designul este de poveste si se potriveste de minune cu „aromele mirodeniilor si ale delicioaselor bucate” de aici.

Divan (Floreasca) este cu siguranta cel mai frumos restaurant cu specific turcesc din Bucuresti.

Divan // sursa foto: Facebook
Divan // sursa foto: Facebook

7. Meze

Designul de la Taverna Meze reinterpreteaza intr-o nota creativa elemente de decor traditionale si atmosfera calda si primitoare specifice Greciei.

Nuantele de albastru si alb, dar si elementele de decor grecesti, te trimit cu gandul la vacantele din Grecia, la relaxarea de pe malul marii, la apa curata si plajele cu nisip fin.

Din pacate, visul se termina cand pasesti in fara restaurantului, pentru ca Centrul Vechi nu este chiar cea mai curata zona a Bucurestiului, dimpotriva…

Taverna Meze // sursa foto: Facebook
Taverna Meze // sursa foto: Facebook

8. L’Atelier

L’Atelier este un restaurant cu specific frantuzesc, cu un aspect aristocratic si care-ti impune o tinuta la patru ace.

Locul arata foarte frumos, mai ales in sala „ferestrelor”, luminoasa si sofisticata.

Tineti minte ca L‘Atelier este un mic restaurant de lux, asa cum este si hotelul Epoque (din care face parte), unul dintre cele mai bune din Bucuresti din clasa high end.

L'Atelier // sursa foto: Facebook
L’Atelier // sursa foto: Facebook

9. Stadio

Noul Stadio este gandit ca un restaurant smart-casual, cu un meniu simplu, construit in stil italian, dar inspirat din preferintele romanilor.

Designul relaxat, cu trimitere spre localurile londoneze, se prezinta ca un restaurant italian al anilor 1960 invadat de elementele unei bucatarii industriale. Decorul „imprumuta” tehnici din lumea filmului, de la peretii acoperiti cu lambriuri finisate manual, cu un aer „vintage”, pana la modul complex de iluminare al spatiului, cu spoturi, reflectoare si lampi de diferite culori si forme.

Stadio // sursa foto: Facebook
Stadio // sursa foto: Facebook

10. Iconic Food Wine & Design (intre timp, s-a inchis)

Restaurantul Iconic se afla intr-o casa veche amenajata superb. Nu degeaba locul este descris ca “un spatiu al experientelor estetice prin design si arta culinara”.

Este printre putinele spatii in care arhitectura se impleteste cu gastronomia si cu moda intr-un mod natural, firesc si armonios.

Iconic Food Wine & Design // sursa foto: Facebook
Iconic Food Wine & Design // sursa foto: Facebook

Citeste si:

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti – partea I
Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti – partea a III-a