Toate articolele (770 articole)

Farfuria care absoarbe grasimea si taie din calorii
Restograf (May 2016)
   706 vizite  0 comentarii   0 like

Inventiile din domeniul culinar sunt de cele mai multe ori orientate impotriva risipei de mancare sau pentru un regim alimentar mai sanatos. Pentru o alimentatie mai curata si mai sanatoasa au muncit si oamenii de la o agentie din Thailanda si au scornit un produs super interesant: o farfurie care ...

............................................citeste tot

Cele mai interesante salate de incercat la restaurantele din Bucuresti
Restograf (May 2016)
   6.440 vizite  0 comentarii   -2 Dislike

Cu o salata nu aveti cum sa dati gres, fie ca vorbim de masa de pranz sau de o cina light, satioasa si cu gust. Legumele in combinatie cu branzeturi, carne sau peste sunt un mix perfect de vitamine, proteine si alti nutrienti necesari organismului. Tinem sa raportam ca in restaurantele din ...

............................................citeste tot

Care sunt cele mai ieftine 10 restaurante din Bucuresti, conform Tripadvisor
 (May 2016)
   42.761 vizite  0 comentarii   3 like

Cand vine vorba de recomandari pentru turisti, dar nu numai, Tripadvisor este o somitate in domeniu. De aceea, am vrut sa vedem care sunt restaurantele din Bucuresti pe care le recomanda Tripadvisor ca fiind cele mai ieftine (cheap eats). Am descoperit ca rezultatul nu este o lista foarte ...

............................................citeste tot

Care este cel mai longeviv restaurant din lume si cu ce specialitate se mandreste
 (May 2016)
   1.041 vizite  0 comentarii   0 like

Despre cel mai longeviv restaurant din lume v-am mai spus si cu alta ocazie, dar e cazul sa revenim un pic si sa detaliem. Restaurantul in cauza este Sobrino de Botin din Madrid. El detine titlul de cel mai longeviv restaurant din lume, fiind trecut la aceasta categorie in Guinness Book. ...

............................................citeste tot

Restaurante deschise de curand in Bucuresti
Restograf (May 2016)
   5.438 vizite  0 comentarii   1 like

In Bucuresti, circuitul restaurantelor in natura este in continua miscare. Unele mai vechi se inchid, unele recente se inchid, dar un lucru e sigur: mereu apar restaurante noi in oras, localuri care-si fac loc in peisajul bucurestean si fix despre acestea vrem sa va povestim si noi mai jos. De la ...

............................................citeste tot

La microfon pe scena festivalurilor culinare: Luș Covaliu despre Street Food Festival (Cluj)
Restograf (May 2016)
   1.179 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa inspectam scena marilor festivaluri culinare din Romania, invitandu-l acum la microfon pe Luș (Constantin) Covaliu, owner-ul asociatiei Why Not, care se va ocupa de organizarea Street Food Festival din Cluj. Pasiunea pentru bucatarie a inceput din familie, de la tatal lui care a fost ...

............................................citeste tot

Restaurante medievale pentru fanii Game of Thrones
Restograf (May 2016)
   1.103 vizite  0 comentarii   0 like

Game of Thrones este serialul care a creat isterie in ultimii ani, serialul care ne-a dat personaje pe care le-am detestat cu toata fiinta noastra si personaje de care nu am fi vrut sa ne despartim asa devreme. Game of Thrones, insa, nu mai e doar un serial, e un intreg univers, iar noul sezon ...

............................................citeste tot

CONCURS! Castigati o masa completa din meniul mexican de la Hard Rock Cafe
 (May 2016)
   1.851 vizite  0 comentarii   1 like

Castigatoare 1 este: Madalina Livia Panaite (comentariul cu numarul 233). Puteti vedea tragerea la sorti live in clipul din josul articolului. Madalina, felicitari, te rugam sa ne scrii la [email protected] ca sa-ti spunem cum te bucuri de premiu.  Castigatoarea 2 este: Isabela Botogan (...

............................................citeste tot

La microfon pe scena festivalurilor culinare: Dragos Gurarosie despre BurgerFest
Restograf (Apr 2016)
   1.099 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa invitam la microfon organizatorii festivalurilor culinare din Romania. Dupa primul interviu cu Florin Itu (Bucharest Gourmet Festival si Bucharest Street Food Festival), pe scena l-am invitat pe Dragos Gurarosie, unul dintre personajele cheie care ne-au adus anul trecut prima editie a ...

............................................citeste tot

La microfon pe scena festivalurilor culinare: Florin Itu despre Gourmet Festival si Bucharest Street Food Festival
Restograf (Apr 2016)
   2.234 vizite  0 comentarii   1 like

Romania incepe sa danseze pe scena festivalurilor culinare asa cum o fac tarile in care aceste evenimente au devenit deja o traditie. In centrul atentiei sta Bucurestiul, oras care are deja cateva mari festivaluri culinare confirmate, dar si altele in curs de stabilire si definitivare. Aceasta ...

............................................citeste tot

Restaurantul unde clientii mananca complet dezbracati
 (Apr 2016)
   1.622 vizite  0 comentarii   2 like

In luna iunie, in Londra urmeaza sa se deschida un restaurant in care clientii pot manca complet dezbracati. Pfff, ce prostie, nu? Ei bine, lista de asteptare a persoanelor care au rezervat deja o masa a ajuns la 26.428. Restaurantul cu pricina se numeste The Bunyadi si in afara de nudism si ...

............................................citeste tot

De vorba cu un bucatar francez la Bucuresti - Chef Samuel le Torriellec
Restograf (Apr 2016)
   4.075 vizite  0 comentarii   1 like

Samuel le Torriellec este al 5-lea bucatar din seria interviurilor cu bucatari straini stabiliti in Romania, Chefi care au venit sa promoveze cultura culinara a tarii lor in Bucuresti. Samuel e un bucatar atipic: tatuat, pasionat de sporturi extreme, dar cu aceeasi dependenta specifica marilor Chefs...

............................................citeste tot

Intr-o cafenea din Bucuresti platesti consumatia atat cat consideri ca merita
 (Apr 2016)
   986 vizite  0 comentarii   1 like

O cafenea din Bucuresti te lasa sa-ti platesti consumatia atat cat consideri ca merita. Nu este un nou concept, pentru ca ar fi falimentar, ci doar o promotie mai indrazneata a unei cafenele din buricul Bucurestiului. Este vorba de ORYGYNS Specialty Coffee, un local deschis nu de multa vreme...

............................................citeste tot

Cafeneaua cainilor de mangaiat si de adoptat
Restograf (Apr 2016)
   2.067 vizite  0 comentarii   0 like

Exista un loc unde iubitorii de caini vor da din coada de fericire. In acelasi loc, si cainii vor latra de fericire. Asta pentru ca in The Dog Cafe, un nou loc din L.A, clientii pot veni sa-si bea cafeaua si sa mangaie niste caini super simpatici. Daca isi gasesc perechea canina, clientii pot adopta...

............................................citeste tot

10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre lumea restaurantelor
Restograf (Apr 2016)
   1.040 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care va intrebati unde se afla cel mai mare restaurant din lume sau cel mai vechi, cat costa cel mai scump burger sau care a fost cea mai spectaculoasa livrare de pizza, va oferim toate aceste raspunsuri, plus altele, in cele ce urmeaza: 1. Cuvantul "restaurant" vine din franceza. A ...

............................................citeste tot

CONCURS! Castigati volumul "The Wine Book of Romania" si o invitatie la RoWine, festivalul vinurilor
Restograf (Apr 2016)
   1.245 vizite  0 comentarii   0 like

Castigatoarea este: Roxana Maria, comentariul cu numarul 9 (mai jos print screen de la extragere). Felicitari! Te rugam sa ne dai un mail pe adresa [email protected] ca sa-ti spunem cum intri in posesia premiului. "Iubitorii de vin sunt invitati sa-si dea un check-in la acest concurs. De ce? ...

............................................citeste tot

Toate restaurantele din Bucuresti, obligate sa ofere Wi-Fi gratis - o idee buna?
 (Apr 2016)
   691 vizite  0 comentarii   0 like

Restaurantele, terasele si barurile, dar si autoritatile publice vor fi obligate sa ofere wi-fi gratuit in zona cladirilor pe care le detin si in zonele turistice. De asemenea, si operatorii de telefonie mobila vor fi obligati sa ofere gratis minim 500 MB pe luna, potrivit unui proiect de lege ...

............................................citeste tot

Recomandari de sezon de la mari Chefi din Bucuresti
Restograf (Apr 2016)
   2.045 vizite  0 comentarii   3 like

Ingredientele de primavara sunt ideale pentru preparate proaspete, aromate, gustoase. Acum se scot la tarabe cele mai bune verdeturi de la leurda la salata verde, ceapa si spanac. Tot acum ridichile adauga iuteala usoara unei salate sau culoare si aroma unui preparat. Avem si fructele de primavara ...

............................................citeste tot

Farsa care-i face pe angajatii restaurantelor sa-si sparga singuri geamurile
 (Apr 2016)
   800 vizite  0 comentarii   0 like

In Statele Unite o farsa face ravagii prin vitrinele restaurantelor Burger King. Iata cum functioneaza: managerii localurilor primesc un telefon, apoi angajatii ies afara si incep sa sparga cu entuziasm geamurile restaurantului. Puteti sa radeti cat vreti, dar saptamana trecuta 3 restaurante ...

............................................citeste tot

Cel mai ieftin restaurant din Bucuresti se afla in Casa Poporului
 (Apr 2016)
   2.361 vizite  0 comentarii   0 like

An de an, sondajele arata ca romanii cheltuie mai mult de jumatate din veniturile lunare pe mancare. De aici pot fi trase doua concluzii: 1. mancarea din Romania este scumpa; 2. veniturile din Romania sunt mici. Cel mai probabil, ambele sunt adevarate. Insa, aceasta este o problema cu care se ...

............................................citeste tot

Cum sa stati si sa gatiti in superba casa din Provence a Juliei Child
Restograf (Apr 2016)
   797 vizite  0 comentarii   0 like

Ca sa va raspundem direct la intrebarea din titlu: o inchiriati prin intermediul Airbnb. O gasiti acolo sub denumirea "La Pitchoune: Foodie Paradise" si fiecare gurmand ar trebuie sa bifeze macar o noapte petrecuta aici si o cina gatita in bucataria faimoasei Julia Child. Putin probabil sa ...

............................................citeste tot

Terase si gradini de vara deschise in primele zile din luna aprilie
 (Apr 2016)
   5.206 vizite  0 comentarii   1 like

De obicei, terasele si gradinile de vara din Bucuresti se deschid prin luna mai. Anul acesta, vremea neobisnuit de calda pentru aceasta perioada a facut ca multe localuri sa-si redeschida terasele cu o luna mai devreme. Am verificat care dintre terasele frumoase din Bucuresti va asteapta sa va ...

............................................citeste tot

Un restaurant cu o idee buna: frigider cu mancare pentru oamenii nevoiasi
Restograf (Apr 2016)
   950 vizite  0 comentarii   0 like

Risipa de mancare e o problema reala, una pe care majoritatea restaurantelor si lanturilor mari de magazine au inceput deja s-o priveasca dintr-un unghi mai prietenos cu mediul. Incercarea de a stopa sau de a diminua risipa de mancare a condus si la aceasta initiativa a unui restaurant din India...

............................................citeste tot

Intr-un bar din Romania se poate fuma legal, fara sanctiuni sau amenzi
 (Apr 2016)
   1.870 vizite  1 comentarii   0 like

In barul Beer Hunter din Constanta se poate fuma fara amenzi sau sanctiuni, chiar si dupa 17 martie, ziua in care a intrat in vigoare legea antifumat. Acest lucru este posibil deoarece barul s-a transformat in sediu pentru o asociatie non-profit, pentru a putea ocoli legea antifumat. Astfel, cei...

............................................citeste tot

Ce e un bistro - un scurt istoric pana in zilele noastre si unde il gasim pe strazile din Bucuresti
Restograf (Mar 2016)
   5.071 vizite  1 comentarii   0 like

Un bistro e locul pentru o cafea si o gustare sau pentru un pahar de vin si un preparat simplu alaturi. Un bistro e genul de loc in care meniul  nu e deloc simandicos, decorul nu e fitos si atmosfera nu e cu nasul pe sus. Adica fix genul de loc in care sa te opresti cu un prieten la o bucata de ...

............................................citeste tot

  6   7  8  9  10  11  12
Afiseaza

Cred ca saptamana trecuta am mancat doua sirene pane…



  (Apr 2013)
8.912 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
17 placut 
6 displacut 

 

Am fost la Nonna Mia dupa ce acesta a primit certificarea “Ospitalità Italiana”, acordata de Camera de Comert Italiana pentru Romania restaurantelor cu specific italian pe care ei le considera mai semnificative. Nu stiam de existenta lui, si nu e de mirare, pentru ca a fost deschis in decembrie 2012 si e destul de ascuns, pe stradutele dintre Calea Floreasca si Calea Dorobantilor.

Inainte a fost acolo un mic hotel (hostel, mai degraba), Bruxelles, care avea cateva camere la etaj si un mic restaurant la parter, cu acelasi nume. Nu le-a mers bine – si pe buna dreptate – asa ca au inchiriat localul, cu tot cu camere, celor cu Nonna Mia. Acestia l-au amenajat mult mai frumos decat era Bruxelles inainte, rustic, cu mobilier si decoruri ca din filmele vechi. Si cu poze vechi pe pereti, frumoase. Pacat ca locul e intunecos, nu are nicio fereastra, lumina intra doar pe usa de la intrare. Vara cred ca e greu de stat acolo, chiar si cu aerul conditionat. Mai ales ca loul e stramt si mesele cam inghesuite. Au spus ca vor face o mica terasa pe trotuar, sa vedem cum va fi.

Au adus un bucatar italian la Nonna Mia, pe care l-au pus sa conceapa un meniu imens. Si omu’ s-a conformat, el stie de ce… Mancarea e ceva mai buna decat cea de la majoritatea sutelor de restaurante « italienesti » din Bucuresti, insa nu ceva de tinut minte. E bucatarie traditionala italiana, de bistrou. Bruschetele au fost bune, la fel si supa. Pastele au fost foarte bune, la fel si sosurile. Mielul a fost cam prost (carnea de proasta calitate), la fel si spanacul, mult prea fiert, era ca un fel de terci din frunze intregi. Cu pestele am avut o surpriza de proportii, cand am gasit solzi sub crusta de legume, ca un fel de pane, in care erau acoperiti. Si nu cativa solzi rataciti, ci toti erau bine-mersi, la locul lor! Ne-am gandit ca or fi fost niste sirene in farfurie, dar nu le-am putut noi vedea bine sub stratul de legume, fiindca stiu ca in gastronomie acela e singurul caz in care poti lasa clientului solzii in farfurie… Si cu siguranta ca asa a fost, fiindca altfel nu cred ca ne-ar fi luat 200 de lei pe ei.

Serviciul a fost bun la Nonna Mia, cu o chelnerita dezinvolta si autoritara. Clienti erau, unii vorbind in italiana. Celelalte preturi ni s-au parut rezonabile.

Asadar, Nonna Mia e un restaurant italian de cartier destul de bun, la care merita sa mergeti, mai ales daca sunteti in apropiere. Sa aveti grija doar cand comandati sirene, ca sunt cam scumpe…

*

(sirenele sunt de pe www.deviantart.com)

*


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Bun articol, am inteles ironia cu sirenele. Voi avea grija la solzi. Insa mi se pare ca scopul aricolului nu a fost de a ne spune ceva despre restaurant si mai ales de a va plange de solzi. Desi initial nu pare, devine tendentios articolul imediat dupa ce vezi cele 12 poze cu asa zise sirene… Care e intelesul? Deja incep sa ma gandesc ca nu am citit bine, era vre-un mesaj ascuns… Dejaba, cele 12 poze sunt acolo si nimic in articol care sa le justifice prezenta atat de numeroasa! Nu mai vorbesc ca nu inteleg de ce titlul se refera la 2 portii de pane cu continutul de sirene, iar inteleg ca autorul am mancat numai una. Oricum articolul e scris la plural, deci ati fost cel putin 2. Ciudat mod de a face recenzie la un restaurant la plural. Si obsesia pentru sirene…

Reply

    – am fost 3 la masa, de acolo pluralul
    – La majoritatea articolelor am pus pozele in acest fel; Selectez mai multe poze care se potrivesc cu o idee din articol si cand nu ma pot decide la una din ele, pun mai multe sau chiar pe toate.
    – mai multe poze pe site ajuta la motoarele de cautare
    GB

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


7 + two =