Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017

30 ianuarie 2017 | Noutati

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia.

Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s Best Female Chef 2017 pe 5 aprilie, in cadrul ceremoniei The World’s 50 Best Restaurants.

1
Ana Ros // sursa foto: twitter.com

Ana a devenit bucatar dintr-o pura intamplare, fara sa urmeze vreo scoala speciala, ci invatand de una singura aceasta meserie, din pura pasiune. In anul 2000, Ana a refuzat un job de diplomat la Bruxelles pentru a se putea implica in afacerea de familie a sotului ei: restaurantul Hiša Franko. In urma acestei decizii, tatal ei a refuzat sa mai vorbeasca cu ea.

Some good, great! news @manuelamariafix @markokovac

A photo posted by ana ros (@anaros40) on

Anul trecut, Ana a aparut in emisiunea Chef’s Table, devenind un ambasador al bucatariei slovene care, pana atunci, era cunoscuta de foarte putina lume. In urma episodului construit in jurul Anei, clienti din toate colturile lumii au inceput sa vina in Slovenia pentru a lua masa la restaurantul ei.

ana ros
Sursa foto: obsev.com

De asemenea, Roš este si prietena foarte buna cu Dominique Crenn, The World’s Best Female Chef 2016, de la care spune ca a avut multe de invatat. Ana spune ca Dominique i-a oferit si acum urmatorul sfat:

Mi-a spus ca trebuie sa fiu inteligenta cu acest premiu. Te poti folosi de el pe termen lung sau te poti bucura de momentul de faima fara sa-ti dai seama cand acesta trece. Noi intotdeauna ne-am construit povestea pe termen lung – Hiša Franko este casa noastra; nu avem investitori, nu avem parteneri. Orice am face, trebuie sa ne gandim la supravietuire. Asa ca, eu cred ca acest moment este o ocazie buna pentru toata regiunea, cel putin din punct de vedere gastronomic.

Si, intre timp, se pare ca si tatal ei a iertat-o si este foarte mandru de ea, chiar daca nu a urmat cariera de diplomat. Doar mama ei nu este pe deplin convinsa de importanta acestui premiu, spunand ca, pana la urma, este vorba doar de gatit.