Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.601 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   1.106 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.694 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   2.139 vizite  1 comentarii   2 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   777 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   963 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   820 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.865 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   984 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.965 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   773 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.624 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.585 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   1.041 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   756 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   559 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   962 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.191 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.557 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   5.691 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   995 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.295 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   7.066 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.195 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.118 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Cina la Palatul Stirbey



Bogdan Toba  (Mar 2014)
6.409 Vizualizarivizualizari
14 Comentariicomentarii
15 placut 
29 displacut 

 

Domeniul si Restaurantul Stirbey - Buftea 17Restaurantul de pe Domeniul Stirbey din Buftea s-a axat serios in ultimii ani pe organizarea nuntilor. Locatia selecta a facut ca in fiecare sambata sa fie cate 3, 4 sau chiar 5 nunti pe domeniu, amenajandu-se in acest scop pavilioane.

Mi-am dorit neaparat sa imi fac nunta aici, in parcul acesta pe care il cunosc din copilarie, asa ca am reusit (cu greu) sa fac fata costurilor, dar nu am fost incantat de organizare. Nu ti se oferea o atentie speciala de banii pe care ii plateai, ci erai tratat la gramada, cu celelalte nunti, pe fuga, standard, protocolar si fara vreo surpriza placuta. Mancarea a fost ok atunci… doar ok, nimic impresionant. Servirea, la fel, doar ok. Locatia e totusi ceva deosebit!

Recent mi-a picat in mana un pliant de la acest restaurant, care incerca sa-si faca un pic de reclama in aceasta perioada de post, cand nu se fac nunti. Domeniul incearca sa tina bucataria in priza pe parcursul acestor zile neproductive.

Pare ca restauratul incearca sa produca ceva zilele astea, astfel nu se explica de ce ar introduce oferte de pranz, ca la restaurantele de pe marginea soselelor. O supa, felul doi, plus salata… 19.99 lei, pentru livrari, comanda minim 150 lei.

Atmosfera

Domeniul si Restaurantul Stirbey - Buftea 25Am mers intr-o seara saptamana trecuta sa luam cina, dupa o plimbare pe domeniu, invaluit in miresme de toporasi. Mi-a placut extrem atmosfera! Parcul pustiu, intuneric, liniste superba! La parterul palatului palpaia palid o lumina, astfel ca am avut ceva emotii in privinta disponibilitatii restaurantului. Cand am intrat pe usa, mi-am dat seama ca va fi o seara super, sacartaitul usii imese de lemn indroducandu-ne in atmosefera istorica si misterioasa.

Inauntru, liniste si lumina palida. Am stat nedumeriti in holul intunecat, sa ne primeasca cineva, dar cei 3, din probabil 4 angajati prezenti, au trecut prin peisaj, fara sa ne bage in seama. O sala cu un decor destul de rece, dar cu miros de istorie, era plina de mese goale. Una singura ocupata, dar cei 4 clienti aveau sa plece curand, lasandu-ne absolut singuri in intreg palatul.

Parca nici nu mai conta ce aveam sa mancam sau cat aveam sa platim! Parca tot palatul era la dispozitia noastra, iar a cina intr-o astfel de atmosfera, era deja garantia unei seri perfecte, in care muzica, in surdina, se potrivea de minune.

Servirea

Domeniul si Restaurantul Stirbey - Buftea 06Serivirea a fost ok, rapida, cu o fata zambitoare si discreta, care nu ne-a deranjat atmosfera romantica pe care lesne am reusit sa o starnesc. Aparea, ca prin farmec, doar cand mi se golea paharul de vin alb de pe domeniul Stirbey, din podgoria Dragasani. Bun, 85 de lei sticla, dar in meniu erau si vinuri incepand de la 50 de lei.

Am aflat ca nu prea sunt clienti la restaurant, doar ceva-ceva in weekend, si ca in zilele urmatoare se va deschide si terasa. La final, ne-a inmanat un chestionar, sa ne spunem parerea. S-a intors foarte dezamagita sa ne intrebe de ce am bifat la capitolul curatenie doar “acceptabil”. Sotia mea a dat vina pe o musca ce ne-a dat tarcoale toata seara, iar eu pe o balta la toaleta, ce curgea dintr-un calorifer. Dar probabil am fost influentati si de un moment neplacut petrecut aici la nunta noastra.

Mancarea

Domeniul si Restaurantul Stirbey - Buftea 05Restaurantul este unul cu specific romanesc, dar nu unul ordinar, ca sutele de mii de restaurante din Romania! Pe langa preparate traditionale cunoscute, insa bine prezentate , in meniu sunt si preparate pescaresti si vanatoresti foarte interesante. Pestele ar proveni din iazul domeniului, frumos amenajat, alimentat din Lacul Buftea. Dealtfel, domeniul dispune de sere si parcele unde se cultiva legume folosite in acest restaurant, lucru rar intalnit in Romania!

Meniul nu era foarte bogat, avea doar cateva preparate, ceea ce imi da mereu incredere ca restauratul stie ce face, se bazeaza pe ce e mai bun. Am luat o gustare calda, “Domeniul Stirbey”, de doua persoane, 59 de lei. Ficateii in bacon, buni, suculenti, casul pane cam ars, dar bun in interior, painea cam trecuta, carnaciorii gustosi. Parca era mai bine sa nu fi fost feliati, n-ar mai fi fost asa uscati.

Inainte gustasem dintr-o salata cu cozi de raci, pui fript si sos de sardele. Știu ca puiul trebuia sa fie rece, as putea accepta sa fie si de la pranz, dar asta era mult prea uscat, lipsit de gust si batut de vreme. N-am inteteles sosul de sardele, cu o culoare dubiosa si un gust de conserva, dar am apreciat ideea de “fructe de mare” romanesti. Nu a meritat 35 de lei.

Tot ca gustare calda, coltunasii moldovenesti au fost excelenti! Aluatul, gen batiste italiene, era foarte fraged si gustos, iar umplutura de branza si carne se lipea perfect de sosul de smantana si marar. “Platoul Palatul Stirbey”, cu preparate la gratar, nu era prea era cald cand a sosit. Carnaciorii subtiri au fost foarte buni, cu un condiment interesant, care imi scapa. Cred ca era prezent si pe cartofii taranesti, nu la fel de straluciti, parand reîncalziti. Ceafa de porc, pulpa de pui si pieptul de curcan, fara gust, banale, aproape uscate. Coastele de porc nu pareau deloc marinate, cum erau descrise, iar muschiul de vita doar ok, daca treceai de crusta mult prea arsa. Platou de doua persoane, 69 lei.

Domeniul si Restaurantul Stirbey - Buftea 14Domeniul si Restaurantul Stirbey - Buftea 12Desertul a fost de nota 10! Am luat “gogosi ca la Buftea” mai mult de curiozitate, dar am fost impresionat de ce au facut din banala gogoasa romaneasca! Pentru 15 lei am primit destul de multe, 20 de bucati. Deasemenea, tascutele de piersici, excelente, si frumos prezentate.

In concluzie, mancarea ok, dar nu pe masura locatiei, datorita careia preturile nu deranjeaza deloc. Din pacate se vede ca proprietarii se concentreaza pe nunti, mult mai profitabile decat restaurantul, altfel nu inteleg de ce nu au clienti seara de seara. Un nume urias, o locatie perfecta ar trebui sa atraga ca un magnet, dar nu intereseaza pe nimeni sa aduca clineti.

Adresa: Buftea, intersectia strazilor Barbu Stirbey cu Oltului.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Apropo le merge asa de bine ca sunt in insolventa, o sa-i decapiteze banca p-astia cu carciuma din palat.

Reply

Shaormarul a devenit “food critic”. “doggie bag” si “leftovers”. :)))))))))))))

Reply

LOCAŢIE? Dar, ce înseamnă, de fapt, locaţie? Vezi aici: http://dexonline.ro/definitie/locatie….Să spunem că Cristi Chivu şi-a făcut nunta aici, la Palatul Ştirbey? Să spunem. Să adăugăm că pentru o afacere ca “Mănânci pe fugă” ca aceea a autorului articolului trebuie să înveţi să prepari o shawarma? Să adăugăm. În rest….mult praf pe o tobă spartă….

Reply

Eu nu am fost dat pe spate de serviciile culinare ale domeniului Stirbey. Am participat la o nunta destul de mare si costisitoare si nu am fost deloc multumit de calitatea serviciilor oferite. Pe langa lipsa de interes a personalului fata de meseni, mancarea nu a fost extraordinara… Nu va lasati pacaliti de ce spun anumiti oameni ai casei… Vis-avis de mancare… are mancare ca la orice restaurant… nu exceleaza. Dar dezamageste fiind vorba de domeniul Stirbey.

Reply

Ce sa-i faci,de la Crevedia la Buftea e totusi o distanta de…cativa kilometrii!De gustibus non disputandum !

Reply

Cel ce semneaza articolul se crede un “guru” al internetului in orasul sau de bastina, mai exact Buftea…

De la un absolvent de ASE, la mare cunoscator al internet-ului si acum mai nou la “food critic” drumul e lung. Ma intreb ce mai urmeaza?

Daca are o mica afacere gen fast food (ca restaurant nu e si nu va fi in veci) crede ca isi poate da cu parerea. Doar sa vada cineva produsele pe care le gateste in pozele de prezentare de pe site-ul afacerii sau de pe facebook si nu va manca niciodata acolo.

Eu am mancat la restaurantul de la Domeniul Stirbey si va pot spune ca am fost mereu multumit. Servirea este ireprosabila, atmosfera deosebita iar produsele pot satisface cunoscatorii gurmanzi ce isi pot permite sa manance la restaurante de 3,4 stele. In Romania restaurantele nu sunt inca clasificate in acest mod dar a fost doar o formula…

Reply

    De acord cu tine in toate privintele. Vreau sa adaug faptul ca nuntile nu se fac in palat si pt. acestea nu se folosesc personalul domeniului (personalup fiind destul de restrans). Nuntile se tin in corturi iar mancarea e asigurata de servicii de catering. Cat despre semnatarul randurilor scrise, ce-i ce il cunosc stiu ca reprezinta un caz patologic al unui om fara pedigree, un tip mediocru crescut la tara ce acum da lectii buftenilor. A vrut sa iasa din anonimat si de cele mai multe ori a reusit, frizand penibilul… Traiasca internetul ce le-a adus “faima” celor bolnavi sa iasa in evidenta. E interesant cum un om ce nu munceste, ce are o mica afacere ce nu- i aduce venituri sa-si plateasca macar facturile, isi permite sa manance la Stirbey. Tind sa cred ca e publicitate mascata in schimbul unir linguri de ciorba.
    Critic culinar cand el a mancat in copilarie la Crevedia doar urzici, stevie si mamaliga. Penibil!!! Incearca din rasputeri sa iasa in evidenta. Nu se lasa domle :-)

    Reply

Nu mi se pare deloc onest acest review, am fost de f multe ori si m-am simtit extraordinar, ajuta si atmosfera palatului insa mancarea e deosebit de gustoasa. Acum daca vrei sa fi cârcotaș, nicaieri nu e perfect, insa repet experienta culinara Știrbey de cate ori am ocazia si nu am regretat niciodata. Multumesc

Reply

interesanta prezentare

Reply

foarte interesanta prezentarea!

Reply
Dumitrescu Mariana March 26, 2014 at 4:45 pm

Scris curat , detaliat ,aproape ca un raport .Ca sa intri in joc adica intr-un lant mare de restaurante , trebuie sa platesti .Ca sa-ti faci publicitate trebuie sa platesti. Nu sunt interesati , nu vor complicatii , au alte surse.

Reply

super articolul,eu as adauga ca plus al restaurantului faptul ca am putut lua “doggie bag” cu leftovers-urile datorita unei disponibilitati f.ok din partea ospataritei:)

Reply

    Mai sa fiu al naibii “doggie bag” si “leftovers”. Nu stiti sa le mai spuneti resturi de mancare?

    Ce inchipuiti ati devenit… Daca nu v-as stii, as pune ca sunteti deja niste celebritati… Pesemne ca nu ati depasit sindromul Buftea!!!

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


one + = 2