Toate articolele (770 articole)

Beraria lui Locic din Piata Dorobantilor
George Butunoiu (May 2010)
   7.848 vizite  58 comentarii   0 like

Daca s-ar fi intamplat sa merg de trei ori si nu de patru la Beraria Dorobanti inainte de a scrie despre ei, i-as fi pus direct in lista celor care dau mancare proasta bucurestenilor, alaturi de Burebista, de La Mama si de alte cateva ca ele. Nu stiu daca e doar o intamplare ca toate cele la care am...

............................................citeste tot

Jadoo Gardin, restaurantul care nu isi asuma riscuri inutile
George Butunoiu (May 2010)
   9.769 vizite  2 comentarii   0 like

In Wikipedia scrie ca Jadoo e numele unui album scos de un cantaret pakistanez. Nu stiu daca “gardin” inseamna ceva in vreo limba sau daca are o legatura cu “gradina”, asa cum pare; m-am uitat si pe Internet si nu am gasit cuvantul asta. E drept, am renuntat repede, poate ca m-as fi lamurit ...

............................................citeste tot

Ce mananca constantenii la Marco Polo
George Butunoiu (May 2010)
   29.735 vizite  3 comentarii   3 like

Ori de cate ori am fost in Constanta (foarte rar, o data la cativa ani), prietenii mei de acolo, care stiu ce-mi place si ce nu, m-au dus la niste restaurante in care am mancat mai mult peste fi alte inotatoare. Ca locurile acelea nu semanau prea mult cu cele cu care sunt eu obisnuit in Bucuresti, ...

............................................citeste tot

Memento mori la Mju
George Butunoiu (May 2010)
   15.671 vizite  0 comentarii   4 like

Sunt sigur ca as gasi multe articole admirative la adresa neobisnuitului restaurant de la intersectia dintre strazile Batistei (se citeste “batishtei”) si Vasile Lascar daca m-as uita putin pe Internet. Nu ar fi de mirare, stiind ca au primit si un titlu de “restaurant al anului”, in 2008 ...

............................................citeste tot

Despre ce mananca brasovenii si targumuresenii la Casa Hirscher, Bella Muzica si Laci Csarda
George Butunoiu (Apr 2010)
   19.341 vizite  4 comentarii   2 like

Mi-am propus sa scriu despre un restaurant numai dupa ce ma duc de mai multe ori acolo, si intotdeauna insotit de cineva care sa-mi mai tempereze elanul critic. De data aceasta voi face o exceptie, doar din simple ratiuni logistice, pentru ca vorbesc despre niste restaurante in care nu cred ca voi ...

............................................citeste tot

Un lucru turcesc bine facut – restaurantul Divan
George Butunoiu (Apr 2010)
   14.043 vizite  4 comentarii   0 like

Eu nu am inteles niciodata de ce Bucurestiul nu e plin de restaurante ca acesta. Bucataria turceasca e buna, e bogata, e bine definita si coerenta si e mult mai la indemana restaurantelor mici decat cea frantuzeasca sau cea asiatica, de pilda. Psihologia patronului roman de restaurant va ramane o ...

............................................citeste tot

Cand mergeti la Aquarium spuneti ca sunteti un fotbalist celebru
George Butunoiu (Apr 2010)
   8.732 vizite  2 comentarii   1 like

La putin timp dupa Revolutie, un fotbalist celebru si un sarb a deschis Aquarium, un restaurant cu putin cunoscuta pe atunci bucatarie italiana. O buna bucata de vreme a ridicat pretentii la lista scurta a restaurantelor bune din Bucuresti. Nici nu a fost prea greu acum aproape 20 de ani, cand ...

............................................citeste tot

Amuse-bouche pe nota de plata de la Aqua
George Butunoiu (Mar 2010)
   19.287 vizite  2 comentarii   5 like

Cativa romani si niste libanezi (din cate am auzit de la cei din jur) au facut un pariu riscant si au deschis acum cateva luni, in plina criza, un restaurant in Parcul Herastrau, pe care l-au vrut pozitionat de la inceput direct in top. Cred ca investitia – destul de consistenta, din cate se vede...

............................................citeste tot

Ici et la, sau cum isi poate bate joc un arhitect de munca omului
George Butunoiu (Mar 2010)
   9.957 vizite  3 comentarii   4 like

Saptamana trecuta am scris despre Sangria, poate cel mai frumos loc din Bucuresti. Acum voi scrie despre cel mai urat. Nu-mi aduc aminte sa fi vazut vreodata un restaurant mai urat, nici in Romania si nici in alta tara. Si nu am umblat putin prin lume… Am ramas pur si simplu perplex cand am intrat...

............................................citeste tot

Bucataria de supermarket romanesc la Burebista
George Butunoiu (Feb 2010)
   9.111 vizite  0 comentarii   1 like

Nu mai am abonament la TBR si, de cand nu am mai vazut cronicile despre restaurante ale lui Michael Barclay, am incetat sa mai citesc asa ceva in presa bucuresteana. Mi-am zis ca mai bine le scriu singur si mi le citesc pe ale mele, daca nu o sa am altceva mai bun de facut. Am luat multe tepe ...

............................................citeste tot

La Die Deutsche Kneipe i se face in ciuda Profesorului Mencinicopschi
George Butunoiu (Feb 2010)
   10.571 vizite  2 comentarii   4 like

Imi aduc aminte si acum toate lucrurile pe care le-am vazut si care mi s-au intamplat in primele zile atunci cand am iesit eu intaia oara din tara, la foarte putin timp dupa Revolutie. Unul dintre acestea era micul bistrot al lui Philippe si al lui Marie, dintr-o margine a Parisului. I-a luat ceva ...

............................................citeste tot

Cand mergeti Sangria sa aveti un cu spray contra arsurilor la indemana
George Butunoiu (Feb 2010)
   14.442 vizite  6 comentarii   2 like

Printre profesionistii din hospitality se zice ca exista 100 de secrete care fac diferenta dintre marile restaurante si celelalte. Pe 10 le cunosc numai marii bucatari si marii sefi de restaurante, pe celelalte 90 le cunoaste toata lumea, insa numai marii bucatari si marii sefi de restaurante le ...

............................................citeste tot

Benihana - prezentare
Howard Johnson Hotel (Jan 2010)
   19.529 vizite  1 comentarii   -3 Dislike

RESTAURANTUL  BENIHANA in BUCURESTI Prezentare Generala Situat in centrul Bucurestiului, la primul etaj al Hotelului Howard Johnson Grand Plaza, restaurantul Benihana va ofera bucatarie japoneza teppanyaki autentica, precum si un bar sushi. Varianta bucuresteana a celebrului lant de ...

............................................citeste tot

Avalon - prezentare
Howard Johnson Hotel (Jan 2010)
   20.267 vizite  0 comentarii   0 like

AVALON Address: Howard Johnson Grand Plaza Hotel Calea Dorobantilor 5 – 7, District 1, Bucharest Tel. 021 201 5030 Capacity: 80 – 100 persons Underground, guarded parking available In a contemporary environment and cozy atmosphere, our Canadian Chef Henrik Sebok offers you a wide ...

............................................citeste tot

Inainte de a merge la La Cena faceti un test de rezistenta fizica!
George Butunoiu (Oct 2009)
   13.769 vizite  6 comentarii   1 like

Cunoscutul restaurant-pizzerie de pe Maria Rosetti nu e un restaurant “de fite”, nici nu pare sa fie rodul vreunei pasiuni innascute a cuiva pentru gastronomie, ci e facut ca sa faca bani. Repede, multi, constant, desi nu fara efort si imaginatie. Ceea ce e un lucru de admirat, totusi. Am fost ...

............................................citeste tot

Ieri m-am impacat cu Casa Ardeleneasca (Caredy)!
George Butunoiu (Oct 2009)
   10.841 vizite  0 comentarii   1 like

Acum vreo doi ani mi-au dat un peste stricat la restaurantul acesta. Nu m-a afectat prea tare pentru ca, aproape toata viata mea mancand departe de casa (mai intai la cantina, apoi pe la restaurante), am vazut multe si mi s-au intamplat si lucruri mult mai rele. Nu m-a mirat prea tare nici ca ...

............................................citeste tot

Mancare buna si “circ” la Balthazar
George Butunoiu (Oct 2008)
   18.513 vizite  3 comentarii   2 like

Dupa ce era sa ma bat cu un chelner, nu am mai trecut de vreo doi ani pe la Balthazar, desi am mancat foarte bine acolo, de fiecare data. Eu nu las automat bacsis la un restaurant, nici nu imi scot calculatorul ca sa socotesc exact cat e “atata la %” din nota de plata, ci dau cat si cand vreau ...

............................................citeste tot

Intrebati de Nicoleta cand mergeti la Capricciosa
George Butunoiu (Sep 2008)
   10.041 vizite  4 comentarii   4 like

Oare cine ar putea crede ca un restaurant de la “capatul pamantului”, printre locuri virane si santiere de constructii, situat intr-o baraca de lemn pe care te astepti sa o vezi cazand la trecerea primei betoniere pe sub geamurile sale (si trec multe, incontinuu!) sa aiba un asemenea succes? ...

............................................citeste tot

Cum mi-am dat eu seama ca Jaristea si-a pierdut banca de date
George Butunoiu (Aug 2008)
   15.966 vizite  4 comentarii   -1 Dislike

Am avut foarte multe ezitari inainte de a ma hotari sa ma duc din nou la Jaristea, loc in care am mers de multe ori pana acum cinci ani, mai ales cand imi veneau ceva straini in vizita. Cu destula teama am pus mana pe telefon si am format numarul. Mi-am spus numele si apoi am cerut o rezervare ...

............................................citeste tot

Cum gandeste un chelner
George Butunoiu (May 2008)
   9.693 vizite  0 comentarii   0 like

Eu m-am bucurat foarte tare cand am aflat ca s-a deschis un alt restaurant grecesc aproape de biroul meu, pana la care sa pot merge pe jos. Ar merita ceva concurenta Mesogios, ca e destul de scump. Imi place mult mancarea greceasca, probabil iremediabil influentat de pasiunea pentru tot ce e legat ...

............................................citeste tot

Despre Dantes si chelnerii lui insetati de cunoastere
George Butunoiu (Mar 2008)
   8.906 vizite  0 comentarii   0 like

Chinuitul restaurant din Piata Dorobantilor (Beller, ca sa fiu mai precis)se pare ca nu prea a avut noroc in viata, desi a trecut prin mai multe maini pana acum si s-au facut diverse experimente pe “spinarea” lui. Casa are personalitate, e mare – salile pentru clienti sunt pe 3 niveluri, din ...

............................................citeste tot

  31 
Afiseaza

Cred ca saptamana trecuta am mancat doua sirene pane…



  (Apr 2013)
8.912 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
17 placut 
6 displacut 

 

Am fost la Nonna Mia dupa ce acesta a primit certificarea “Ospitalità Italiana”, acordata de Camera de Comert Italiana pentru Romania restaurantelor cu specific italian pe care ei le considera mai semnificative. Nu stiam de existenta lui, si nu e de mirare, pentru ca a fost deschis in decembrie 2012 si e destul de ascuns, pe stradutele dintre Calea Floreasca si Calea Dorobantilor.

Inainte a fost acolo un mic hotel (hostel, mai degraba), Bruxelles, care avea cateva camere la etaj si un mic restaurant la parter, cu acelasi nume. Nu le-a mers bine – si pe buna dreptate – asa ca au inchiriat localul, cu tot cu camere, celor cu Nonna Mia. Acestia l-au amenajat mult mai frumos decat era Bruxelles inainte, rustic, cu mobilier si decoruri ca din filmele vechi. Si cu poze vechi pe pereti, frumoase. Pacat ca locul e intunecos, nu are nicio fereastra, lumina intra doar pe usa de la intrare. Vara cred ca e greu de stat acolo, chiar si cu aerul conditionat. Mai ales ca loul e stramt si mesele cam inghesuite. Au spus ca vor face o mica terasa pe trotuar, sa vedem cum va fi.

Au adus un bucatar italian la Nonna Mia, pe care l-au pus sa conceapa un meniu imens. Si omu’ s-a conformat, el stie de ce… Mancarea e ceva mai buna decat cea de la majoritatea sutelor de restaurante « italienesti » din Bucuresti, insa nu ceva de tinut minte. E bucatarie traditionala italiana, de bistrou. Bruschetele au fost bune, la fel si supa. Pastele au fost foarte bune, la fel si sosurile. Mielul a fost cam prost (carnea de proasta calitate), la fel si spanacul, mult prea fiert, era ca un fel de terci din frunze intregi. Cu pestele am avut o surpriza de proportii, cand am gasit solzi sub crusta de legume, ca un fel de pane, in care erau acoperiti. Si nu cativa solzi rataciti, ci toti erau bine-mersi, la locul lor! Ne-am gandit ca or fi fost niste sirene in farfurie, dar nu le-am putut noi vedea bine sub stratul de legume, fiindca stiu ca in gastronomie acela e singurul caz in care poti lasa clientului solzii in farfurie… Si cu siguranta ca asa a fost, fiindca altfel nu cred ca ne-ar fi luat 200 de lei pe ei.

Serviciul a fost bun la Nonna Mia, cu o chelnerita dezinvolta si autoritara. Clienti erau, unii vorbind in italiana. Celelalte preturi ni s-au parut rezonabile.

Asadar, Nonna Mia e un restaurant italian de cartier destul de bun, la care merita sa mergeti, mai ales daca sunteti in apropiere. Sa aveti grija doar cand comandati sirene, ca sunt cam scumpe…

*

(sirenele sunt de pe www.deviantart.com)

*


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Bun articol, am inteles ironia cu sirenele. Voi avea grija la solzi. Insa mi se pare ca scopul aricolului nu a fost de a ne spune ceva despre restaurant si mai ales de a va plange de solzi. Desi initial nu pare, devine tendentios articolul imediat dupa ce vezi cele 12 poze cu asa zise sirene… Care e intelesul? Deja incep sa ma gandesc ca nu am citit bine, era vre-un mesaj ascuns… Dejaba, cele 12 poze sunt acolo si nimic in articol care sa le justifice prezenta atat de numeroasa! Nu mai vorbesc ca nu inteleg de ce titlul se refera la 2 portii de pane cu continutul de sirene, iar inteleg ca autorul am mancat numai una. Oricum articolul e scris la plural, deci ati fost cel putin 2. Ciudat mod de a face recenzie la un restaurant la plural. Si obsesia pentru sirene…

Reply

    – am fost 3 la masa, de acolo pluralul
    – La majoritatea articolelor am pus pozele in acest fel; Selectez mai multe poze care se potrivesc cu o idee din articol si cand nu ma pot decide la una din ele, pun mai multe sau chiar pe toate.
    – mai multe poze pe site ajuta la motoarele de cautare
    GB

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


1 + three =