Cele mai noi restaurante lansate în București (februarie 2019)

5 martie 2019 | Locuri coolNoutati

Dacă ești genul going-out (ca noi, evident), mereu vrei să descoperi restaurante noi, doar nu ar mai fi fun să mănânci mereu în aceleași locuri (bine, oferta e destul de mare și variată în București, de ce să zicem, dar noutatea e noutate la orice s-ar referi ea). Așa că ne-am propus ca periodic să luăm la rând noutățile din peisajul culinar și să vedem ce e cu ele.

 

Acum, de exemplu, am selectat 9 restaurante din cele câteva zeci apărute în ultimul an.

Biutiful Downtown

Timpuri Noi, deschis 3 ianuarie. E foarte beautiful acest Biutiful, un loc complet altfel, deși se vrea o recreare a primului Biutiful din centrul Vechi. Ne plac tare tank-urile de bere (pe dinafară și pe dinăuntru), decorul cu industrial cu canapele Chesterfield și plante suspendate, și.. de instalațiile de bere v-am mai zis, nu-i așa? Anyway, a must go place.

Tips: Încercați meniurile de grup, așa veți putea experimenta mai multe din bunătățile biutifuliene.
Rezervă o masă la Biutiful DowntownMandaloun

Aviației, deschis 2018. Unii spun că ar fi printre cele mai bune restaurante libaneze din oraș, noi spunem că sigur e printre cele mai frumoase. Carnea este foarte bună, în varianta preparată termic (sharhat-ul de berbecuț face toți banii) sau preparată fără foc (cui îi place genul îi recomandăm platoul de carne crudă, e o experiență). Și să nu uităm de shisha.

Tips: Miercuri și duminică au muzică orientală live, dacă vreți o atmosferă autentică.
Rezervă o masă la Mandaloun

Matcha Bar

Piața Romană, deschis 7 ianuarie. Un flamingo înnebunit după matcha tea ar fi cea mai bună descriere. Roz, delicat, original, delicios, girls will love it. Proprietarii au deschis acum mulți ani una din cele mai reușite ceainării din oraș, iar acum încearcă o experiență nouă pe care vă recomandăm să o încercați și voi. Tot acolo găsiți și un magazinaș cu ale ceaiului, care merită vizitat în sine.

Tips: Au și grădină, puneți-l pe listă pentru când vă veți vrea la terasă cu o prăjitură roz și un matcha frapuccino.La Parter

Herăstrău, deschis 2018. Mic, dar voinic și very cute. Ne place pentru că servește micul-dejun la orice oră, ceea ce poate fi foarte util, mai ales când ai avut o noapte lungă. Sau când pur și simplu nu poți mânca dimineața dar adori micul-dejun (nu vom discuta aici despre faptul că nu ar trebui să sară nimeni peste masa de dimineață).

Tips: Orez cu lapte. Atât avem de zis.
Rezervă o masă la La ParterTaupe Bistro Caffee

Magheru, deschis 2018. Cum ar fi un bulevard Magheru cu multe cafenele, restaurante și magazine drăguțe? Noi ne dorim tare mult asta, și ne bucurăm că încep să apară din ce în ce mai multe localuri deosebite în zonă. În rest, de Taupe numai de bine. Ambient, mâncare, servire, toate cât să merite să te oprești acolo pentru masă sau o gustare.

Tips: Prăjituri, prăjituri, prăjituri 🙂
Rezervă o masă la Taupe Bistro CaffeeSara Restaurant

Floreasca, deschis 2018. Al doilea restaurant Sara după cel din Moșilor, făcut pe același model de restaurant tipic italian cu băcănie inclusă. Am găsit aceeași pizza vestită ca fiind printre cele mai bune din oraș.
În rest, nici nu știm dacă să vă recomandăm un shopping la băcănie, dacă ești fan specialități italiene riști să pleci cu jumătate de magazin 🙂

Tips: Meniul de prânz are opțiuni și prețuri foarte bune, îl găsiți între orele 12-16.
Rezervă o masă la Sara RestaurantTexas BBQ

Decebal, deschis 2018. Ce să zicem, ne bucurăm că putem găsi American Ribs foarte bune în altă locație Texas în afară de cea din Centrul Vechi. Oricum, dacă ți-e poftă de coaste și alte specialități americane, Texas BBQ e unul din locurile la care noi ne-am duce direct. Problema e că nu ne putem hotărî între coastele de vițel și cele picante de porc.

Tips: Au un cheesecake care trebuie neapărat comandat.
Rezervă o masă la Texas BBQSushi Time

Pache Protopopescu, deschis 3 februarie în locul restaurantului Chico Chillout în rondul de la Izvorul Rece. Sushi bun, se aude de bine de ei prin oraș, mai sunt și roz (din ce în ce mai la modă decorul roz, observăm).

Tips: Dacă sunteți mai mulți luați un platou Kyoto, e suficient să saturi o familie mare.
Rezervă o masă la Sushi TimeYasou

Floreasca, deschis în 2018, oficial în 21 februarie. Un restaurant de inspirație grecească, cu rețete reinterpretate, bucătărie deschisă și ingrediente de la mici producători greci. Ne plac mult vinetele cu brânză feta de Argos și măslinul din restaurant.

Tips: Au meniu de luni până vineri între 12 și 15, 26 lei pentru 2-3 feluri, altele în fiecare zi.
Rezervă o masă la Yasou