Cum arata clasamentul celor mai bune baruri din lume in anul 2016

25 octombrie 2016 | Locuri cool

Anual, The World’s Best 50 Bars lanseaza clasamentul celor mai bune baruri din lume.

Este vorba despre un top realizat de un grup format din 476 de barmani, istorici si degustatori, care analizeaza intre 500 si 700 de localuri. In 2016 au fost analizate 652 de localuri.

La o prima vedere, barurile americane si engleze sunt cel mai bine reprezentate in acest top. De exemplu, primele 5 pozitii sunt ocupate doar de baruri din New York si Londra.

Dead Rabbit Grocery & Grog din Mahattan ocupa prima pozitie, urmat de American Bar, din Londra.

1
Cel mai bun bar din lume: Dead Rabbit NYC // sursa foto: facebook.com

Dead Rabbit Grocery & Grog combina aerul vechi al New York-ului cu traditia irlandezilor din State, de aceea au si motto-ul: „Bringing the Irish Pub into the 21st century”.

Cocktail-urile costa 16 dolari, iar pretul vinului variaza intre 25 si 38 de dolari, pentru a va face o parere despre preturile din cel mai bun bar din lume.

Exista si o surpriza: barul The Clumsies din Atena este singurul bar care a reusit sa se impuna printre localurile americane si britanice din top 10, ocupand pozitia a noua.

atena
The Clumsies // sursa foto: facebook.com

Lista din 2016 nu difera foarte mult de cea din 2015. Printre toate cele 50 de baruri din lista celor mai bune din lume in 2016 nu se afla niciunul din Romania, desi, poate exista cateva care ar merita.

Puteti consulta lista cu cele mai bune 50 de baruri din lume AICI.