Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti – partea a III-a

8 septembrie 2015 | Locuri cool

Am revenit si cu ultima parte din „trilogia” celor mai frumoase restaurante din Bucuresti.

Astfel, acum aveti o colectie de 30 de restaurante numai bune pentru ocazii speciale si pentru a va reaminti de frumusetea acestui oras, care de multe ori poate sa para gri / anost/ ostil si urat.

1. Social 1

Social 1 este realizat de studioul de arhitectura PickTwo (cel care este responsabil si pentru Stadio). Acestia si-au dorit sa reinterpreteze ironic valori din „Romania socialista” si sa puna in valoare elemente arhitecturale specifice anilor 1980. La final, le-a iesit foarte bine, iar localul este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase din Bucuresti.

Pana si tavanul este un punct de atractie, deoarece preia motive regasite in salile de conferite din Casa Poporului.

Social 1 // sursa foto: Facebook
Social 1 // sursa foto: Facebook

2. Frudisiac

Frudisiac este un loc care surprinde prin simplitate si prin frumusetea designului scandinav.

„Pe scurt, interiorul auster și foarte bine finisat este punctat de obiecte iconice, cu forme elegante și simple și mici accente de culoare.”, spun cei de la dedesign.tv, care au facut si o foarte frumoasa prezentare video a locului.

Frudisiac // sursa foto: Facebook
Frudisiac // sursa foto: Facebook

3. Fratellini Bistro

Noul Fratellini Bistro este o alegere naturala, chic, pe timp de zi, pentru servirea micului dejun sau a pranzului, a unui ceai “de la ora cinci”, destinatia perfecta pentru intalniri de afaceri sau cu prietenii.

Conceptul combina toate detaliile, de la lumina naturala abundenta, linie clasica cu elemente moderne de design minimalist, senzatia bistro-urilor franceze si italiene, intr-o atmosfera care relaxeaza si in acelasi timp incanta simturile.

Fratellini Bistro // sursa foto: Facebook
Fratellini Bistro // sursa foto: Facebook

4. Yardini (intre timp, s-a inchis)

Yardini e un restaurant deschis intr-o casa veche de pe Stirbei Voda, aproape de Parcul Cismigiu.

Nu e mare, are o sala cu cateva mese in fata si una mai mica in spate, mobilate destul de auster, modern, tinereste, minimalist si cu mult bun gust.

Curtea din spate e foarte frumoasa, iar gradina de vara de aici este de-a dreptul superba.

Yardini // sursa foto: Facebook
Yardini // sursa foto: Facebook

5. TrickShot

TrickShot este cel mai frumos restaurant deschis intr-un mall din Bucuresti (Promenada) si reuneste in acelasi loc placerea pentru gastronomia de calitate si pasiunea pentru bowling, biliard sau darts.

Designul are o discreta nota retro, transmite un aer relaxant si iti lasa privirea sa calatoreasca lejer dintr-un colt in altul, din dreptul bucatariei deschise pana in fata magazinului cu echipamente profesionale destinat jucatorilor.

TrickShot // sursa foto: Facebook
TrickShot // sursa foto: Facebook

6.  Bistro Carusel

Bistro Carusel functioneaza la ultimul etaj a celei mai frumoase librarii din Romania – Carturesti Carusel.

De aici aveti o priveliste impresionanta, etajele ce gazduiesc peste 10.000 de carti putand fi rasfoite cu privirea de la mesele din Bistro Carusel.

De asemenea, nu degeaba i se mai spunea acestei cladiri si „Caruselul Luminii”, deoarece ferestrele din tavan pun localul intr-o lumina superba.

Bistro Carusel // sursa foto: Facebook
Bistro Carusel // sursa foto: Facebook

7. Goccia (s-a transformat in Lugo)

Restaurantul Goccia este situat intr-o casa cu istorie din 1912, in inima Bucurestiului.

Decorul imbina stilul clasic al arhitecturii de baza cu elemente moderne de inspiratie mediteraneana, surpinse intr-un mod inedit de arh. Danina Ormenisan, designer de interior Sebastian Mandroiu si arh. peisagist Nicolas Triboi.

Goccia inseamna “picatura” in portugheza. Asa ca putem spune ca acest restaurant aduce in zona in care este situat o picatura de bun gust, fiind bine amenajat, modern, dupa gusturile vremii si ale clientelei careia se adreseaza, adica cei mai tineri si relativ instariti.

Goccia // sursa foto: Facebook
Goccia // sursa foto: Facebook

8. Ad Hoc

Ad Hoc este un local mic, dar cochet, cu o bucatarie deschisa si o atmosfera intima.

Spatiul, fiind destul de restrans, este valorificat prin atentia la detalii, iar mesele sunt mai tot timpul pline cu flori.

Ad Hoc este un loc ce va fi apreciat mai ales de persoanele cosmopolite si urbane, localul incorporand foarte bine aceste doua notiuni, atat in design, cat si in meniu.

ad hoc
Ad Hoc/ sursa foto: Facebook

9. Nouvelle Vague (intre timp, s-a inchis)

Designul interior creat de Denise Leonte, atmosfera si gastronomia se armonizeaza perfect cu dorinta de escapada din cotidian.

Este unul dintre putinele restaurante frumoase din Centrul Vechi, iar pentru iubitorii de vinuri rafinate, meniul este foarte generos.

Totodata, nici descrierea meniului nu suna rau: „Conceptul de Nouvelle Cusine este o invitatie la descoperire, o calatorie gastronomica prin galaxiile cunoscute sau doar anticipate ale bucatariei universale. ”

Nouvelle Vague // sursa foto: Facebook
Nouvelle Vague // sursa foto: Facebook

10. Oro Toro by OSHO (intre timp, s-a inchis)

Oro Toro by OSHO se afla peste drum de Nouvelle Vague, dar este un local total diferit, fiind mult mai eclectic ca aspect si cu un meniu axat mai mult pe fripturi si burgeri.

Pentru cei care nu s-au prins, Oro Toro este fratele mai mic al restaurantului macelarie de top Osho, cu preturi mai accesibile si cu un design mai tineresc.

Acum, restaurantul de pe Franceza are in spate si o terasa, cu o panorama interesanta asupra Splaiului Independentei, Dambovitei si Curtii de Apel din Bucuresti.

Oro Toro by OSHO // sursa foto: Facebook
Oro Toro by OSHO // sursa foto: Facebook

Citeste si:

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti – partea I
Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti – partea II-a