Cum sa stati si sa gatiti in superba casa din Provence a Juliei Child

6 aprilie 2016 | Noutati

Ca sa va raspundem direct la intrebarea din titlu: o inchiriati prin intermediul Airbnb. O gasiti acolo sub denumirea „La Pitchoune: Foodie Paradise” si fiecare gurmand ar trebuie sa bifeze macar o noapte petrecuta aici si o cina gatita in bucataria faimoasei Julia Child.

julia-child-kitchen-cr-sothebys (1)
sursa foto

Putin probabil sa fi ajuns aici fara sa stiti cine e Julia Child, dar nu strica un reminder:

– una dintre cele mai cunoscute personalitati culinare ale Americii

– chef, autoare de volume culinare si prezentatoare TV

– recunoscuta pentru ca a adus arta culinara frantuzeasca pe meleaguri americane

Un reminder video vine sub forma trailer-ului de la filmul in care Julia Child e interpretata genial de Meryl Streep.

Si, ca sa vedeti ca sigur o stiti pe Julia Child, ea a dat nastere unor citate pe care le-am vazut pe tot internetul, ba chiar si in meniurile unor restaurante:

I enjoy cooking with wine, sometimes I even put it in the food…

People who love to eat are always the best people

A party without cake is really just a meeting

The only time to eat diet food is while you’re waiting for the steak to cook

As you get older, you shouldn’t waste time drinking bad wine

 

Acum ca am stabilit ceea ce se stia deja, ca Julia Child a fost un mare personaj pentru universul celor carora le place sa gateasca si sa manance bine, e momentul sa va spunem cate ceva despre casuta ei din Provence pe care o puteti inchiria incepand cu vara aceasta.

julia child 5
sursa foto

Destinatiile care au legatura cu viata si cariera Juliei Child sunt rasfirate in mai multe locuri din lume. Bucataria ei de acasa din Cambridge, Massachusetts, se afla la Muzeul National de Istorie a Americii din Washington D.C. Mai exista si apartamentul din Paris din apropiere de Musée d’Orsay pe care Julia si sotul ei l-au inchiriat cat timp ea a fost la prestigioasa scoala culinara Le Cordon Bleu. Pe harta acestor puncte turistice se adauga acum si frumoasa si cocheta casa construita de Julia Child in zona rurala din Provence, locul in care marele chef a avut oaspeti de seama.

julia-child-living-room-cr-sothebys
sursa foto

Casuta este alintata „La Pitchoune” sau, mai scurt, „La Peetch”, in traducere asta insemnand „cea mica”. Aceasta casa micuta a fost cumparata de un cuplu din Colorado, care si-a propus s-o transforme intr-o oaza culinara, readucand-o la menirea ei din anii 1990 cand aici functiona un atelier de gatit. „La Pitchoune” va fi o destinatie de relaxare si de sesiuni culinare incepand cu anul viitor, acum ea putand fi inchiriata doar pentru a petrece cateva nopti in unul dintre cele 3 dormitoare cu decor antic si colorat. Casa mai are si o sufragerie fermecatoare, o terasa si gradini incantatoare, dar si o piscina. Cum era de asteptat, bucataria este piesa de rezistenta purtand amprenta Juliei si fiind pastrata in forma originala in care a fost ea proiectata si decorata. Blatul de lemn, cuierul pentru ustensile si toate spatiile de depozitare, toate acestea sunt asa cum erau pe vremea Juliei.

julia child
sursa foto

Speram ca aceasta casuta, un spatiu foarte important pentru cultura culinara, sa aiba parte de respectul cuvenit si toti turistii care aleg sa stea aici sa fie cat mai grijulii cu lucrurile din casa. Astfel, mai multi iubitori ai gastronomiei se vor bucura o perioada mai lunga de mostenirea Juliei Child. Preturile pentru inchirierea casei incep de la 590$/ noapte.

julia child 3
sursa foto
julia child 2
sursa foto

Ia sa vedem, de aici cine vrea sa stea in casa din Provence a Juliei Child?