Condimentul anului – Piperul de Timut

21 decembrie 2018 | Noutati

Iubitorii gastronomiei fine și ai răsfățurilor culinare știu în fiecare an ce ingrediente noi să încerce în propriile creații sau ce să caute în meniurile restaurantelor preferate. De la fructe sau legume noi, exotice, la noi tipuri de savori și condimente, un degustător complet de bunătățuri le încearcă pe toate și adaugă o nouă aromă anului.

Din această categorie, anul acesta piperul de Timut (piper grapefruit) este condimentul anului. Acest condiment a călătorit tocmai din Nepal, de unde este originar, și este apreciat la nivel mondial pentru aroma surprinzătoare și savoarea pe care o imprimă fiecărui preparat pe care se presară.

Cu ce merge? Simplu: aproape cu orice bunătate. Perfect pentru aromarea cărnurilor și a dish-urilor asiatice, dar și pentru a îmbogăți gustul salatelor, piperul de Timut poate fi inclusiv ingredientul secret al unui cocktail, alcoolic sau nu. Imaginează-ți gustul lui într-un mousse de ciocolată – efectul va fi unul surprinzător și puțin spicy.

Mai mult fructat decât piperat, cu iz discret de citrice, iți recomandăm să l pui si tu pe lista de cumparaturi data viitoare cand te duci la shopping si sa iti imbogatesti paleta cu un gust nou.