Toate articolele (770 articole)

Un restaurant de fine dining din Bucuresti, printre cele mai bune 25 din Europa
 (Oct 2016)
   3.324 vizite  0 comentarii   0 like

Ca si anul trecut, restaurantul The Artist a reusit sa se numere din nou printre cele mai bune 25 de restaurante de fine dining din Europa. Cei de la Tripadvisor au publicat topul pe anul 2016, iar restaurantul din Bucuresti s-a clasat pe locul 17, urcand astfel doua locuri fata de anul trecut, ...

............................................citeste tot

Cum arata clasamentul celor mai bune baruri din lume in anul 2016
Restograf (Oct 2016)
   1.429 vizite  0 comentarii   0 like

Anual, The World's Best 50 Bars lanseaza clasamentul celor mai bune baruri din lume. Este vorba despre un top realizat de un grup format din 476 de barmani, istorici si degustatori, care analizeaza intre 500 si 700 de localuri. In 2016 au fost analizate 652 de localuri. La o prima vedere, ...

............................................citeste tot

CONCURS: castigati 2 locuri la Seara Turceasca din cadrul Tea&Coffee Festival 2016
Restograf (Oct 2016)
   533 vizite  0 comentarii   0 like

Tea&Coffee Festival a deschis portile unui nou eveniment la care puteti degusta cafele de toate tipurile, ceaiuri aromate, dar puteti sa si descoperiti farmecul anumitor culturi. Tea&Coffee festival a pregatit in program si niste seri tematice: seara armeneasca, seara braziliana, seara ...

............................................citeste tot

Mancarea preferata a bucatarilor pentru zilele reci
Restograf (Oct 2016)
   3.092 vizite  0 comentarii   0 like

Cand zilele reci dau navala peste noi, si alegerile noastre culinare se schimba. Atunci cand ploua si e mohorat sau bate vantul si abia ne urnim sa iesim afara, o masa buna poate fi singurul argument care sa ne scoata afara din casa. De aceea, ne-am gandit sa intrebam cativa dintre bucatarii ...

............................................citeste tot

Restaurantele din Romania, obligate sa anunte daca produsele sunt obtinute din alimente congelate
 (Oct 2016)
   1.726 vizite  0 comentarii   0 like

Incepand cu data de 20 octombrie, restaurantele, dar si brutariile, covrigariile, patiseriile, cafenele si magazinele sunt obligate prin lege sa-si informeze clientii daca produsele pe care le comercializeaza sunt obtinute din alimente congelate. Noua lege este cunoscuta si ca "legea ...

............................................citeste tot

[INCHEIAT] CONCURS: castigati un cupon de cumparaturi de la Brutaresti Artizanal + o surpriza speciala
Restograf (Oct 2016)
   1.069 vizite  0 comentarii   2 like

Castigatoarea este:  Janeta Ivan (comentariul cu numarul 7). Felicitari!  Te rugam sa ne dai un mail la [email protected] ca sa-ti spunem cum intri in posesia premiului.  *extragerea live a castigatorului poate fi vazuta mai jos.  Brutaresti Artizanal este visul implinit a 2 ...

............................................citeste tot

Gustul Chefs, o experienta culinara unica
Restograf (Oct 2016)
   1.977 vizite  0 comentarii   0 like

Inca de la inceput, Chefs Experience a fost ca un restaurant al experientelor. Experiente descoperite si oferite in timp, deoarece nu le-a fost usor sa reuseasca, insa dupa indelungi discutii, cercetari, calatorii in jurul lumii si intalniri cu specialisti, chefi bucatari, furnizori  si chiar cu ...

............................................citeste tot

Festivalul preparatelor din animale calcate de masini - un altfel de street food
 (Oct 2016)
   790 vizite  0 comentarii   0 like

Bineinteles, acest festival culinar ciudat are loc in Statele Unite, in oraselul Marlinton, situat printre dealurile din West Virginia. Chiar daca are doar in jur de o mie de locuitori, la sfarsitul lunii septembrie aici se organizeaza unul dintre cele mai ciudate evenimente gastronomice anuale ...

............................................citeste tot

Adrian Hadean si teapa de la actualul Minister al Economiei
 (Oct 2016)
   3.828 vizite  0 comentarii   2 like

Cunoscutul bucatar Adrian Hadean, fost jurat la MasterChef si cel care spunea despre actualul sef al Guvernului ca e genul sau de persoana si ca sunt "cumva la fel", a fost pus intr-o situatie extrem de neplacuta chiar de Guvern. Prezent la Salonul International de Alimentatie (SIAL) de la Paris...

............................................citeste tot

Cooking Ground: cand copiii si parintii se joaca in acelasi loc de-a bucataritul
Restograf (Oct 2016)
   1.233 vizite  0 comentarii   0 like

De curand ne-a atras atentia un nou concept din lumea culinara, unul in care copiii si parintii sunt elevi la acelasi curs, si anume unul de gatit. The Cooking Ground e un program de invatare pentru toti cei interesati de un stil de viata sanatos si cu gust bun. Proiectul a luat nastere la ...

............................................citeste tot

8 lucruri pe care doar bucatarii le observa in restaurante
 (Oct 2016)
   2.237 vizite  0 comentarii   0 like

Este clar ca bucatarii, atunci cand iau masa in oras, sunt atenti la multe alte detalii care omului obisnuit ii scapa atunci cand se afla intr-un restaurant. Probabil e un defect profesional, dar bucatarii nu sunt interesati doar de meniu si de mancare, ci si de lucruri marunte, cum ar fi ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase poze vii cu mancare - inspiratie pentru restaurante
Restograf (Oct 2016)
   1.783 vizite  0 comentarii   1 like

Cinemagraphs sunt aceste imagini vii in care obiectul principal din fotografie e nemiscat, dar in jurul lui exista diverse actiuni care creeaza impresia ca poza prinde viata. Asa cum era de asteptat, imaginile vii cu mancare sunt superbe, apetisante si starnesc reactia aceea de: "vreau sa mananc ...

............................................citeste tot

(P) Magia unei nunti de iarna
Restograf (Oct 2016)
   1.075 vizite  0 comentarii   0 like

O nunta in perioada iernii are cu siguranta un farmec aparte. Decorul alb in care este invaluita natura, atmosfera de basm, decoratiunile specifice anotimpului rece, tinutele iesite din tipar si reducerile aferente fiind extra sezon, acestea sunt doar cateva dintre elementele pe care trebuie sa le ...

............................................citeste tot

Cum arata barul oamenilor frumosi, interzis oamenilor urati
 (Oct 2016)
   2.514 vizite  0 comentarii   0 like

Un site de matrimoniale din State, Beautiful People, isi deschide un bar in care poti intra doar daca esti frumos / frumoasa. Barul va fi un fel de extensie a site-ului si va servi ca un VIP room pentru cei binecuvantati de Afrodita. Insa, din moment ce frumusetea este o chestie subiectiva, n-...

............................................citeste tot

Brutaresti Artizanal - sau ce se intampla cand bunicile aduc in viata nepotilor dragostea pentru paine si prajituri bune
Restograf (Oct 2016)
   2.554 vizite  0 comentarii   3 like

Bunicile care insufla dragostea pentru bucatarie puteau foarte usor sa devina un mit urban. Din fericire, mai apar oameni care transforma mitul in realitate, declarandu-se inspirati de "bunica" si dand nastere unui proiect in zona culinara datorita povestilor din familie. Acesta este si cazul lui ...

............................................citeste tot

Nou trend in lumea cafegiilor: cafea la cornet
Restograf (Oct 2016)
   6.028 vizite  0 comentarii   2 like

Instagramul este reteaua de socializare care anticipeaza urmatoarele trenduri, mai ales pe cele din lumea culinara. Asa a fost si cazul cu trendul din lumea cafelei care a invadat Instagramul, dovada fiind hashtag-ul #coffeeinacone si cele cateva mii de poze care stau marturie faptului ca e o noua ...

............................................citeste tot

5 bucatari exceptionali pe care merita sa-i urmaresti pe Instagram
Restograf (Oct 2016)
   1.657 vizite  0 comentarii   1 like

Daca va plac conturile Instagram cu poze cu mancare exceptionala, care nu doar ca va vor face sa va ploua in gura, dar din care veti avea si de invatat lucruri noi si interesante despre mancare, avem noi exact ce trebuie. Este vorba de conturile a 5 bucatari exceptionali, Chefi de cariera si ...

............................................citeste tot

Cum arata restaurantul pe care Dani Otil il deschide in Bucuresti
 (Sep 2016)
   33.530 vizite  2 comentarii   2 like

Am facut la un moment dat o lista cu restaurantele din Bucuresti cu patroni vedete. Acum, acestei liste i se adauga si Dani Otil. Starul Antena 1 a anuntat pe Facebook ca-si deschide restaurant in zona de nord a Bucurestiului si ca e in cautare de colegi si colege. Restaurantul se va ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase si bune 10 restaurante din Sibiu
 (Sep 2016)
   32.650 vizite  1 comentarii   -3 Dislike

Sibiul este un oras superb, de care nu te saturi. Nu de putine ori, aflandu-ne in Sibiu, am avut impresia ca suntem intr-un oras dintr-o cu totul alta tara decat Romania. De aceea revenim aici de fiecare data cu mare placere. In plus, acum aveti un motiv in plus sa va faceti bagajele si sa ...

............................................citeste tot

Tocanita cu fructe de mare a lui Chef Scarlatescu - un preparat pe care nu ai cum sa nu-l incerci
Restograf (Sep 2016)
   2.041 vizite  0 comentarii   0 like

Fructele de mare sunt un deliciu, fara doar si poate. Un deliciu care castiga din ce in ce mai mult teren si adepti in tara noastra. Preparatele cu creveti, caracatita, calamari sau midii sunt intotdeauna o alegere sanatoasa, usoara si, mai ales, gustoasa. Iar spre bucuria amatorilor de fructe de ...

............................................citeste tot

Cel mai bun restaurant din Londra are bucatar roman
 (Sep 2016)
   1.238 vizite  0 comentarii   0 like

Pe 27 septembrie au avut loc The AA Hospitality Awards 2016. Gala de decernare a premiilor pentru cele mai bune restaurante / hoteluri / pub-uri / wine bars / chefs din Marea Britanie a avut loc la Grosvenor House Hotel, in Londra. Evenimentul a adus si o surpriza placuta pentru romani, pentru...

............................................citeste tot

IKEA a deschis un restaurant in care iti gatesti singur mancarea
 (Sep 2016)
   1.294 vizite  0 comentarii   0 like

Daca credeati ca cei de la IKEA erau cat se poate de enervanti pentru faptul ca au transformat articolele de mobilier in puzzle-uri imposibile, aflati ca acum au deschis si un restaurant in care-ti pregatesti singur mancarea. E un fel de next level de DIY in materie de cooking. Poate parea o...

............................................citeste tot

Bill Murray a fost barman pentru o zi in restaurantul fiului sau
 (Sep 2016)
   646 vizite  0 comentarii   0 like

Fiul celebrului actor american Bill Murray si-a deschis un restaurant in New York, iar tatal lui l-a ajutat un pic cu promovarea, trecand in spatele barului si preparand bauturile pentru clienti. Murray devenise deja renumit pentru faptul ca obisnuieste sa apara in diverse baruri modeste, unde...

............................................citeste tot

INCHEIAT! Castigati o cina pentru 2 persoane la restaurantul Excellence
Restograf (Sep 2016)
   1.969 vizite  62 comentarii   4 like

Castigatoarea este:  Isabela, comentariul din data de 21 septembrie, ora 5:40. "Dulceata de trandafiri, sirop de trandafiri si negresa cu dulceata de trandafiri si bezea, doar la bunica am mancat dulceata de trandafiri, ea imi facea de fiecare data cand o vizitam toamna." P.S: ne cerem ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 localuri din Bucuresti unde sa bei un pahar de vin bun
 (Sep 2016)
   11.505 vizite  0 comentarii   1 like

Vremea s-a racit si e timpul sa incepem sa ne luam la revedere de la terase si sa cautam localuri cu interioare confortabile si frumoase. De asemenea, e si momentul in care halba rece de bere se inlocuieste cu un pahar de vin rosu bun, la temperatura camerei. Asadar, ca sa nu va lasam de ...

............................................citeste tot

  3   4  5  6  7  8  9
Afiseaza

Cooking Ground: cand copiii si parintii se joaca in acelasi loc de-a bucataritul



Restograf  (Oct 2016)
1.233 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
0 placut 
0 displacut 

 

De curand ne-a atras atentia un nou concept din lumea culinara, unul in care copiii si parintii sunt elevi la acelasi curs, si anume unul de gatit. The Cooking Ground e un program de invatare pentru toti cei interesati de un stil de viata sanatos si cu gust bun. Proiectul a luat nastere la initiativa a 3 tineri din domenii diferite: Alex Mihai Dinu – PR si Project Manager, Silvia Floarea – Fundraiser si Project Manager si Robert Soparlache – senior art director.

Ei au pus bazele acestui program in care copiii si parintii invata cum sa gateasca, cursuri menite sa le starneasca interesul si curiozitatea pentru mancarea buna si sanatoasa. Despre acest “loc de joaca” am vrut sa aflam si noi mai multe si fix asta facem in interviul de mai jos.

cooking g

Restograf: Ce este The Cooking Ground mai exact?

The Cooking Ground: The Cooking Ground este un curs de gatit pentru parinti si copii. Acestia vor afla impreuna de la chefii care fac parte din program mai multe despre secretele bucatariei, despre cum isi pot gati singuri mesele sau despre cum pot folosi in moduri inovative ingredientele. E un proiect care isi propune sa vorbeasca cinstit despre gatit si alimente, despre gusturi, texturi, totul intr-o experienta ludica si inovatoare.

Restograf: Cum a aparut ideea acestui proiect si cine e echipa din spatele initiativei?

The Cooking Ground: Ne-am dat seama ca sunt destul de multe activitati extracuriculare destinate copiilor, dar ca niciuna nu ii implica si pe parinti sau ca oricum nu ii implica intr-un mod pe care sa il gaseasca educational pentru ei. Si cum suntem toti trei pasionati de bucatarie si ne plac copiii, ideea ne-a venit destul de natural.

Mai multe detalii despre ei gasesti aici.

cooking g 5 cooking g 4

Restograf: Care sunt bucatarii care vor tine cursurile de la The Cooking Ground?

The Cooking Ground: Bucatarii implicati in proiect sunt: Costi Sulugiuc (Energiea), Irina Hristu (Pop-up Dinner), Andreea Caretu (Miez), Daniel Voinea (Carturesti), Robert Soparlache, Cristina Malai (Cezanne).

Restograf: Ce urmariti mai exact prin aceste ateliere?

The Cooking Ground: Noi ne propunem sa le oferim o experienta revelatoare participantilor nostri. Pe de o parte, parintii ar trebui sa se bucure de faptul ca pot petrece timp cu copiii lor invatand lucruri noi despre cum isi pot prepara singuri mesele, iar pe de alta parte copiii vor avea ocazia sa intre in contact cu alimente si texturi de alimente si preparate la care altfel poate ar fi fost reticenti.

cooking g 3 cooking g 2

Restograf: “The Cooking Ground reprezinta o serie de 10 intalniri, fiecare intalnire abordand o alta tema si fiind coordonata de un alt chef. In cadrul intalnirilor, atat copiii, cat si parintii vor avea ocazia sa isi largeasca orizonturile privind ingredientele folosite, retete si modalitati de preparare” – ati putea sa ne spuneti cateva dintre temele care vor fi abordate?

The Cooking Ground: Vrem sa fie o aventura completa, asa ca vom prepara de la placinte, salate calde pana la supe sau peste. Proiectul se incheie cu o cina gatita exclusiv de cei mici.

Programul detaliat:

– Mic dejun
– Paine
– Salate
– Pizza
– Gustari
– Peste&piureuri&sosuri
– Supe&mirodenii
– Deserturi
– Pachetel pentru scoala
– Cina finala

cooking g 8 cooking g 9

sursa foto

Restograf: Am vazut ca inscrierea costa 600 de euro pentru tot programul. Exista posibilitatea de a participa doar la un curs din program?

The Cooking Ground: Da, exista si posibilitatea inscrierii la un singur seminar, dar ii incurajam pe participantii nostri sa incerce intreaga experienta

Restograf: E one time only sau veti repeta programul?

The Cooking Ground: Speram sa nu fie one time only si sa il reluam la primavara.

Restograf: Inainte de a lansa programul, ati analizat cumva domeniul? Daca da, ce lucruri interesante ati descoperit despre cursurile de gatit pentru parinti si copii?

The Cooking Ground: Ne-am uitat un pic in stanga si-n dreapta si ne-am dat seama ca nu prea exista ce am vrea noi sa facem. Am tot cerut feedbackuri dupa ce am pus proiectul pe foaie si toti ne-au zis ca ideea e misto. L-am mai conturat in functie de feedbackul primit si iata-ne acum vorbind despre el. Avem incredere ca e util, pentru ca insightul de la care am plecat ni se pare corect.

Restograf: Cu ce ati vrea sa ramana cursantii vostri la final de program?

The Cooking Ground: Pai cred ca am fi foarte fericiti daca la final parintii ne-ar spune ca a fost pentru prima oara cand s-au bucurat sa mearga la un curs pentru copii si pe de alta parte sa vedem un pusti mancand celery sticks inmuiate intr-un sos pe care i l-a pregatit parintele.

beautiful little girl bakingcooking g 7

sursa foto

 

Detalii despre proiect si cum va puteti inscrie, aici


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


5 × eight =