Cele mai frumoase 11 restaurante exclusiv pentru nefumatori

2 octombrie 2015 | Locuri cool

Frigul de afara a inchis toate terasele din Bucuresti, iar acum trebuie sa ne mutam in interioarele localurilor. Din pacate, majoritatea sunt pline de fum de tigara, iar cei care le calca pragul risca sa plece acasa mirosind ca o scrumiera.

In fiecare toamna, nefumatorii au o misiune extrem de grea: sa gaseasca locuri de iesit in care nu se fumeaza. Nu este vorba de cele care au si un spatiu pentru nefumatori, delimitat printr-o granita imaginara, ci despre cele care sunt destinate exclusiv nefumatorilor.

Intr-adevar, exista multe cafenele si ceainarii in care nu se fumeaza, dar cand vine vorba despre restaurante sau locuri frumoase in care poti lua masa, lucrurile nu stau chiar asa.

Pentru a le da o mana de ajutor nefumatorilor, am facut lista de mai jos, cu 10 locuri frumoase dedicate exclusiv lor:

1.  Simbio

Simbio // sursa foto: Facebook
Simbio // sursa foto: Facebook

Simbio s-a reinventat la inceput de an, la o noua adresa, pe strada Negustori 26, intr-un spatiu mult mai generos, urban si prietenos, intr-o casa de la inceputul secolului 20.

Reabilitarea a inceput in primavara anului 2014 si a fost implementata de biroul de arhitectura SYAA, sub coordonarea Elizei Yokina. Spatiul vorbeste despre “simbioza” – intre functional si estetic, intre elementele vechi de design si cele moderne, urbane, intre mobilierul proiectat si produs special pentru Simbio si elementele vintage recuperate chiar de catre echipa Simbio.

2. Beca’s Kitchen

Beca's Kitchen // sursa foto: Facebook
Beca’s Kitchen // sursa foto: Facebook

Beca’s Kitchen este un local micut, dar cu o frumusete aparte, cu mancare buna si cu personal foarte prietenos si amabil.

Ce-i drept, nu este prea ieftin, dar merita banii din plin, pentru ca, in afara de faptul ca mancarea e buna, e si mai sanatoasa decat in alte parti.

3. Frudisiac

Frudisiac // sursa foto: Facebook
Frudisiac // sursa foto: Facebook

Frudisiac este un loc care surprinde prin simplitate si prin frumusetea designului scandinav.

“Pe scurt, interiorul auster și foarte bine finisat este punctat de obiecte iconice, cu forme elegante și simple și mici accente de culoare.”, spun cei de la dedesign.tv, care au facut si o foarte frumoasa prezentare video a locului.

4. Edo Sushi 

edo
Edo Sushi // sursa foto: Facebook

Amenajarea de la Edo Sushi e in stilul minimalist, oriental, functional, fara decoruri inutile; mult metal, mese de lemn brut, scaune de plastic. Bucatarii prepara sushi la o tejghea din sala de jos, ca in multe alte localuri de acest fel. Sunt priceputi, am auzit ca au lucrat in restaurante de sushi destul de cunoscute in Bucuresti. Preturile de la Edo Sushi sunt ceva mai mici decat la alte restaurante de acest fel.

5. The Artist 

The Artist // sursa foto: Facebook
The Artist // sursa foto: Facebook

The Artist este unul dintre cele mai bune restaurante din oras. Nu este chiar pentru toate buzunarele, dar cei care vor sa incerce ceva cu adevarat deosebit si care sunt dispusi sa plateasca un pic mai mult, ar trebui sa treaca pe la The Artist.

Restaurantul este afacerea unei tinere familii, el olandez, ea romanca. Paul Oppenkamp a fost chef executiv al The World, un vas de croaziera de top, unde a gatit pentru oameni carora le place sa traiasca bine.

6. Lente  (Praporgescu)

Lente // sursa foto: Facebook
Lente // sursa foto: Facebook

Un local boem si frumos, cu o atmosfera placuta, fara fumuri si cu mancare buna. Daca sunteti in cautarea unui astfel de local, treceti pe la Lente – cel de pe str. Praporgescu, pentru ca Lente Sotron este pentru fumatori.

7. Casa Satya 

Casa Sataya // sursa foto: Facebook
Casa Satya // sursa foto: Facebook

Satya e intr-o casa frumoasa, cu personalitate, printre blocurile din Banu Manta. Are o gradina mare in fata, foarte apreciata vara. Interiorul e amenajat original, iar mancarea servita aici e sanatoasa – la fel ca si aerul pe care-l veti respira aici.

8. La Placinte (toate restaurantele)

La Placinte // sursa foto: Facebook
La Placinte // sursa foto: Facebook

La Placinte este un lant destul de popular de restaurante moldovenesti, cu mancare gustoasa, decoruri frumoase si aer curat. Inca de la primul restaurant deschis (cel de pe Dacia), fumatorii au fost exilati afara.

9. M60

M60 // sursa foto: Facebook
M60 // sursa foto: Facebook

Inca de la inceput, M60 si-a asumat statutul de local pentru nefumatori. Probabil multi au crezut ca va fi un pariu dezastruos, care va tine departe clientii fumatori. Nu s-a intamplat asa. Dimpotriva, pana si acestia se declara multumiti de faptul ca nu se fumeaza in interior, chiar daca trebuie sa faca naveta pana afara de fiecare data cand ii arde buza.

Localul are un design modern, clientela si atmosfera pe masura. Pe la jumatatea acestui an, a inceput sa serveasca si mancare, asa ca puteti lua oricand pranzul aici.

10. Bistro Carusel 

Bistro Carusel // sursa foto: Facebook
Bistro Carusel // sursa foto: Facebook

Bistro Carusel functioneaza la ultimul etaj a celei mai frumoase librarii din Romania – Carturesti Carusel.

De aici aveti o priveliste impresionanta, etajele ce gazduiesc peste 10.000 de carti putand fi rasfoite cu privirea de la mesele din Bistro Carusel.

De asemenea, nu degeaba i se mai spunea acestei cladiri si “Caruselul Luminii”, deoarece ferestrele din tavan pun localul intr-o lumina superba.

11. Acuarela Bufet 

acuarela bufet

Acuarela Bufet e bistro-ul colorat si vesel al echipei artistice care a adus in Bucuresti si Acuarela, spatiu de expozitie si cafenea, temporar inchisa. La Bufet, arta moderna a dictat directia decorului, aici putand sa mancati masa de pranz direct dintr-o cada frumoasa sau sa admirati tavanul pe care e o instalatie artistica inedita.

La Acuarela Bufet elementele unei Romanii din trecut au fost integrate in design astfel incat oaspetii sa simta cat mai aproape atmosfera autentic bucuresteana in care sifoanele, mobilierul si accesoriile vechi de bucatarie recreeaza povestea caminelor din oras. Meniu de pranz, gustari sanatoase, dar si preparate speciale in week-end, asta va asteapta in bistro-ul de nefumatori Acuarela Bufet.